איך קראו לאביו של ר' מאיר בעל הנס?

• הוסף לסימניות
אני רוצה להדליק נר לרבי מאיר בעל הנס, ואיני יודע איזה שם להגיד,
אשמח אם מישהו יכתוב מה היה שמו של אביו.
תודה

• הוסף לסימניות
לצערינו לא מסור בידינו, במקורות הידועים לנו, שמו של אביו של ר' מאיר בעל הנס...

ככה מצאתי בחיפוש בגוגל...

אולי יש כאלה שכן יודעים.

• הוסף לסימניות
אביו היה... נירון קיסר (גיטין נו.). וראה הקדמת הרמב"ם לספר המדע שם כותב ור' מאיר בן גר הצדק וכו' (לולי הרמב"ם הייתי אומר שהוא צאצא של נירון קיסר).

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי אביו היה גר מצאצאי נירון קיסר.

• הוסף לסימניות
ראה גיטין נו. כתוב - ערק ואזל ואיגייר ונפק מיניה ר"מ ע"כ וכפי שכתבתי מהרמב"ם רואים שנירון קיסר אביו. למרות שיש לי סיבה לחשוב שהוא לא היה אביו מכיון שאצל ר"ע כתוב בן יוסף ויוסף אביו גר צדק היה עכ"ל. מה שלא מפורט על ר"מ, מאידך גיסא כתוב על ר"מ בן גר הצדק ב - ה' הידיעה, צ"ע.

• הוסף לסימניות
היום היארצייט של רבי מאיר בעל הנס?

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי מקובל לומר כשמנדבים צדקה לעלוי נשמתו וכד' ..
לומר לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה