איך שוברים דיסק לחתיכות יפות?

• פותח הנושא sh12
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הי, תזהרי! השברים שלהם מסוכנים מאוד!

באמת מעניין איך הם עשו את זה.

• הוסף לסימניות
למה מסוכן יותר מפסיפס מקרמיקה או פסיפס ממראות זכוכית?

[פעם בבית הספר יצרנו קישוט קיר שכולו משברי מראות, אבל אז באמת שברנו עם פטיש, מראה יותר עבה מדיסק..]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1087121:
למה מסוכן יותר מפסיפס מקרמיקה או פסיפס ממראות זכוכית?

[פעם בבית הספר יצרנו קישוט קיר שכולו משברי מראות, אבל אז באמת שברנו עם פטיש, מראה יותר עבה מדיסק..]

אני לא יודעת. שמעתי מאדם מנוסה בתחום ששברי דיסק מסוכנים מאוד ובחדירה לעור נוצר מגע עם חומרים לא בריאים, בלשון המעטה.

• הוסף לסימניות
איך את מנסה לחתוך?
תנסי עם סרגל מתכת או דבר מה דומה, תניחי על הדיסק בלחיצה חזקה ואז תשברי.

• הוסף לסימניות
מה הכוונה עם סרגל מתכת?

ניסיתי עם פלייר - לא הלך בכלל.
פטיש - שבר לחתיכות אבל גם המון "קמח" וכל מכה שלא שוברת, עושה ממש שריטות...

• הוסף לסימניות
תלחצי חזק עם הסרגל ואז "קפלי" את הדיסק
(נראה לי לזה הוא התכוון)

• הוסף לסימניות
לא ניסיתי על דיסק, אבל על דברים דומים זה עובד.
הסרגל בעצם מסמן את הגבול שזה נחתך, ואז זה נחתך ישר ולא מתפורר. מניחה אותו חזק בלחיצה ואז "מקפלת" את החתיכה שאת רוצה לשבור כלפי מעלה.
אולי כדאי לנסות..

• הוסף לסימניות
מסור?
בלנדר?

• הוסף לסימניות
אולי פשוט עם מספריים??
זה מה שאני עשיתי...

• הוסף לסימניות
טוב, ניסיתי.

סרגל - ממש היה קשה לשבור... התעופפו גיצים...
סרגל + פטיש - לא יצא קוים ישרים אלא ממש גלים ושברים
סכין יפני - ניסתי לחתוך ולא חתך, ניסיתי לשבור לאחר עשית חריץ עמוק - ולא שבר יפה...
מסור - באמת? אולי יסכים בעלי להתגייס לשגיונותיה של אשתו להכין היום קישוט סוכה...:rolleyes:. אבל האם ניסיתם לחתוך כך.
בלנדר - ;) אין לי...

• הוסף לסימניות
יש לי מסורית עדינה שמיועדת לחיתוך מתכות עדינות. (זהב, כסף)
יש גם מסורית גסה יותר של ברזל וכו',
לחתוך זה יחתוך. אבל לדעתי יראה פחות יפה ו'שבור' אלא אם כן את מיומנת בחיתוך כזה ויודעת לעשות את זה ישר.
מסור עץ? לא נראה לי...

קישוט לשנה זו? אולי באמת תוותרי...

• הוסף לסימניות
אם לא אגיע לפתרון לחיתוך הדיסקים,
אעשה עם שברי מראה..
אבל אני לא רוצה קישוט מאד כבד...

ודרך אגב, כל שנה זה הכיף של חול המועד... כבר הכנתי השבוע קישוט נחמד עם הבת שלי...

• הוסף לסימניות
ראיתי מישהי ששברה מראות, היה לה פלייר מיוחד, בטח מתאים גם לדיסקים.

• הוסף לסימניות
מספריים חזקות עובד.

• הוסף לסימניות
ולא הורס את המספריים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גילה;1087158:
ראיתי מישהי ששברה מראות, היה לה פלייר מיוחד, בטח מתאים גם לדיסקים.

לפלייר הזה קוראים צקצק והוא מיועד לחיתוך זכוכיות. לא בטוח שיחתוך את הדיסק אבל אפשר לנסות לבקש ממורות לאומנות ולנסות.

חני

• הוסף לסימניות
את הפלייר הזה יש לי, יחד עם סכין של זכוכית. [סכין יהלום]
הוא עם פתח רחב וגס [לא שובר את הדיסק רק מנסה לעקם אותו]

מספריים - לא נהנתי מהתוצאה, חלק מהדיסקים נוצרו בהם סדקים רבים תוך כדי גזירה וחלק התקלף הציפוי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה