כללי אילוסטרייטור - איך עושים את הקו החיצוני עם העיגולים

• פותח הנושא chyz
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
..

קבצים מצורפים

• 20140911_113541.png
    KB 523 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
לדעתי זה פשוט צורה מוכנה שכך הורידו אותה. אני יודעת שיש כאלו דברים להורדה בחינם מהאתר
all free download.com (אין לי מושג איך מצרפים לכאן קישור...) את צריכה לכתוב הגדרה באנגלית- והוא מביא לך ים דברים באותו עניין.
(את יכולה להעזר בתרגום של גוגל)

• הוסף לסימניות
בעיקרון ניתן ליצור את הבסיס ולהגדיר כבראש.

• הוסף לסימניות
אפשר ליצור עיגול, ועם כלי הסיבוב להגדיר את נקודת העוגן שלו במרחק, איפה שרותים שיהיה מרכז הצורה, ואז לסובב עם שכפול, ועם Ctrl+D לחזור על פעולת הסיבוב+העתקה עד ליצירת כל ה"פרח".
אם לא הובנתי ויש צורך אנסה להסביר את עצמי שוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1372959:
אפשר ליצור עיגול, ועם כלי הסיבוב להגדיר את נקודת העוגן שלו במרחק, איפה שרותים שיהיה מרכז הצורה, ואז לסובב עם שכפול, ועם Ctrl+D לחזור על פעולת הסיבוב+העתקה עד ליצירת כל ה"פרח".
אם לא הובנתי ויש צורך אנסה להסביר את עצמי שוב.

לא הבנתי בדיוק, אשמח להסבר נוסף
בכל מקרה, אני מבינה שבסוף צריכים לעשות חיתוך של כל העיגולים, נכון?

• הוסף לסימניות
לדעתי יותר פשוט לעשות חצי עיגול ובתוכו נקודה, ולשכפל אותם יחד עם האפקט טרנספורם, ואח''כ לעשות לו Envelope Distort לחצי עיגול ולשכפל ולסובב לכיון השני

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 57.7 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
אתגרתם אותי...
אז ככה, יצרתי כוכב, ריככתי לו את הקצוות עם offset path עד לתוצאה הרצויה= הגבול החיצוני של העיגולים. (שיחקתי בהגדרות הקו שיהיה שפיץ בקצוות)
את הכוכב הראשוני שכפלתי ושמתי לו גבול מנוקד עם רווח בין הנקודות מתאים בדיוק שכל נקודה תהיה בקצה. (אפשר לבחור את כל הנקודות החיצוניות עם החץ הלבן, אבל לא בשביל הסבלנות שלי עכשיו...)
ובתוך עיגול רגיל.
מצורף הקובץ.
השארתי אותו פתוח, אבל שימו לב שצריך עוד לסדר כי יש כמה בעיות- כמו בהסרת הרקע אפשר לראות שהצורה לא מלאה, ואת זה אפשר בקלות לסדר ע"י אקספנד להכל (גם כדי שבהגדלה הנקודות לא יברחו). אבל לא עשיתי את זה כדי שתוכלו לראות כל צורה בחלון האפיראנס ממה היא עשויה.

קבצים מצורפים

• עיגול.ai
    1.1 MB · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
וזה אחרי אקספנד, חיתוך של העיגול הפנימי מהצורה החיצונית וצל.

קבצים מצורפים

• עיגול.ai
    2.7 MB · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;1373549:
אתגרתם אותי...
אז ככה, יצרתי כוכב, ריככתי לו את הקצוות עם offset path עד לתוצאה הרצויה= הגבול החיצוני של העיגולים. (שיחקתי בהגדרות הקו שיהיה שפיץ בקצוות)
את הכוכב הראשוני שכפלתי ושמתי לו גבול מנוקד עם רווח בין הנקודות מתאים בדיוק שכל נקודה תהיה בקצה. (אפשר לבחור את כל הנקודות החיצוניות עם החץ הלבן, אבל לא בשביל הסבלנות שלי עכשיו...)
ובתוך עיגול רגיל.
מצורף הקובץ.
השארתי אותו פתוח, אבל שימו לב שצריך עוד לסדר כי יש כמה בעיות- כמו בהסרת הרקע אפשר לראות שהצורה לא מלאה, ואת זה אפשר בקלות לסדר ע"י אקספנד להכל (גם כדי שבהגדלה הנקודות לא יברחו). אבל לא עשיתי את זה כדי שתוכלו לראות כל צורה בחלון האפיראנס ממה היא עשויה.

איזה מוכשרת!
ממש מוצלח, לא חשבתי על הרעיון
תודה

• הוסף לסימניות
יש גם את זה,
צרתי את הצורה שבתמונה ושכפלתי אותה כך:
ע"י טרנספורם- כלי הסיבוב (R), מרחיקים את העוגן מהצורה, למקום מרכז העיגול הדמיוני (הגדול, שבתוכו התינוק) ומשכפלים עם ctrl d עד שנוצר עיגול.

צירפתי לך את הקובץ, ניתן לשחק עם הגדלים ועם סגנון הקו.
בהצלחה.

קבצים מצורפים

• עיגול-02.jpg
    KB 569.6 · צפיות: 18
  • עיגול.ai
    KB 906.5 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלא;1373597:
יש גם את זה,
צרתי את הצורה שבתמונה ושכפלתי אותה כך:
ע"י טרנספורם- כלי הסיבוב (R), מרחיקים את העוגן מהצורה, למקום מרכז העיגול הדמיוני (הגדול, שבתוכו התינוק) ומשכפלים עם ctrl d עד שנוצר עיגול.

צירפתי לך את הקובץ, ניתן לשחק עם הגדלים ועם סגנון הקו.
בהצלחה.

מצוין
למדתי עוד משהו.

איך אתה יודע איפה למקם את מרכז העוגן כך שהחצאי עיגול יגיעו בדיוק למקום סימטרי?
מקוה שהובנתי
תודה

• הוסף לסימניות
אפשר בקלות ליצור אלמנטים במרחק שווה במעגל בכפולות של 4-8-16-32
יוצרים בתחילה 2 אלמנטים במרחק הרצוי,
מאחדים, מכפילים,
את ההכפלה לסובב ב-90 מעלות ולמרכז.
לאחד שוב, להכפיל, לסובב ב-90 מעלות,
ושוב, עד שנמאס..

• הוסף לסימניות
את האמת, זו שאלה גם שלי.
smeshi- כמדומני שעדיין לא בטוח שתגיע ל360 מעלות.
אני פשוט ניסיתי כמה פעמים- הרחקתי/ קרבתי את העוגן לפי הצורך.
חשבתי שעניין העוגן מסובך למדי, יפה שהצלחת להבין.

• הוסף לסימניות
בשיטה שלי לא צריכים שום עוגן.
המגבלה היחידה היא שוב כמו שאמרתי - שמספר האלמנטים חייב לצאת 8/16/32
ניסיתי להמחיש כאן את הדרך
מימין לשמאל. בתחילה יש רק שתי צורות.
אני מאחדת אותן בגרופ, מכפילה, מסובבת את ההכפלה 90 מעלות. ממרכזת עם הקודם.
עכשיו יש לי 4 במעגל.
אני מאחדת אותן לגרופ, מכפילה, מסובבת 45 מעלות, ממרכזת עם ה-4 הקודמות.
עכשיו יש 8, נכון?
מכפילה אותם, מסובבת 22.5 מעלות וממרכזת.
וכבר 16 צורות מקיפות מעגל במרחקים שווים.
אם הן היו יותר קטנות היה אפשר להכפיל אותן ל-32.

צפה בקובץ המצורף 208385

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 52.1 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
ברור כשמש,
אך אם יש לך כמן קשת שאת משכפלת ואת מעוניינת שהקצוות יגעו בדיוק זה בזה?
לכאורה, במצב שאת מתארת- או שייווצרו רווחים או שהקשתות יעלו זו על זו.

• הוסף לסימניות
אהה.
אם כן אפשר אח"כ לשחק באמצעות הtransform עם הגדלה או הקטנה באחוזים של כל אלמנט בנפרד.
לראות בכמה אחוזים נדרשת הגדלה של שניים מהאלמנטים ע"מ שיגעו זה בזה, ועם המספר הזה שיש לך ביד לגשת ולשנות את יתר האלמנטים.

• הוסף לסימניות
אהבתי את המתמטיקה בכל אופן,
את יכולה ללכת גם על 5, 10 , 20...
כוכב יכול לעזור בנידון.

• הוסף לסימניות
דרך פשוטה בלי נקודת עוגן:

קבצים מצורפים

• Untitled.mp4
    KB 932.9 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1373783:
דרך פשוטה בלי נקודת עוגן:

יפה
לפי השיטה הזו,אין בעיה במילוי אח"כ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה