כללי אילוס' קבצים כבדים- מי יכול לעזור?

• הוסף לסימניות
מישהי ביקשה ממני שאשאל עבורה:

אני מעצבת גליונות באילוסטריטור בגודל של: 70 ס"מ/100 ס"מ.
אני בונה אותם בצורה שתשקול מינימום בכובד.
לדוגמא: את הרקע אני הופכת לטקסטורה ב-swatches.
וכן את רוב האובייקטים בקובץ.

אבל, כשאני סוגרת את הקובץ הוא שוקל המון, לפעמים הקבצים שוקלים אף 40 מגה.
אני מנסה לסגור דרך האינדיזיין, אבל כלום לא עוזר,
כשאני מנסה להדפיס את הקבצים (וגם להקטין אותם לגודל a3 ואפילו a4)
הקבצים כבדים, כבדים ותוקעים את המכונות בדפוס.

הבו לי עצה, האם יש איזשהוא הוקוס פוקוס המוריד את נפח הקבצים?

מודה מראש!

• הוסף לסימניות
שאלת תם: למה לא לבנות את הכל מראש באינדיזיין ודברים ייחודיים לאילוס' לבנות שם ולייבא? אילוס' היא אמנם תוכנה וקטורית אבל לא נוחה בקטע של סגירה ונפח קבצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1531810:
שאלת תם: למה לא לבנות את הכל מראש באינדיזיין ודברים ייחודיים לאילוס' לבנות שם ולייבא? אילוס' היא אמנם תוכנה וקטורית אבל לא נוחה בקטע של סגירה ונפח קבצים.

לגמרי....... :)

• הוסף לסימניות
בכזה מקרה בונים אותו בפורפורציה לגודל שרוצים
ולא בגודל המקורי!
מקווה שהובנתי

• הוסף לסימניות
אם את סוגרת קובץ לPDF באילוס', תורידי את ה-V מהאפשרות:
Preserve Illustrator Editing Capabilities.

אולי זה ההוקוס פוקוס שאת מחפשת.

• הוסף לסימניות
(40 מגה לא נשמע כזה כבד לקובץ מורכב בגודל גליון, אולי המכונה בדפוס קצת ישנה?)
אפשרויות לצמצום הנפח:
1. סגירה דרך פקודת PRINT למדפסת פוסטסקריפט, ואח"כ דיסטילר - מצמצמת מאוד גודל סופי של קבצים
2. כשיש בקובץ הרבה שכבות, אפקטים, שקיפויות והצללות - הוא נהיה כבד. לבדוק אפשרות לבנות חלק מהרקעים בפוטושופ ולייבא אותם משוטחים כ-JPEG (לאילוס או אינדיזיין), זה יכול להוריד עשרות מגה. במיוחד במקרים של הצללות ואפקט בלור.
3. לעבוד על גודל קטן יותר. אם הכל וקטורי אין שום בעיה להגדיל שמינית לגודל גליון. אם מכיל תמונות יש לסגור אותן בפוטושופ ברזולוציה גבוהה יותר (600 DPI) ולייבא ע"י פקודת PLACE ללא הטמעה (ובכלל - לבדוק שאין בטעות תמונות מוטמעות)
4. להוריד רזולוציה באפקטים (תלוי מאיזה מרחק מסתכלים על הפוסטר אבל 200 DPI אמור להספיק לגודל כזה)

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים
כבר העביר את כל התשובות
למי שדיבר על בניית קובץ קטן בפרופורציה או רזולוציה נמוכה יותר- לא נראה לי שזה רלוונטי מכיוון שהגליונות שהיא שולחת נחתכים אח"כ לדפים קטנים ז"א זה לא פוסטר שרואים מרחוק.

• הוסף לסימניות
מנסיוני בענין, ויש לי הרבה נסיון בעבודות כאלו.
אך ורק אינדיזיין!

אלמנטים באילוס'.
תמונות לייבא לאינד'.
טקסטים - באינד'.
אם יש צורך באפקטים מיוחדים, ליצור אותם בקובץ נפרד, וגם אותם לייבא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Goshen;1532065:
הגליונות שהיא שולחת נחתכים אח"כ לדפים קטנים ז"א זה לא פוסטר שרואים מרחוק.

כנראה שזו הנקודה הבעייתית
כי מה שאת מתארת כבר נקרא עימוד (של פריטים רבים על גליון אחד), ולא עיצוב של עבודה אחת וקטורית בגודל גיליון
ועימוד כזה לא עושים באילוס, אלא באינדיזיין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה