התייעצות איך שני פועלים ערבים מצאו את עצמם עם תינוק בעגלה? סיפור הזוי שכל הורה חייב לקרוא

• הוסף לסימניות
הגן נפתח רק ב7:30.
חיכה ליד השער...
לפעמים הלך לגינה ממול וכו'.
גם בתור גננת:cool: גם אני חושבת ממש כמו---
עונה לך גם בתור גננת
לדעתי את צריכה לדווח על דבר כזה, או לפחות לערב את הפיקוח
לכי תדעי באיזה סיטואציות הוא נמצא - זה אומר המון על הלך הרוח בבית וזה מלחיץ!!!

ודרך אגב נשמח אם תכנסו ותגדילו את השיתופים----
אשכול שיתופי לגננות

• הוסף לסימניות
ה' הפקיד לנו ילדים, וה' אמר לשמור על הצניעות- אם בשניהם אנו מצווים- כנראה שזה לא סותר!
יש את הדרך האמצעית להביא לילדים את הטוב ועדיין לשמור על הצניעות.
אני גרה מול מטפלת מחסידות מסוימת, ובהחלט הכל נעשה בצניעות ובשמירת העיניים- דבר מעולה ומבורך.
אני לעולם לא ראיתי נטישות, אבל כן ראיתי שפשוט מכניסים את העגלה במהירות ובורחים.
מה הקשר צניעות פה ??? הוא אמור לשבת איתה לפטפט חצי שעה ??
דקה אחת מתי אכל ומתי קם וזהו ! אפילו לא צריך להסתכל עליה, אפשר להכניס ולהוריד את הראש
ואם זה הבת של המטפלת שהיא ילדה קטנה שפתחה ?

• הוסף לסימניות
היום באמצע העבודה אני מקבלת טלפון היסטרי מאישה לא מוכרת- תגידי, את גרה בבנין של X? כן, עניתי בתהיה. ואז היא מספרת לי שבעלה עובד באינסטלציה, בא לעשות עבודה אצל המשפחה הזו. הוא הגיע בשעה 10:00 בבוקר לדירה שעוברת שיפוץ קליל באמבטיה.. בידיעה שהפועלים הערבים כבר הגיעו ב7:00 בוקר. להפתעתו הוא מגלה בדירה עגלה עם תינוק בתוכה. הערבים צחקקו ואמרו שמשהו דפק והכניס את העגלה לכאן. ההוא התקשר לבעל הבית ולא הייתה תשובה. שיתף את אשתו וככה היא הגיעה אליי לברר אם אני מבינה מה קורה פה, ואכן לאם אותה משפחה יש פעוטון בבית, ולרגל השיפוץ הועבר הפעוטון לביתה של אחותה המתגוררת בבנין הסמוך. אותה מטפלת עדכנה את ההורים, אך אותו אב לא זכר מכך. בבוקר מיהר מאד, דפק בדלת המטפלת ואיך שהיא נפתחה נטש את העגלה ואץ לדרכו.
היינו מזועזעות ממה שקרה, וחברה נוספת מספרת שהיא מכירה מקרוב תופעה כזו שאבות מביאים בבוקר את התינוקות לביתה של המטפלת יש כאלה שדופקים ומייד הולכים בלי שבדקו שהתינוק אכן הוכנס. והיא מכירה סיפור שהתינוק הינה לבדו בכניסה לפח' חצי שעה עד שהלטפלת היה נדמה שהיא שומעת בכי מהכניסה, ופתחה את הדלת- והנה, עגלה עם תינוק בתוכה....

סליחה על האורך. היה לי חשוב לפרסם ולעורר ע"כ.
נשמע הזייה,
לא ברור לי למה היה צריך להתקשר לשכנה שתתקשר לשכנה ולא ישר לדווח למשטרה או משהו?
כשנתקלתי במקרים שהורים שולחים ילד קטן לגן בלי להשים לב אם מישהו בכלל ראה אותו ואם הוא נכנס דיווחתי לקב''ט בטחון אצלנו.
מצחיק אותי שאנשים חושבים ללכת לשאול רב,
כאילו אם תתרחש ח''ו תאונה מול העיניים גם תלכו לשאול רב אם להזמין אמבולנס? שמא הנהג חרדי במקרה יסתבך...
זה דיני נפשות מה השאלה כאן.
לא מספיר לכם כל האשכולות כאן-

• הוסף לסימניות
אני רק רוצה להוסיף סיפורון קטן, אשתדל לקצר, לפעמים קורים דברים גם במשפחות הכי טובות עם הורים מסורים.
קרובת משפחה הייתה רגילה לקחת בעצמה כל בוקר את התינוק למטפלת שגרה קומה אחת מתחתיה, ובעלה לקח את שאר הילדים. בוקר אחד היא מיהרה והתינוק נשאר גם הוא לטיפולו המסור של האב עם שאר הילדים. האבא הניח את התינוק בעגלה שהייתה בתוך החדר הסמוך, קשר אותו, ארגן ארגון סופי את שאר הילדים ו...יצא איתם מהבית כאשר התינוק נשאר בחדר לבד!!!
הוא לא זכר ממנו לרגע! המטפלת כאמור גרה בבנין, לכן זה לא היה מוזר שהוא ללא התינוק- יוצא מהבנין.
השעה הייתה 8:30 בבוקר.
תחזיקו חזק.
הסיפור אמיתי!!!
האמא חוזרת בשעה 15:00. (!!!) הילדים בצהרונים. דבר ראשון עוד לפני שהיא עולה הבייתה היא דופקת אצל המטפלת. והמטפלת?- מה קרה למוישי? האמא- מה? הוא בכה? המטפלת- הוא לא הגיע--------
האמא טסה הבייתה בטרוף.
נכנסה רועדת כולה
ומגלה את התינוק החמוד שלה שוכב רגוע בעגלתו (בן חצי שנה)
בידיים רועדות היא חטפה אותו מהעגלה לחבק ולהאכיל, ומספרת שהתינוק לא כ"כ התנפל על האוכל..
הוא היה נקי ורגוע!!!
האמא מספרת שמדובר היה בתינוק מאד רגוע, וזה היה בתקופה כזו שהוא היה ישן רוב הבוקר. זה אולי קצת מסביר, אך ברור שזה היה נס גלוי... האבא הוא עוסק וטרוד מאד בצרכי ציבור, וכבר כמה פעמים התברך ע"י רבותיו שיראה נחת מילדיו מעל לדרך הטבע....

מה שאני באה לומר לא לשפוט אף אחד.... לפעמים קורים דברים במשפחות הכי טובות...

• הוסף לסימניות
בידיים רועדות היא חטפה אותו מהעגלה לחבק ולהאכיל, ומספרת שהתינוק לא כ"כ התנפל על האוכל..
הוא היה נקי ורגוע!!!
איך נקי ??? מ8:30 ועד 15:00 לא עשה בטיטול ?!
ואיך רגוע ?? כזה הרבה זמן הוא לא רצה לאכול ???
תינוקות בוכים אחרי 3-4 שעות שלא אכלו, ופה 6.5 שעות ???
סיפור לא הגיוני בעליל

• הוסף לסימניות
איך נקי ??? מ8:30 ועד 15:00 לא עשה בטיטול ?!
ואיך רגוע ?? כזה הרבה זמן הוא לא רצה לאכול ???
תינוקות בוכים אחרי 3-4 שעות שלא אכלו, ופה 6.5 שעות ???
סיפור לא הגיוני בעליל

אני יודעת שזה לא נשמע הגיוני
אבל עובדה. זה היה.
כמה שזה נשמע... אין לי הגדרה...- ד' טיפל בו, האכיל אותו, ניקה אותו.....
זו הייתה ההרגשה.
שבוע ההורים לא הורידו אותו מהידיים שלהם אח"כ...
רק המלצתי להם שבפעם הבאה שהם משאירים אותו שישאירו לפח' בחדר אחר כי בטח שמה התקרה כבר נמאסה עליו :)

• הוסף לסימניות
בהתחלה הזדעזעתי כמו כולם
ואז "חברה" של פותחת האשכול הצטרפה,
ואז מהודעה להודעה - בעיקר מסיפור "הנס" על תינוק בן חצי שנה שהיה נקי למרות שהושאר לבד מ8 עד 15....
אם תינוק שלי לא היה מרטיב כ"כ הרבה שעות הייתי מתקשרת למוקד אחיות לברר אם זה מצריך ריצה מהירה לרופא. איזה נס? סכנה!

בקיצור, האשכול הזה רובה הטרלה, וסיפורי סבתא

• הוסף לסימניות
אני רק רוצה להוסיף סיפורון קטן, אשתדל לקצר, לפעמים קורים דברים גם במשפחות הכי טובות עם הורים מסורים.
קרובת משפחה הייתה רגילה לקחת בעצמה כל בוקר את התינוק למטפלת שגרה קומה אחת מתחתיה, ובעלה לקח את שאר הילדים. בוקר אחד היא מיהרה והתינוק נשאר גם הוא לטיפולו המסור של האב עם שאר הילדים. האבא הניח את התינוק בעגלה שהייתה בתוך החדר הסמוך, קשר אותו, ארגן ארגון סופי את שאר הילדים ו...יצא איתם מהבית כאשר התינוק נשאר בחדר לבד!!!
הוא לא זכר ממנו לרגע! המטפלת כאמור גרה בבנין, לכן זה לא היה מוזר שהוא ללא התינוק- יוצא מהבנין.
השעה הייתה 8:30 בבוקר.
תחזיקו חזק.
הסיפור אמיתי!!!
האמא חוזרת בשעה 15:00. (!!!) הילדים בצהרונים. דבר ראשון עוד לפני שהיא עולה הבייתה היא דופקת אצל המטפלת. והמטפלת?- מה קרה למוישי? האמא- מה? הוא בכה? המטפלת- הוא לא הגיע--------
האמא טסה הבייתה בטרוף.
נכנסה רועדת כולה
ומגלה את התינוק החמוד שלה שוכב רגוע בעגלתו (בן חצי שנה)
הוא היה נקי ורגוע!!!
האמא מספרת שמדובר היה בתינוק מאד רגוע, וזה היה בתקופה כזו שהוא היה ישן רוב הבוקר. זה אולי קצת מסביר, אך ברור שזה היה נס גלוי... האבא הוא עוסק וטרוד מאד בצרכי ציבור, וכבר כמה פעמים התברך ע"י רבותיו שיראה נחת מילדיו מעל לדרך הטבע....

מה שאני באה לומר לא לשפוט אף אחד.... לפעמים קורים דברים במשפחות הכי טובות...
סליחה שאני אומרת
כנראה שהוא לא היה רגוע אלא אפאטי אחרי שעות על שעות של בכי
אין תינוק נורמלי בן חצי שנה שיכול לשכב קשור כ"כ הרבה שעות בלי אנשים ובלי אוכל ולהישאר רגוע
שלא לדבר על השפעות לטווח הארוך
ואני לא שופטת, כמו שאני לא שופטת אנשים שחלילה שוכחים ילדים ברכב, כי רצף השגרה והטרדה הוא חזק מאוד אבל זה רק צריך ללמד אותנו כמה צריך להיזהר, אולי לסכם שאחרי הפיזור אחד מבני הזוג מתקשר לשני, לשים תזכורת בטלפון לשעה 9 נניח ואולי לבקש מהגננת מטפלת להרים טלפון במקרה והילד לא מגיע לגן

• הוסף לסימניות
יש פה סיפורים מזעזעים ברמות קשות.
מה עובר על אנשים?
זה הילדים שלכם!!!!!
אין לכם את האחריות הבסיסית לטפל בהם???!!
זה נורא ממש
זה ממש מזכיר לי הורים ששוכחים את הילדים ברכב. ה' ישמור.
וסליחה אין שום קשר פה לשמירת העיניים!!!!
פשוט שאנשים התפקסו על עצמם ודחוף.

• הוסף לסימניות
יש פה סיפורים מזעזעים ברמות קשות.
מה עובר על אנשים?
זה הילדים שלכם!!!!!
אין לכם את האחריות הבסיסית לטפל בהם???!!
זה נורא ממש
זה ממש מזכיר לי הורים ששוכחים את הילדים ברכב. ה' ישמור.
וסליחה אין שום קשר פה לשמירת העיניים!!!!
פשוט שאנשים התפקסו על עצמם ודחוף.
הלו, הלו...
לא לשפוט.
גם אתה יכול לשכוח ילד ברכב! כן! כן!!!

• הוסף לסימניות
סליחה שאני אומרת
כנראה שהוא לא היה רגוע אלא אפאטי אחרי שעות על שעות של בכי
אין תינוק נורמלי בן חצי שנה שיכול לשכב קשור כ"כ הרבה שעות בלי אנשים ובלי אוכל ולהישאר רגוע
שלא לדבר על השפעות לטווח הארוך
ואני לא שופטת, כמו שאני לא שופטת אנשים שחלילה שוכחים ילדים ברכב, כי רצף השגרה והטרדה הוא חזק מאוד אבל זה רק צריך ללמד אותנו כמה צריך להיזהר, אולי לסכם שאחרי הפיזור אחד מבני הזוג מתקשר לשני, לשים תזכורת בטלפון לשעה 9 נניח ואולי לבקש מהגננת מטפלת להרים טלפון במקרה והילד לא מגיע לגן
ילד אחרי שעות של בכי נראה בהתאם- אדום , מזיע ,עיניים בורקות....

• הוסף לסימניות
בהתחלה הזדעזעתי כמו כולם
ואז "חברה" של פותחת האשכול הצטרפה,
ואז מהודעה להודעה - בעיקר מסיפור "הנס" על תינוק בן חצי שנה שהיה נקי למרות שהושאר לבד מ8 עד 15....
אם תינוק שלי לא היה מרטיב כ"כ הרבה שעות הייתי מתקשרת למוקד אחיות לברר אם זה מצריך ריצה מהירה לרופא. איזה נס? סכנה!

בקיצור, האשכול הזה רובה הטרלה, וסיפורי סבתא
מברור עם האמא הטיטול היה רטוב אבל לא ספוג כמו שהיה אמור להיות עפ"י ההגיון, ואכן אין הסבר טבעי לזה. האשכול הזה נפתח מתוך סערת רגשות של חברתי ושלי ותוך כדי שקראתי את התגובות נזכרתי גם מהסיפור המצמרר הזה שהיה במשפחנו, היום הילד הזה בן 8.
נכון אלו אכן סיפורים הזויים ולכן נכתבו. אף אחת לא תפרסם מקרה שילד הלך לגן וחזר בשלום, הדברים שמתפרסמים הם הדברים הלא שגרתיים.

• הוסף לסימניות
הלו, הלו...
לא לשפוט.
גם אתה יכול לשכוח ילד ברכב! כן! כן!!!
בינתיים אין לי רכב,
וכנראה גם לא יהיה...
וגם טלפון חכם לא.
לא שופטים אף אחד.
אבל להשאיר ילד אצל המטפלת בלי להסתכל זה חוסר אחריות בסיסי.

• הוסף לסימניות
ילד אחרי שעות של בכי נראה בהתאם- אדום , מזיע ,עיניים בורקות....
זה העניין. הוא לא היה נראה אחרי בכי, הוא חיכה רגוע ושלוו. ממקד מבט (למי שדאגה על האוטיזם) איך זה יכול להיות? ד' יכול הכל.

• הוסף לסימניות
אמא שלי היתה מטפלת ביתית, בשנה אחת תחילת שנה הגיע אבא לקחת את התינוק ואמא שלי התבלבלה עם אבא אחר שהיה דומה לו והביאו לו תינוק לא שלו והאבא לא שם לב! רק אמר תודה רבה וזהו הלך רק לאחר כמה דקות הוא חזר ואמר לאמא שלי הי זה לא הילד שלי!

• הוסף לסימניות
לצערי מכירה גם נשים כאלו, ולא מצליחה להבין: קניתן את הילד בשקל שהוא לא יקר לכן????
אגב הסיטואציה עם הערבים מזעזעת אבל צריך להיזהר לא רק מערבים אלא שתמיד הילד יהיה בהשגחה ולראות בעיניים שנכנס ושהגננת ראתה.
הורים שלא מזלזלים, והם אכפתיים ואחראיים הגננת יותר מתייחסת ,זה אוטומטית.(כמובן מתייחסת גם לאחרים אך לאלו שאכפת מהם שמים יותר דגש)

• הוסף לסימניות
ולכן במעון אצלינו יש בכל כיתה דף עם רשימת ילדים שמגיעים ברכב.
וכל ילד שלא מגיע עד 8:30 וההורים לא עדכנו מראש שהוא לא מגיע-מתקשרים לוודא שהכל בסדר.
כמה דקות שמצילות חיים!
ולראיה-
קיץ שעבר תינוקת בת 8 חודשים שלא הגיע למעון, התקשרו לאמא וגילו שהאבא יצא "רק" להתפלל ומשם כבר המשיך לאן שהוא ושכח שתכנן להתפלל ואח"כ להכניס את התינוקת(שנרדמה) למעון

• הוסף לסימניות
ה' ירחם
לא מקנאה בכל אלה ששופטים אנשים
אל תדון אדם עד שתגיע ושלעולם לא תגיע...
כמובן שצריך זהירות ושימת לב ואלף עיניים.
אבל מכאן ועד להצהיר לי זה לא יקרה
הרבה אנשים שאמרו את זה מצאו את עצמם במצבים עצובים.
"חכמים הזהרו בדבריכם"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה