כללי אילוסטרטור-Preview

• הוסף לסימניות
איך אפשר באילוס' שיראה רק את הגרפיקה שעל המשטח עבודה. ולא אובייקטים מחוץ למסגרת.
וכן בייצוא לתמונה.
תודה.

• הוסף לסימניות
בייצוא לתמונה - ע"י לחיצה על use artboards שבתחתית חלון ה export ואז שמירה כקובץ jpeg.

בשעת העבודה - אינני יודע...

• הוסף לסימניות
צורה קצת טפשית: להגדיל את החלון Nevigator.

• הוסף לסימניות
או כמו שהרבה עושים יוצרים מרובע לבן כגודל המסמך ועוד מרובע גדול ממנו שמכסה את כל השאריות, בוחרים את שניהם ולוחצים CTRL+8 ויש לך מסיכה על כל המסמך שאתה יכול להדליק או לכבות.

עד כמה שידוע לי אין אפשרות כמו באנדזיין עם הW

• הוסף לסימניות
אני עושה בשכבה נפרדת מסגרת אפורה בכל הרקע שמחוץ לעמוד ונועלת את השכבה, זה מאד נח ככה, גם כן סוג של מסיכה

• הוסף לסימניות
אני מחכה לאיזה פתרון כבר הרבה זמן. אם משהו יכול לעשות לזה סקריפט או משהו שיהא אפשר כמו באינדי עם הקונטרול W תובא עליו ברכה מרובה מאוד.
ויפה שעה אחת קודם...

• הוסף לסימניות
לא נוח להכניס מודעה שלימה עם אלמנטים/טקסט שנמצאים מחוץ ללוח העבודה לתוך מסיכה ולא לראות מה יש שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moshiko00;2017689:
לא נוח להכניס מודעה שלימה עם אלמנטים/טקסט שנמצאים מחוץ ללוח העבודה לתוך מסיכה ולא לראות מה יש שם.

???
אתם יודעים להתעסק עם שכבות באילוס?

• הוסף לסימניות
לכל אחד יש את צורת העבודה לה הוא רגיל.
בתור אחד שעובד מהר אין לי זמן להתעסק עם שכבות ולהדליק ולכבות את השכבה כדי לראות מה יש לי שם.

לדוגמא עדיין לא החלטתי איזה פונט לשים בכותרת, עם פונט אחד אני משתמש והשאר נמצאים מחוץ ללוח עד שאחליט מה מתאים וכן עם צבעים ובנתיים אני רוצה לראות את זה מול העינים.

ומה בדיוק את עושה עם בלייד??? במיוחד בעבודות בגודל קטן האם אני אמור להכניס את כל המסמך למסיכה? הלוואי שהיה כפתור שמעלים את הבליד.
כמובן שאני עובד עם GUIDES וכו' בכל מסמך אבל הייתי רוצה לראות מסמך נקי בלחיצת כפתור.

• הוסף לסימניות
לא נכנסת לצורת העבודה. וגם לא לפרטים.
התעסקות עם שכבות (בצורה מינימלית) היא הכרחית למה שביקשו כאן.
וכן, זה אכן, בלחיצת כפתור אתה רואה מסמך נקי.
ואדרבה, כל זה נועד ע"מ לחסוך בזמן. אבל ממש. הכל ענין של הרגל. (בדיוק השבוע אמרה לי מישהי: אין לי זמן לאינדיזיין, עימדתי חוברת באילוסטריטור...)

• הוסף לסימניות
סקריפט

הנה סקריפט: לא משהו, אבל אפשר לשפר אותו.
קוד:
    #target Illustrator  

//  script.name = preview_CS4_CS5.V1.0.jsx;  
    //  script.description = previews the active artboard;  
    //  script.required = an open document;  
    //  script.parent = carlos canto // 8/30/11;  
    //  script.elegant = false;  
    //  script.credits = inspired by one of Mark Larsen's scripts where he used a snap shot of a selected object in the ScriptUI.  
    //                             Script made possible by the use of Marc Autret's prototype function to resize an image to fit its container.  

//  notes: not the fastest script in town, it takes a couple of seconds to capture the screen. The bigger the artboard, the longer it takes.  

//  Mac users: ************************** Press Esc key to dismiss *************************************** , windows too in fact.  

if (app.documents.length > 0)  
        {  
            // thanks to Marc for writing this amazing function prototype  
            Image.prototype.onDraw = function()  
                { // written by Marc Autret  
                    // "this" is the container; "this.image" is the graphic  
                    if( !this.image ) return;  
                    var WH = this.size,  
                    wh = this.image.size,  
                    k = Math.min(WH[0]/wh[0], WH[1]/wh[1]),  
                    xy;  
                    // Resize proportionally:  
                    wh = [k*wh[0],k*wh[1]];  
                    // Center:  
                    xy = [ (WH[0]-wh[0])/2, (WH[1]-wh[1])/2 ];  
                    this.graphics.drawImage(this.image,xy[0],xy[1],wh[0],wh[1]);  
                    WH = wh = xy = null;  
                }  

var idoc = app.activeDocument;  
            var img = File('~/Desktop/tempCapture.png'); // image place holder  

var captureOpts = new ImageCaptureOptions; // declare capture options, needed to trun on anti-alias  
            captureOpts.matte = true; // to give transparent areas some color. default is white.  
            captureOpts.antiAliasing = true; // anti-alias the image  
            idoc.imageCapture (img, idoc.artboards[idoc.artboards.getActiveArtboardIndex()].artboardRect,captureOpts); // capture the active artboard  

var w = new Window('dialog','Preview active Artboard - Press Esc key to close'); // create a dialog  

var scr = $.screens[0]; // array of screens, my laptop = screen[0]  
            var width = scr.right-scr.left; // get max width  
            var height = scr.bottom - scr.top; // get max height  

w.size = [width, height]; // size the window  

//var img = File.openDialog ('select file'); // debug test different images  
            var imgFrame = w.add('image',undefined,img); // add image container  
            imgFrame.helpTip = 'Coded by CarlosCanto';  
            imgFrame.title = 'Press Esc key to close';  
            imgFrame.titleLayout = { alignment: ['center', 'center'] };  

imgFrame.size = [width-100,height-80]; // size container, a tad smaller than the window  

w.show();   
         }  
     else   
        {  
            alert ("there are no open documents to preview");  
        }

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה