אילמות סלקטיבית

• הוסף לסימניות
הילד שלי בן 4 חמוד ופקח אך מאד נסגר ושותק מחוץ לבית במכבי אבחנו את זה כאלמות סלקטיבית והפנו אותנו למרפאה לחרדות בתל השומר או בשניידר כשהיא (-במכבי) מזהירה אותנו לא להגרר לכל מיני טיפולים רק ללכת אליהם כי הם המומחים רציתי לשמוע מנסיון
גולשים/ות האם מישהו היה במקומות הנ"ל ומכיר אותם או מישהו שהתנסה בעניין כזה וטיפל אצל מישהו אחר וראה תוצאות מבורכות אגב המרפאות הנ"ל הינם גם פרטיות ואין להם כיסוי מהקופות
אשמח לכל חוו"ד כאן או באישי
תודה מראש למסייעים

• הוסף לסימניות
הת של חברה קרובה הייתה שותקת בגן מגיל 3 .חיה בבועה לבד.היא הייתה בהתפתחות הילד במכבי והמליצו לה על טיפול באומנות.מעניין שלא אעלו את המרפאה בשיבא/שניידר.
במקביל בגן חובה היא הכניסה אותה לגן שילוב.לשנתיים.
השלוב של הגן הקטן +הטיפולים באומנות כשנה בערך הניבו ילדה חדשה מתקשרת היטב.מתחברת עם ילדות רבות.פשוט פורחת .ניסים!!!

• הוסף לסימניות
לא הייתי ממליצה טיפולים כמו מוח אחד ושלושת המימדים.אישית לא נעזרתי.

• הוסף לסימניות
בשום אופן לא להתפתות לכל מיני חלטורות וטיפולים אלטרנטיביים!!!
היום אפשר גם לקבל טיפול מקצועי ומוכר במקום חרדי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;846905:
בשום אופן לא להתפתות לכל מיני חלטורות וטיפולים אלטרנטיביים!!!
היום אפשר גם לקבל טיפול מקצועי ומוכר במקום חרדי.

יש מקום כזה ? - מקצועי וחרדי

• הוסף לסימניות
בהחלט כן.
"היחידה להתפתחות הילד" באחיה מוכרת על ידי קופות החולים, וןמאפשרת לקבל טיפולים רגשיים על ידי מטפלות מקצועיות ומוסמכות חרדיות. לילדים מעל גיל 9, יש אפשרות למטפל גבר.

חוץ מזה, אני מכירה באופן אישי עובדת סוציאלית מוסמכת לטיפול בילדים, שקיבלה הכרה על ידי
קופת החולים מכבי

• הוסף לסימניות
אולי זה לא קשור, אבל זה מזכיר לי סיפור שקראתי פעם על ילד בגיל הזה ששתק בגן. בבית הוא היה תוסס ובגן אילם. לא זוכרת איך הגיעו ולאיזה מסקנה הגיעו, אבל האמא התחילה ללוות אותו לתוך הגן עצמו וזה חיבר לו את הזמן בין הגן לבית.
הוא פשוט הרגיש נטוש בגן או משהו כזה.
לא זוכרת את כל הפרטים.
אולי זה יעזור במשהו בינתיים עד שתגיעי לטיפול המקצועי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;847032:
בהחלט כן.
"היחידה להתפתחות הילד" באחיה מוכרת על ידי קופות החולים, וןמאפשרת לקבל טיפולים רגשיים על ידי מטפלות מקצועיות ומוסמכות חרדיות. לילדים מעל גיל 9, יש אפשרות למטפל גבר.

חוץ מזה, אני מכירה באופן אישי עובדת סוציאלית מוסמכת לטיפול בילדים, שקיבלה הכרה על ידי
קופת החולים מכבי
מי, נראה לך שעובדת סוציאלית מוכשרת לעבודה רגשית עם ילדים.??? אם אינני טועה זו לא ההתמחות שלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;847039:
אולי זה לא קשור, אבל זה מזכיר לי סיפור שקראתי פעם על ילד בגיל הזה ששתק בגן. בבית הוא היה תוסס ובגן אילם. לא זוכרת איך הגיעו ולאיזה מסקנה הגיעו, אבל האמא התחילה ללוות אותו לתוך הגן עצמו וזה חיבר לו את הזמן בין הגן לבית.
הוא פשוט הרגיש נטוש בגן או משהו כזה.
לא זוכרת את כל הפרטים.
אולי זה יעזור במשהו בינתיים עד שתגיעי לטיפול המקצועי.
זו יכולה להיות בהחלט סיבה.תחושה של בדידות סובייקטיבית אצל הילד .כלהאילמות יושבת על קשיים רגשיים מסוגים מגוונים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;847087:
מי, נראה לך שעובדת סוציאלית מוכשרת לעבודה רגשית עם ילדים.??? אם אינני טועה זו לא ההתמחות שלה.

יש לך טעות, גדולה אבל מוכרת :)
עובדת סוציאלית מקבלת רישיון לעסוק בטיפול מטעם משרד הבריאות החל מתואר ראשון. והיא לא מקבלת אותו בחינם.
היא לומדת תיאוריה לסוגיה השונים (אל תשאלי אותי בדיוק מה הסיליבוס, לא עברתי את המסלול), מתנסה בעבודה מעשית תחת הדרכה, ורק אחר כך יוצאת לשוק.

רובן של העובדות הסוציאליות ממשיכות להשתלם לאחר סיום הלימודים במקביל לעבודה, באופן ספציפי בתחום שאותו הן פוגשות בחיי היום יום.

לאותה אחת ספציפית שהזכרתי פה יש נסיון רב מאד עם ילדים חרדתיים.

• הוסף לסימניות
בתי הגדולה גם התביישה מאוד ולא דיברה בגן

דבר ראשון שאמרו לי שאם היא שותקת סימן שיש שם קושי בשפה בגילאי 3 עד 6 זה הזמן בו אפשר לפתח מאוד את השפה ולכן פניתי לקלינאית תקשורת דבר שמאוד עזר כי אכן היו לה כמה נקודות לשפר והיות והיא חשה בקושי נמנעה לדבר שלא יהיה טעויות

דבר שני היום היא ב"ה בוגרת יותר בכיתה עדיין היא מתביישת מהמורה אני חושבת שבנושא הזה יש גם עניין של אופי אבל ב"ה עם מבוגרים אחרים אין לה כל בעיה וגם לא בחברה

בדרך כלל אילמות סלקטיבית היא בחירה של הילד בגלל משהו והיא מתבטאת בשתיקה מול מבוגרים ולא ילדים האם הוא משוחח עם הילדים בגן? או גם מהם הוא מתרחק?

חברתי היתה בתל השומר עם הבת שלה והיתה מאוד מרוצה אם את רוצה אני אברר לך יותר
אבל נדמה לי שיש השתתפות לביטוחים משלימיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;846902:
לא הייתי ממליצה טיפולים כמו מוח אחד ושלושת המימדים.אישית לא נעזרתי.
אני דווקא כן נעזרתי במוח אחד. לא הכל אבל בהחלט נתן דחיפה משמעותית

גם הומופתיה נתנה דחיפה נוספת. אבל הכל במקביל לטיפולים הרגילים: ריפוי בדיבור, רגשי וכו'

• הוסף לסימניות
אחותי היתה אילמת בגן המפקחת יעצה לאימי להקליט אותה בבית ולשלוח את הקלטת בגן. הדליקו את הקלטת והחברות הופתעו מאד מה היא יודעת לדבר?!...
גם הגננת הופתעה הקליטו אותה בקר"ש בערב וכן כשהיא אומרת מי החברות וציינה שגם ילדות שמדברות רגיל בגן לא זוכרות להזכיר את כל החברות כולל שמות משפחה.
זה היה תרגיל פנטסטי! הילדה התחילה לפרוח!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דסי;847209:
אני דווקא כן נעזרתי במוח אחד. לא הכל אבל בהחלט נתן דחיפה משמעותית

גם הומופתיה נתנה דחיפה נוספת. אבל הכל במקביל לטיפולים הרגילים: ריפוי בדיבור, רגשי וכו'

אם את מדברת על תקציבים בלתי נדלים מאיזה משרד עלום....אז תלכי על כל סוגי הטיפולים בעולם.
דעתי האישית היא להעדיף מטפלים בעלי ידע נרחב ומקיף של שנים.ולא מטפלים שבחמישה חודשים נהיו מטפלים החודרים עמוק לעובי הנפש האומללה.

:(

שיטות טיפול הטוענות שכבר פסו מימינו החיטוטים בנפש ואין צורך בכלל בשיחות ובמחי יד הם פותרות את כל הבעיות מנוזלים באוזן ועד המחלה הידועה רח"ל,שוות את קליפת השום[שכידוע לא ממש יעילה]
אין דברים כאלו,זה משדר חוסר אמינות רבתי.וכשתניחו את ה1000 ש"ח בסיום הסידרה[מה שעשיתי בעוונותי] ותלכו, היא/הוא יאמרו לכם שזה כל מה שניתן לעשות.הניתוח הצליח והחולה גוסס...
הא,התכוונתי לשלושת המימדים,שהמימד הראשון שלו והכי בולט הוא חוסר אמינות...

• הוסף לסימניות
מכיוון ששמעתי על מטפלים בשלושת המימדים שמאוד מצליחים, ואנשים שנעזרו בה. קחי בחשבון שיתכן שהמטפל הספציפי אליו הלכת לא איכותי, יש רמות של מטפלים ויכולות אישיות שלהם. לפעמים גם ידע קודם משדרג את המטפל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;847635:
מכיוון ששמעתי על מטפלים בשלושת המימדים שמאוד מצליחים, ואנשים שנעזרו בה. קחי בחשבון שיתכן שהמטפל הספציפי אליו הלכת לא איכותי, יש רמות של מטפלים ויכולות אישיות שלהם. לפעמים גם ידע קודם משדרג את המטפל.

במקרה הלכתי למישהי שנחשבת לגדולה ומצליחה.
אבל זו לא בושה לדעתי לאמר שהשיטה עוזרת לבעיות מאד ספציפיות וממוקדות [כמו מים באוזניים,לא יודעת למה אני משתמשת תמיד בדוגמא הזו...]
את יודעת,תור
שחולשה זה סוג של הפגנת כוח...
כולנו מוגבלים לפעמים וגם שיטות מסוימות...

• הוסף לסימניות
כספקנית בתחומים האלו לא נתתי אמון עיוור. התוצאות היו מידיות וחד משמעיות. מוח אחד 2 טיפולים בלבד! (מישהי שלמדה מקיף והרבה זמן) הומופתיה היינו פעם אחת, היה שיפור משמעותי, ושוב ביקור שני אחרי חודשיים. ושוב ראינו שיפור רציני, ועכשיו אנחנו בדרך לביקור נוסף...

• הוסף לסימניות
אגב, דווקא באילמות סלקטיבית שמעתי לאחרונה מחברה שמח אחד מאד עזר לבנה.

• הוסף לסימניות
איך מאבחנים אילמות סלקטיבית?
האם ילדה שלא מדברת בכלל בגן- בטוח שסובלת מאילמות סלקטיבית?
אשמח לתשובה מבעלות ניסיון
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אילמות סלקטיבית יושבת על חרדה.
בגילאים האלו הדרכה ממוקדת להורים ולצוות הגן תעשה את העבודה טוב יותר מכל טיפול שיינתן לילד/ה.
חפשי את היועצת החינוכית במוסד החינוכי ואם תוכל לתת לכם הדרכה בגישה הקוגנטיבית התנהגותית (CBTׂׂ) לאילמות סלקטיבית.
החיבור בין הגן לבית חשוב במיוחד וצריך להיעשות בהדרגה - המקום שבו הילד/ה מדבר/ת לבין המקום שבו היא אילמת. הקלטות עזרו בדרך כלל וכן הפחתה הדרגתית של הסביבה המגוננת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה