רציתי לשאול בבקשה במידה ויש לי רעיון למגזין שבועי שמופץ חינם בתיבות דואר והרווח הכספי מבוסס רק מפרסומות. מגזין חינם עם תוכן רלוונטי לכל המשפחה. מגזין שבועי בן 32 עמודים שאני צריך לכל הפחות לתת 50% מהשטח בחוברת לפרסומות, מה שאומר חצי עמוד פרסומת חצי עמוד תוכן. אבל אני צריך לפחות 32 עסקים שיפרסמו השאלה איך אני מגיע אליהם, ובכלל איך כל מגזין פרסום שבועי מתחיל. (זה לא מגזין ארצי אלא ספצפי לעיר מסויימת)
ראשית, מתמחרים את גדלי המודעות השונים. מומלץ במחיר סביר ומטה כדי שימשוך אנשים, ועם הזמן, כשיצבור תאוצה, להעלות מחירים.
אח"כ פונים עצמאית לעסקים שונים בעיר ומציעים להם פרסום במגזין, שנמוך באופן משמעותי ממחיר המחירון,
שיהיה שווה להם לפרסם בפעמים הראשונות, כשהם לא יודעים עדיין מה האפקטיביות.
אם יש כמה עסקים גדולים ומוכרים בעיר, כדאי לפנות אליהם קודם ולשכנע אותם שיפרסמו, ואם לא מוכנים לפרסם - שווה אפילו להציע להם פרסום בחינם ממש.
מומלץ מהסיבה הפשוטה, שאם העסקים הקטנים יותר בעיר יראו שהגדולים מפרסמים אצלכם, הם יבינו שמדובר במגזין רציני ששווה לפרסם בו.
גם אתם תוכלו לומר "אפילו X מפרסם אצלי".
אם יש לכם דרך להגיע למפרסמים ברמה הארצית, כמו קופו"ח, בנקים, תנובה, עלית וכו' - גם לדעתי כדאי להתאמץ, כי גם זה מעלה את קרנו של המגזין.
בקיצור, זו ממש עבודה להתקשר ולהציע פרסום, ולשכנע את העסקים שיפרסמו אצלך.
ולא מספיק פעם אחת, אלא גם אם פרסמו - להתקשר שוב כל פעם ולהציע פרסום.
אגב, מומלץ מאוד להציע חבילות פרסום - למשל, מי שסוגר 4 פרסומים זכאי לאחוזי הנחה מסויימים.
זה כדאי כי זה מושך אנשים, ואז הם בכיס שלך לכמה פרסומים.
זו עבודת שיווק רצינית, אבל אחרי שהעיתון מתפרסם וצובר תאוצה והאנשים קוראים אותו ונהנים ממנו, זה נעשה קל יותר.
בהצלחה!