איך עושים?

• הוסף לסימניות
אחרי התייעצות פה לגבי צילום צימר, הגעתי למחיר שלי, הצבתי את המחיר בתור עובדה ללקוחה, היא נדהמה מהמחיר "מה? כזה יקר?" הצעתי לה לבדוק בשוק, ואמרתי לה שבכל מקרה, היא לא חייבת לבחור בי, אם היא מוצאת זול ממני אדרבה, שתיקח את הצלם ההוא.
היא חזרה אלי אחרי כמה ימים, שאחרי שהתייעצה עם בעלה, הם החליטו "שהם מסכימים" לשלם לי רק על התמונות ולא על העבודה, אחרי שבררתי פה אמרו לי שיש לתמחר לפי תמונה ולפי שעת עבודה.

ציינתי לה שזה המחיר שלי כי זה מה שאמרתי, ואם היא לא מעונינת-אני מכבדת את ההחלטה שלה.
נתקתי את הטלפון וחשבתי שזהו,
אבל לא-היא שוב חזרה אלי "שהם מסכימים" לשלם על התמונות ועל העבודה אבל היא דורשת את כל התמונות שצילמתי, ז"א שהיא משלמת לי רק על התמונות שעבדתי עליהן פר תמונה+שעת עבודה אבל אם צילמתי 1000 תמונות היא דורשת את כולן "ככה כל הצלמים עושים"
אמרתי לה שאני לא יודעת מה עושים כל הצלמים, אני לא עובדת ככה, בקיצור, היא נדנדה ונדנדה....
עכשיו-אחרי שהתייעצתי עם גולן ארט הוא המליץ לי בכלל לא לגשת לעבודה הזו, אני גם לא מעונינת, בעבר כבר צילמתי לה ואחרי שעת הצילומים היא דרשה הנחה על החבילה הזולה ממילא "כי בעלה אברך" (גם בעלי :) )
זה האופי.
איך מתנערים בצורה אסרטיבית?

אשמח לעצות.

• הוסף לסימניות
לספר שכרגע יש לך נכנס לך פרויקט אחר ואת תהיי עסוקה בו תקופה

• הוסף לסימניות
תמיד הכי טוב לומר תאמת.
ובלי קשר, מי אמר לך שהיא לא צופה בפרוג כמו הרבה מעמ"י???

תצליחי!

• הוסף לסימניות
שלחי אותה למישהו אחר, סגולה בדוקה לפרנסה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי ל;1588065:
תמיד הכי טוב לומר תאמת.
ובלי קשר, מי אמר לך שהיא לא צופה בפרוג כמו הרבה מעמ"י???

תצליחי!

היא לא צופה, היא לא מכירה את האתר הזה בכלל, פעם אמרתי לה משהו על פרוג היא לא הבינה מה זה...

נכתב ע"י קקטוס;1588069:
שלחי אותה למישהו אחר, סגולה בדוקה לפרנסה..

אין לי מישהו אחר לשלוח אליה, לשלוח אותה אליך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1588118:
היא לא צופה, היא לא מכירה את האתר הזה בכלל, פעם אמרתי לה משהו על פרוג היא לא הבינה מה זה...

אין לי מישהו אחר לשלוח אליה, לשלוח אותה אליך?

לאאאאאא!
תמצאי איזה צלם גוי, גר תושב ששומר שבע מצוות, שתתעסק איתם..

• הוסף לסימניות
יש עוד רעיונות?

חייבת לתת לה תשובה עד הערב...

• הוסף לסימניות
אומרים לה בשפה נעימה מחד וברורה מאידך [בשטף מהיר, בלי לתת לה להשחיל מילה באמצע...]:

גברת יקרה, אני לא מעוניינת לצלם לכם! אם את מוכנה לשלם לי את המחיר המלא שקבעתי לך, ולשלם מראש, יש על מה לדבר. גם זה, בתנאי שאת מקבלת ממני רק X תמונות עליהם אעבוד, ולא את כל התמונות. מתאים לך? רק נא לענות לי תשובה, בתוך שעה, כי אני לא מתכוונת לחכות יותר מזה. אם עברה שעה ולא חזרת אלי עם תשובה, אל תתקשרי בכלל, כי מבחינתי זה כבר לא רלוונטי.

באופן כללי, תבהירי לה, שאת זו שקובעת את כללי המשחק, ואת כל הכללים! מוצא חן בעיניה - הרי טוב. לא מוצא חן בעיניה - עוד יותר טוב...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
את יכולה להפנות אותה אלי אם היא מהצפון, אני אתן לה הצעת מחיר מסודרת ואם היא מאוד רוצה ההצעה תכלול את כל התמונות שיצולמו בתוספת מחיר, אבל אני מוסיפה על זה הרבה יחסית כי אני מאוד לא אוהבת את זה, אז יכול להיות שאני אצליח לשכנע אותה שלא כדאי לה כי אין לה צורך בכל התמונות המיותרות האלה בשביל כזו תוספת.
או שפשוט תגידי לה בעצמך שאת עושה את זה רק בתוספת משמעותית וככה מקובל.

• הוסף לסימניות
אני מזדהה.
פעם ציירתי למישהי ציורים למרכז למידה. סיכמתי איתה מראש על המחירים.
אחרי ששלחתי לה את כולם היא התקשרה והיו לה המון טענות לא הגיוניות כמו להוסיף לכל הדמויות רקעים, לצבוע, וכו' וכו' הכל בלי תוספת מחיר כמובן.
כשאמרתי לה שאין על מה לדבר היא עברה לטענות כמו בעלי אברך, ואח"כ גם אבא שלי דיין והוא בטוח יצדיק אותי... +איומים על תביעה בבי"ד...
הייתי בהלם.
בסוף לא ראיתי ממנה אגורה.
והכי גרוע- שבסוף התמונות אצלה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חסידישער;1588263:
אומרים לה בשפה נעימה מחד וברורה מאידך [בשטף מהיר, בלי לתת לה להשחיל מילה באמצע...]:

גברת יקרה, אני לא מעוניינת לצלם לכם! אם את מוכנה לשלם לי את המחיר המלא שקבעתי לך, ולשלם מראש, יש על מה לדבר. גם זה, בתנאי שאת מקבלת ממני רק X תמונות עליהם אעבוד, ולא את כל התמונות. מתאים לך? רק נא לענות לי תשובה, בתוך שעה, כי אני לא מתכוונת לחכות יותר מזה. אם עברה שעה ולא חזרת אלי עם תשובה, אל תתקשרי בכלל, כי מבחינתי זה כבר לא רלוונטי.

באופן כללי, תבהירי לה, שאת זו שקובעת את כללי המשחק, ואת כל הכללים! מוצא חן בעיניה - הרי טוב. לא מוצא חן בעיניה - עוד יותר טוב...

בהצלחה!
אין ספק זה הכי טוב
להגיד את כל האמת
לדעתי במילא בסוף עם נכסים כאלו חייבים בסוף להגיד את האמת בפרצוף
ואף אחד באמת לא חייב לקבל עבודה כלשהוא לא חתמת איתו חוזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1588044:
אחרי התייעצות פה לגבי צילום צימר...
זה האופי.

מקווה שלא אגיע לצימר הזה ואקבל בקשה להכפלת המחיר כי בעלה אברך, או כי ככה כל הצימרים עושים (הם לא!)...

נכתב ע"י שושיה;1588044:
איך מתנערים בצורה אסרטיבית?

אשמח לעצות.

העצה כתובה בשאלה. איך מתנערים? בצורה אסרטיבית!
כמו שחסידישער אמר, חשוב לחדד את הכיוון במשא ומתן, מי הוא זה שמציב את התנאים, ומי זה שיכול 'לבחור' אם לקחת את השירות או לא.
אפשר להיות נעימים ואדיבים, ובוודאי מיותר להרים קול ולהתווכח. אם נכנסנו לוויכוח כבר תפסנו עמדת חולשה ואיבדנו אחוז ניכר מהאסרטיביות שבדיון.
במתינות וברוגע (ובקצרה), להסביר את המחיר והתנאים בהם את מוכנה ליטול את העבודה הזו בשעתיים הקרובות לפני הפרוייקט הבא, וזכותם לקחת עקל מיט פעקל וללכת!

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה