התייעצות אין הארקה בדירה שכורה- מה עושים כשבעל הבית לא דואג לזה??.....

• הוסף לסימניות
צריכה את עזרת המתמצאים בעניינים האלו...
אנחנו אחרי מעבר דירה לעיר אחרת, גרים כרגע בשכירות. היתה תקלה קטנה בבוילר, וכך נודע לי בדרך אגב מהחשמלאי שהגיע לתקן, שאין הארקה בדירה.
רק אבהיר- אולי יש כאלו שמזלזלים בדברים האלו- אני לא, מבחינתי זה בסיס של בטיחות, כמובן שגם לפי החוק זה לא תיקני כך ללא הארקה.
אולי בגלל שזה כזה בסיס אצלי, אפילו לא עלה בדעתי לבדוק זאת לפני שחתמנו על שכירות בדירה הזו..
בכל אופן- לעצם השאלה- כבר יותר מחודש אני מבקשת מבעל הדירה לדאוג לזה. הוא לא מתנגד, אבל כל הזמן יש לו תירוצים שונים לדחות את זה, כבר מעל חודש דוחה אותי בהלוך וחזור....
לא הייתי רוצה לאיים עליו או משהו כזה, רוצה להשאר ביחסים טובים, אבל - מה עושים כדי שזה ייעשה?
אולי אין ברירה אלא לאיים בעדינות באיזשהי דרך,
למי יש עצה- כי אני מפחדת להשאר כך במצב זה, זה לא בטיחותי ומסוכן...
מה אתם הייתם עושים???

• הוסף לסימניות
זה כל כך מסובך לשים הארכה?
אולי מכתב מחברת החשמל יכול לעזור?

• הוסף לסימניות
מקבלים אישור מרב, מזמינים חשמלאי ומנכים את העלות מדמי השכירות.
תודה לכל המייעצים!
שכחתי לציין- השכירות שולמה כבר ב12 שיקים מראש..
והעלות של הארקה זה מינימום 2000 שח (אחרי בירור)...

• הוסף לסימניות
אולי מכתב מחברת החשמל יכול לעזור?
אם אפנה לחברת חשמל הם ינתקו את החשמל עד שהעניין יסודר- כי זה לא חוקי.
ואז יחברו רק אחרי בדיקת בטיחות- שיש לה עוד עלות לא מבוטלת..
ואין לי איפה להתגורר בינתיים (קורונה עכשיו..)

• הוסף לסימניות
אם אפנה לחברת חשמל הם ינתקו את החשמל עד שהעניין יסודר- כי זה לא חוקי.
ואז יחברו רק אחרי בדיקת בטיחות- שיש לה עוד עלות לא מבוטלת..
ואין לי איפה להתגורר בינתיים (קורונה עכשיו..)
זה בדיוק העניין
תגידי למשכיר שחברת החשמל עלולה לנתק אותך.
האם יש קצרים וכד'?
אם כן את יכולה להתקשר לחברת החשמל ולבקש עזרתם וכך שזה יגיע מהם
מה עשו כל אלו שגרו שם לפניכם? ה' ישמור!!

• הוסף לסימניות
צריכה את עזרת המתמצאים בעניינים האלו...
אנחנו אחרי מעבר דירה לעיר אחרת, גרים כרגע בשכירות. היתה תקלה קטנה בבוילר, וכך נודע לי בדרך אגב מהחשמלאי שהגיע לתקן, שאין הארקה בדירה.
רק אבהיר- אולי יש כאלו שמזלזלים בדברים האלו- אני לא, מבחינתי זה בסיס של בטיחות, כמובן שגם לפי החוק זה לא תיקני כך ללא הארקה.
אולי בגלל שזה כזה בסיס אצלי, אפילו לא עלה בדעתי לבדוק זאת לפני שחתמנו על שכירות בדירה הזו..
בכל אופן- לעצם השאלה- כבר יותר מחודש אני מבקשת מבעל הדירה לדאוג לזה. הוא לא מתנגד, אבל כל הזמן יש לו תירוצים שונים לדחות את זה, כבר מעל חודש דוחה אותי בהלוך וחזור....
לא הייתי רוצה לאיים עליו או משהו כזה, רוצה להשאר ביחסים טובים, אבל - מה עושים כדי שזה ייעשה?
אולי אין ברירה אלא לאיים בעדינות באיזשהי דרך,
למי יש עצה- כי אני מפחדת להשאר כך במצב זה, זה לא בטיחותי ומסוכן...
מה אתם הייתם עושים???
אולי כדאי להזכיר לו את הסיפור של הכלה שהתחשמלה למוות ביום חתונתה בגלל שלא היה הארקה...
מסתבר שבעל הדירה שם נמק בכלא לכמה שנים טובות.
זה סכנת נפשות לגור בדירה ללא הארקה.

• הוסף לסימניות
זה פחד מוות!!
לפני תקופה היה סיפור על כלה בימי השבע ברכות שהתחשמלה למוות בשל זרימת חשמל מהדוד דרך המים.

• הוסף לסימניות
לגמרי לא בטוח כי אפשר לחייב ע"פ דין להתקין הארקה.
הענין של הארקה זה "תקן" אחד מתוך אלפי תקנים שקיימים בחוק, ואשר לא כ"כ מקפידים עליהם בקלה כבחמורה, וד"ל

כדי לבדוק את הפן "ההלכתי" יש לבדוק לפי אחוזי סבירות הלכתיים האם היעדר הארקה נחשבת כבסיס לסיכון ממשי או לא.

ועכשיו תתחילו בהתקפות....

• הוסף לסימניות
הענין של הארקה זה "תקן" אחד מתוך אלפי תקנים שקיימים בחוק, ואשר לא כ"כ מקפידים עליהם בקלה כבחמורה, וד"ל

כדי לבדוק את הפן "ההלכתי" יש לבדוק לפי אחוזי סבירות הלכתיים האם היעדר הארקה נחשבת כבסיס לסיכון ממשי או לא.

גם אם זה רק תקן זה כבר נכנס למנהג המדינה! קל וחומר שזה ענין של סכנה

• הוסף לסימניות

יתכן שזה נחשב מום נסתר בדירה.

• הוסף לסימניות
אולי כדאי להזכיר לו את הסיפור של הכלה שהתחשמלה למוות ביום חתונתה בגלל שלא היה הארקה...
ה פחד מוות!!
לפני תקופה היה סיפור על כלה בימי השבע ברכות שהתחשמלה למוות בשל זרימת חשמל מהדוד דרך המים.
זה אמיתי???!!!
איזה פחד!!
לפני כן לא היו שוכרים נראה לי, הם עצמם גרו בדירה, ולא עניין אותם..
החשמלאי שאמר לי שאין הארקה אמר שגם לעוד שכנים בבניין אין הארקה....
זה בניין ישן- אולי זה קשור

• הוסף לסימניות
האם יש קצרים וכד'?
אם כן את יכולה להתקשר לחברת החשמל ולבקש עזרתם וכך שזה יגיע מהם
אין קצרים ב"ה
רק הבוילר נשרף פעם אחת, והגיע חשמלאי לתקן,
ואז אמר לי בדרך אגב שאין הארקה .. ומאז אני מנסה לזרז את בעל הדירה לסדר הארקה ועדיין לא נעשה :(

להתקשר לחברת חשמל- אזיק לעצמי, כי הם ישר ינתקו את החשמל בדירה, כי זה לא חוקי,
ואז יחברו אחרי בדיקה נוספת בעלות, רק אחרי שנדאג להארקה.
איפה אגור בינתיים????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה