כללי איך עושים ש"ח ובלי גרשיים

• הוסף לסימניות
אלא כמו הסימן של האות ח שנכנס בש
מישו יודע?

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מאד איך?
תסבירו יותר...

אני רגילה בוורד לכתוב רגיל עם ה"
ואז כשעושים רווח, זה משתנה אוטומטי,
ומעתיקים אותו לאיזו תוכנה שרוצים.

אשמח לדעת על עוד דרכים.

• הוסף לסימניות
שיפט 7
בפונטים חוקיים.
בחינמים לא יודעת אם זה עובד

• הוסף לסימניות
אות-->גליפים--> תכניסי משם מה שאת רוצה

• הוסף לסימניות
alt+0164 (על עברית כמובן)

נכתב ע"י תובנה;2365768:
שיפט 7
בפונטים חוקיים.
בחינמים לא יודעת אם זה עובד
לא קשור לחוקי או לא. לפונטביט היתה תקופה שהם החליפו את ה& עם ₪
אך הם ביטלו את זה, היות וזה עושה בעיות במקומות מסויימים, ואין לי זמן להאריך בזה.

• הוסף לסימניות
לא צריך כל כך להסתבך...
כמו שכתבתי קודם:
פשוט לחצו על מקש Alt ביחד עם הספרה 4
והנה: ₪₪₪₪₪ :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;2366233:
alt+0164 (על עברית כמובן)

לא קשור לחוקי או לא. לפונטביט היתה תקופה שהם החליפו את ה& עם ₪
אך הם ביטלו את זה, היות וזה עושה בעיות במקומות מסויימים, ואין לי זמן להאריך בזה.
גם בפונטייפ זה עובד לי עם שיפט 7.
לאו דוקא פונטביט.

• הוסף לסימניות
נעשה לכם קצת סדר
הסימן ₪ הוא תו יוניקוד מסויים, לא קשור לShift 7 ולא קשור למילה ש"ח שהופכת אוטומטית ל ₪.
איך מגיעים לסימן הזה?
עד חלונות 10 לא היה לו מקש במקלדת ולכן היה צריך קומבינות.
איזה קומיבנות?
מה שהזכירו למעלה שזה נהפך בוורד אוטמטית מהמילה ש"ח זה פשוט מאד הגדרה של תיקון שגיאות אוטומטי בוורד שהמילה ש"ח תהפוך לסימן ₪. אפשר להוסיף שם כל מיני תיקונים אחרים, ויש שם גם כמה תיקונים מעצבנים כמו למשל שאתה כותב (בבא בתרא כג: ) וזה הופך לך ל(בבא בתרא כג:)
החיסרון בפתרון הזה זה שהוא דוקא לוורד אבל מה עם מי שצריך לרשום את זה באקסל או בפנקס רשימות או באינדיזיין?
אז לפונטביט היה רעיון. מעל הספרה 7 יש את הסימן & שאין לו משמעות בעברית, אז במקום הסימן הזה הם שמו שם את הסימן של ₪. כלומר זה לא באמת ₪ אלא זה & שנראה כמו ₪ ואם בפונט הזה תכתוב משהו כזה "משה&יחזקאל הובלות בע"מ" זה ייהפך ל"משה₪יחזקאל הובלות"
כלומר זה לא היוניקוד של ₪ אלא של & והוא רק נראה כמו ₪. פונטייפ אימצו את הקטע והם גם שמו את הסימן הזה שם.
הפתרון החדש הוא Alt ימני + 4, או Alt+Ctrl+4, שאז בחלונות 10 זה משתנה לסימן ש"ח (שימו לב ש Shift 4 זה $). אני חושב שבמקלדות החדשות זה כבר יהפוך לחלק מהתקן של המקלדת ולאו דוקא לחלונות 10

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה