כללי איך ראוי להתייחס לבקשת הלקוח

• הוסף לסימניות
לקוחה ביקשה שאעצב לה מודעה.
היא שלחה לי פרסום שעשו לה בעבר כדי שאצמד לסגנון.
שלחתי לה סקיצה להגהה, דומה באופן סביר למה ששלחה.
לבקשתה, שיניתי את המודעה כך שתהיה דומה יותר למודעה הקודמת.
ועכשיו, היא שוב מבקשת שזה יהיה דומה יותר למקור.

האם מותר לי להעתיק [כן, להעתיק. במקרה הזה, זו הדרך היחידה] גריד של לקוח שאין לי שום חלק בעיצוב שלו??
מצד אחד, היא צודקת. זה הקו העיצובי שלה ועם זה היא רוצה להמשיך.
מצד שני, איך אני יכולה להשתמש במשהו שהוא ממש לא שלי?!

לעצתכם אודה!

• הוסף לסימניות
לא נראה שיש בעיה להעתיק את הגריד
לגריד יש את אותם תכונות של לוגו שזה זהות של העסק
אמנם את המודעה המעצב הקודם לא חייב להעביר אבל להעתיק את הגריד אפשר

ויעידו פה לא מעט מעצבים/ות ש'המקומונים' חוגגים על הגריד
שהם עצבו בראשונה לעסקים שנפתחו ואחרי זמן מה העבירו את העבודה למקומונים

• הוסף לסימניות
דויד - מבחינת זכויות יוצרים זה בפירוש לא מדוייק
זה שהעיתונים מפירים על בסיס יומיומי וקבוע את זכויות היוצרים של גרפיקאים (קטנים, כמובן, אם הם יעיזו להתעסק עם משרד פרסום גדול הם יחטפו תביעה מיידית)
אין מבטל את זכותו של המעצב על עבודתו.

לגבי הגריד -
אם מדובר במשהו ממש ממש פשוט, כמו קו בצבע מסויים וכד' - לעניות דעתי לא נראה שזה בעיה
אבל אם מדובר בעיצוב שלם -
יש לפנות ולבקש אישור מהגרפיקאי שעשה זאת
(יכול להיות שתקבלי אפילו קובץ פתוח)

• הוסף לסימניות
כתבתי גריד
לא ויז'ואל וכד'

יש לזה דין דומה מאוד ללוגו

• הוסף לסימניות
בתנאי שהלקוח שילם על הגריד בנפרד כמו ששילם על הלוגו בנפרד, אבל אם הלקוח שילם רק על המודעה - הגריד אינו שלו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;767738:
בתנאי שהלקוח שילם על הגריד בנפרד כמו ששילם על הלוגו בנפרד, אבל אם הלקוח שילם רק על המודעה - הגריד אינו שלו!

אכן,
כדאי לכלול בעיסקת מיתוג גם בניית גריד לתועלת כל הצדדים.
ולהסביר ללקוח שאולי עכשיו הוא משלם קצת יותר אבל אח"כ החלפות טקסטים או סתם שינויים במודעה המקומון יעשה לו ולא יעלה כסף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה