- הוסף לסימניות
קודם כל- ואיזה סינון יהיה בטאבלט?רק בשביל להבין
זה כ"כ מסובך להשתמש בנוסף עם טאבלט לוואטסאפ?
דבר שני כן, לעבודה שוטפת שכל הזמן צריך להעלות ולהוריד קבצים למחשב זה מסרבל מאד.
קודם כל- ואיזה סינון יהיה בטאבלט?רק בשביל להבין
זה כ"כ מסובך להשתמש בנוסף עם טאבלט לוואטסאפ?
נכון, והדגשתי את זה, שכרגע לי כמשתמש פשוט כמו שהגדרתי, בנטפרי נוח לי יותר,עבדתי גם על נטפרי וגם על אתרוג (גם על נתיב אבל לפני הרבה זמן) בשבילי אתרוג כרגע נוחים יותר מנטפרי.
הדרןקודם כל- ואיזה סינון יהיה בטאבלט?
הבנתידבר שני כן, לעבודה שוטפת שכל הזמן צריך להעלות ולהוריד קבצים למחשב זה מסרבל מאד.
אחד הצעדים היותר מבורכים של נטפרי.בלת"ק
מה הקטע של נופרי עם הקבוצות צאט הציבוריות?
אני מאד מרוצה מנטפרי אבל הקטע הזה שיגע אותי
מה אני אמורה לעשות עכשיו? אין קבוצות צאט
לנטפרי יש המון תומכים מוכשרים שמבינים היטב בקוד ובתיכנותלכל המנוטפרים שלום.
מי שמתעסק מול נטפרי עם כלים טכנולוגיים ולא רק בבקשות לפתיחת סרטונים וקבצי תוכן,
מכיר ומבין את המתואר:
דוגמא א':
אני:
"שלום, אנא פתחו לי את הטופס/אתר הזה,
מדובר בטופס שמיועד ל... ותפקידו.... וישמש רק למטרות כשרות ולא יכיל תוכן פוגעני או לא הולם"
כעבור מספר שעות:
נציג איקס:
"מהו הטופס הזה? למי הוא מיועד? אנא פרטו"
כעבור מספר דקות:
אני:
"כפי שציינתי, הטופס מיועד לאיקס וואי זד ותפקידו .... וקהל היעד שלו הוא...."
כעבור יום וחצי:
נציג איקס:
"עליך להצהיר שהטופס לא ישמש למטרות אסורות ולא יכיל תוכן לא כשר וכו וכו"
כעבור מספר דקות:
אני:
"כבר הצהרתי בהודעתי הראשונה שהטופס/אתר לא יכיל מידע או תוכן לא הולם אלא כשר בלבד,
תעשו לי טובה, אולי פשוט תכתוב לי במרוכז את כל השאלות שיש לך, ע"מ לחסוך זמן יעיל לכולנו?"
כעבור מספר דקות:
נציג איקס:
"טופל, האתר/טופס נפתח בהצלחה!"
דוגמא א' מייצגת מנעד קלאסי של פניות, שכאמור מטופלות בשיטה זו שאנחנו מכבדים אותה, כל עוד הנדון הינו אתר / טופס ספציפי והגיוני לבדיקה.
אבל מה קורה כשמדובר, למשל, בהקמת שרת??
דוגמא ב', התקנת שרתים:
אין צורך לפרט את תהליך החתחתים הנוראי שעוברים בתהליך זה. תסריט די דומה לנ"ל רק שהפעם מדובר בפרוייקט ענק של פניות לנטפרי,
כזה שעל כל צעד הכי קטנטן צריך לבקש מנטפרי שיפתחו.
אנקדוטה מעניינת בהקשר זה:
קראתי לקובץ/כלי מסוים בשם נפיץ כלשהו, נניח "פרוג ניסוי" - קבלו התקפת שאלות וחפירות על כשרות הכלי/קובץ, בעוד שעמיתיי פתחו גם הם קובץ/כלי בעל מאפיינים זהים ותוכן זהה לגמרי, אבל בשם אחר, נניח "סתם ניסוי" - אפס חפירות כדוגמה המקבילה.
השיבושים הלשוניים במקור:
- כושי קטן הלך לגן.
- איזה גן?
- גן חיות
- איזה חיות?
- חיות טורפות
- איזה טורפות?
- טורפות בנאדם
- איזה בנאדם?
- בנאדם שמן
- איזה שמן?
- שמן דובון
- איזה דובון?
- מלא סבון
- איזה סבון?
- סבון רחיצה
- איזו רחיצה?
- רחיצת ים
- איזה ים?
- ים המלח
-איזה מלח?
- מלח בישול
- איזה בישול?
- בישול עוף
- איזה עוף?
- וזה הסוף.
(בתקווה...)
הידעתם מדוע כל ההלוך ילך הזה?
מתברר שאין לנטפרי מחלקת הייטק (לא בקטע של תכנות, פשוט- טכנולוגיה קצת פחות בסיסית),
אין להם אנשים שמבינים בקוד, בתוכנות קצת פחות בסיסיות
אין להם אנשים שמבינים בשרתים
ויש להם אפס הבנה במונחים מסויימים (ודי בסיסיים למי שקצת מונח בעולם טכנולוגי מתוקן) שלפעמים כותבים להם
מסופקני אם הצליחו להפנים סופסוף מה_זה_API. וחבל שא"א להעלות פה שרשור מתסכל עד דמעות שנערך בנושא זה בדיוק איתם.
האם יש דרך לפנות אליהם שפשוט יקימו מחלקת הייטק ייעודית? שתיתן מענה לקהל היעד הזה.
הבהרה חשובה וקריטית:
אני מאד מעריכה את השירות של נטפרי והסינון שלהם
יש להם סינון מעולה, הטוב יותר
ולא היינו רוצים לעבור ממנו
הנ"ל נכתב באמת מתוך כוונה לשפר טכנית את היעילות המערכתית ולא מכוונה לפגוע או לקנטר חלילה.
הזדהיתם? הייתם רוצים לחתום על עצומה אם היתה כזו? (לא תהיה בע"ה, לא מדובר בגוף לעומתי. ארצה לבדוק אפשרות של הידברות כנה ובדיקה עניינית בלבד) - כתבו פה!
@חיים דיקמן @פרוג @prog
לבנתיים האשכול מלא בתלונות של עמלות של 150 ואפילו 30 ש"ח חד פעמיתאמינו לי שאנשים יהיו מוכנים להכפיל את התשלום גם פי 8 אם תביאו להם מענה לעיסוק הספציפי שלהם.
מענייןלבנתיים האשכול מלא בתלונות של עמלות של 150 ואפילו 30 ש"ח חד פעמי
לא נשמע שמישהו בקטע לשלם 130 ש"ח על סינון (וגם בשביל 130 ש"ח בחודש מכל לקוח לא שווה להקים סינון מושקע מאפס)
מעריך את ההודאה על האמת! אולי זו סיבה שנהיה פחות נחרצים בנושאים כאלו שעלולים לגרום נזק, מלבד סתם לשון הרע והצאת דיבה על נטפרי שעושים עבודת קודש,ואתה צודק הייתה לי טעות
אני חוזר בי
אין בעיה להתחבר עם נטפרי למצבת תלמידים משרד החינוך.
אך בנוגע לשרות VIP בתוספת תשלום לבעלי מקצועלנטפרי יש את ההשקפת עולם והאג'נדה שלהם.
מותר להחזיק בדעה איתם ולתמוך בגישה שלהם בצורה נלהבת ולתמוך בכל המגבלות והקשיים שהם מציבים
מותר גם להחזיק בדעה שהם מגזימים ולוקים בעודף לקיחת אחריות רוחנית על הבנאדם וחששות רחוקים.
תכל'ס זה מה שהם והם לא מתכננים להשתנות או להתגמש לענ"ד בעקבות אשכול כזה או אחר. זה המוצר, ידוע לכל
מי שמצטרף לנטפרי.
ולכן בסופו של דבר זו בחירה של הלקוח לאיזו חברת סינון להשתייך. אני בינתים עדין בנטפרי למרות כל החסרונות
והפרוצדורה סביב דברים מסויימים, ולמרות שאתרים מסויימים לא שמישים לי או סרטונים חשובים.
זה כבר נשמע כמו לפיד ותקציבי הישיבותלבנתיים האשכול מלא בתלונות של עמלות של 150 ואפילו 30 ש"ח חד פעמי
לא נשמע שמישהו בקטע לשלם 130 ש"ח על סינון (וגם בשביל 130 ש"ח בחודש מכל לקוח לא שווה להקים סינון מושקע מאפס)
חבל על סגנון השיח הזהבאמת הרבה אנשים מרגישים שנטפרי לא מאפשר להתפרנס, למשל מקשה מאד על וואטסאפ שזה אחד הכלים הכי נצרכים אם לא ה, ומאידך מאפשר בקלות דברים לא חיוניים.
חבל שלצרכי פרנסה אנשים נאלצים לפנות לסינונים פחות מהודרים.
אישית יש לי כמה קווים בעסק כולם מסוננים אחד מהם נטפרי, אני פשוט לא מצליח לעבוד איתו לא משנה כמה שניסיתי הרמתי ידיים כל פעם סיפור אחר, החל ממצלמות אבטחה ועד וואטסאפ וקנווה.
נטפרי כותבים באתר של הקורסים שצריך לבדוק אם הקורס פתוח בנטפריאם כבר על הנושא - יש מישהו כאן שרכש קורס מקוון באורין שפלטר? אמנם המרצים גברים אך השיעור מצולם מתוך כיתה מעורבת ואם קמה בחורה באמצע השיעור ונתפסת בעדשת המצלמה השיעור נחסם בנטפרי ונוצר מצב שבו רצף הלמידה נקטע לי כי חסומים לי חלקי שיעורים. אשמח לשמוע אם יש מישהו שנתקל ומצא פתרון, כי נטפרי אמרו שאין להם דרך לעזור.
כן ולא, אני לא חושבת שזה מגיע מרצון להשתמש סתם בשביל תרבות ופאן אלא באמת דברים מסויימים שנצרכים לעבודה. יש באמת סוגי עבודות או עובדים שנטפרי לא כ"כ מאפשר להנות מהסינון שלהם בגלל היעדר הגמישות. זו זכותם ועדין אלו שמקוננים על כך ראויים ליחס מכבד. השוני בין נטפרי ליתר חברות הסינון זה לא רק בכללים ובמדיניות אלא בשיטת הסינון עצמה שמביאה להרבה פחות פספוסים, למשל האפשרות לפתוח אתר ולסנן בו תכנים ותמונות, לעומת מה שחויתי בחברת סינון אחרת שהיו גמישים אבל פשוט פתחו אתר שהייתי צריכה בלי סינון בכלל...גם כאן, כולנו רוצים להיות תחת הרמה הגבוהה של נטפרי, ומנגד להשתמש בדברים שהם ככה ככה..
כתבתם מאד נכוןכן ולא, אני לא חושבת שזה מגיע מרצון להשתמש סתם בשביל תרבות ופאן אלא באמת דברים מסויימים שנצרכים לעבודה. יש באמת סוגי עבודות או עובדים שנטפרי לא כ"כ מאפשר להנות מהסינון שלהם בגלל היעדר הגמישות. זו זכותם ועדין אלו שמקוננים על כך ראויים ליחס מכבד. השוני בין נטפרי ליתר חברות הסינון זה לא רק בכללים ובמדיניות אלא בשיטת הסינון עצמה שמביאה להרבה פחות פספוסים, למשל האפשרות לפתוח אתר ולסנן בו תכנים ותמונות, לעומת מה שחויתי בחברת סינון אחרת שהיו גמישים אבל פשוט פתחו אתר שהייתי צריכה בלי סינון בכלל...
אם היתה קמה חברת סינון שמשתמשת בשיטת סינון כמו נטפרי אבל נותנת מענה יותר ספציפי ופחות בגישה מחנכת זה בהחלט היה נותן פתרון להרבה יהודים יקרים שרוצים לשמור על נפשם ונפש בני משפחותיהם
אני חושבת שזה תגובה לא מכבדת.חבל על סגנון השיח הזה
נטפרי עשה מהפכה בנושא הפרנסה שגם מי שצריך את האינטרנט לצרכי פרנסה יכול להנות מאינטרנט מסונן מבלי לוותר על טיפת יידישקייט.
הם גרמו לסינונים האחרים להתייעל בצורה מדהימה.
וואטסאפ זה כלי משחית (בזבוז הזמן והרמה הנמוכה שמגיעים שם בקלי קלות ידועה לכל)
נטפרי זורמים הם ההבנה שלאט לאט זה נהיה כלי עבודה בסיסי
אבל בהחלט שומרים גם שם על הרמה הגבוהה של היהדות.
תחשבו על מעבר לסינון אחר, אחרי שתשקלו את המעלות והחסרונות בין הסינונים ותעשו מה שטוב לכם.
אומרים שאצל הליטאים כולם מתפללים במנין הראשון של זמן קר"ש הראשון, אבל משום מה תמיד המנין השני מלא...
כי במקרה כולם קמו מאוחר...
גם כאן, כולנו רוצים להיות תחת הרמה הגבוהה של נטפרי, ומנגד להשתמש בדברים שהם ככה ככה..
נטפרי כותבים באתר של הקורסים שצריך לבדוק אם הקורס פתוח בנטפרי
זה באמת שיקול לעבור סינון.
אי אפשר גם להתעלם מכך שהיות והסינון הוא כ"כ גבוהאני אגדיר את זה כך - זה הענין גם מהי הגישה ללקוחות שבאים לרכוש סינון
האם כאל תלמידים הבורחים מבית הספר וחברת הסינון היא האבא והאמא שנועד לשמור עליהם. בחלק הזה גם המדיניות של נטפרי שמשתקפת בהודעות שלהם וגם היחס שלהם ללקוחות הוא הרבה פעמים מאוד מציק בעיני, ומזכיר לי גישות חינוך פרובלמטיות במקומות מסויימים.
או שהלקוחות הם בני אדם בוגרים שבאו וביקשו סינון איכותי, וכעת יחד עם זה שבחרו בסינון האיכותי יש להם צורך ספציפי
א', ב', ג' או ד' והם מבקשים עבורו פתרון מתאים. בעניין הזה אני בעד גישה של "הפה שאסר הוא הפה שהתיר". אותו אחד שבא ובחר ללכת דווקא לחברת סינון מצויינת למרות שיכל לבחור בחברות פחות טובות, בא כעת ורוצה לפתוח משהו מסוים שהוא זקוק לו, אני לא על תקן לחנך אותו, או לעקוב אחריו, אני סומך עליו שאם הוא בוחר לפתוח את הסינון לנקודה הספציפית הוא עושה את זה בשיקול דעת ובאחריות ולא מתערב לו. אם הוא הגיע למסקנה שעם כל חסרונותיו של הוואטסאפ הוא זקוק לו לו אני הייתי חברת הסינון הייתי מאפשרת לו פלטפורמה כשרה לוואטסאפ. אבל נטפרי היא עמותה ולא חברה, והיא בשנים האחרונות יותר ויותר נכנסת גם לחלק של ה"מדריך הרוחני" או ה"תקנון" ולא רק לפתרונות הטכניים. ושוב, זו זכותה, רק בהחלט היה נחמד אם היתה קמה פלטפורמה מסחרית מצויינת
שקר גס.לפני שאתם כותבים בנחרצות כזאת, כדאי לעשות סקר אצל משתמשי נטפרי אם הם רוצים אופציה של ניתוק לזמן.
אצלי למשל זה אחד הגורמים המכריעים להשתמש בנטפרי.
מדיבור עם הרבה מאד משתמשי סינון - ניתוק "לזמן" הופך אצל רבים מהר מאד לניתוק "רוב הזמן" ומעקר לגמרי את השלווה שנטפרי נותן להורים הן לגבי עצמם והן לגבי בני הבית וכל שכן למי שרוצה לגדור את עצמו מ"נפילות".
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים