אין כמו ילדים

• הוסף לסימניות
טירה
תמונות מלאות סיפור, אהבתי את הראשונה במיוחד
האחרונה וכמו כן את מה שהעלית לאתגר הם לא ט7ובות טכנית פשוט אין פוקוס עליהם
פה זה יותר טוב הפוקוס יותר על היד
אבל מה שבאתגר לגמרי לא חד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;915374:
טירה
תמונות מלאות סיפור, אהבתי את הראשונה במיוחד
האחרונה וכמו כן את מה שהעלית לאתגר הם לא ט7ובות טכנית פשוט אין פוקוס עליהם
פה זה יותר טוב הפוקוס יותר על היד
אבל מה שבאתגר לגמרי לא חד
יש פוקוס טוב רק שהקטנתי מאוד את התמונה וזה איבד מהחדות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;915376:
יש פוקוס טוב רק שהקטנתי מאוד את התמונה וזה איבד מהחדות

זה לא נראה זה הבעיה
התמונה הראשונה אני לא גומרת להסתכל עליה

• הוסף לסימניות
תמונות מדהימות! תאורה מעולה
כל תמונה מביעה!!!!
מצטרפת לציבי בעניין הפוקוס. (הקטנה של התמונה לא מזיזה איזור פוקוס)
חוץ מזה, מושלם!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;915381:
זה לא נראה זה הבעיה
התמונה הראשונה אני לא גומרת להסתכל עליה
ציבי - העליתי את התמונה המקורית
אשמח אם תגדילי למקסימום - ותבדקי אם לדעתך יש בעיית פוקוס

• הוסף לסימניות
ציבי ורבקי,צר לי,
אני לא רואה בריחת פוקוס אני רואה חוסר חדות שלפי דעתי קשור ליכולות המקסימליות של העדשה.

תמונות מקסימות ומספרות!

• הוסף לסימניות
אני לא רואה שום בריחת פוקוס באחרונה (לא בגירסה המוקטנת ולא בגירסה המלאה), אבל החדות לא מדהימה.
באיזו עדשה זה צולם? אני רואה שב-200 מ"מ ובצמצם 4. מאוד מעניין באיזו עדשה ספציפית, כדי לדעת האם יש לך שגיאה בשימוש בציוד (גררת אותו מדי לקצה), או שזו פשוט בעיה של שימוש בעדשה לא מספיק איכותית, או שאכן יש איזושהי בריחת פוקוס קטנטנה.
(בכל מקרה הריסים שלו יחסית חדים. לא בטירוף, אבל אני לא רואה חלק אחר בתמונה שיותר חד מאשר הריסים שלו.)

מעבר לנושא החדות: התמונה הזו טובה. תפיסה יפה של מבט מרוכז ומחוייך, קומפוזיציה טובה, תאורה מצויינת. הרקע מבאס, אבל כצילום רחוב לא מבויים - זה טוב כמו שזה.
בפעם הבאה הקטיני בפוטושופ וחדדי אחרי ההקטנה, וכך התמונות לא יראו מטושטשות.

את הראשונה לא אהבתי, כי התאורה ממש לא טובה. גם בהירה מדי, גם לא מחמיאה (החלקים הכי בהירים הם המצח והלחיים) וגם צהובה מדי (טוב, זו לא אשמת התאורה. פשוט השתמשת באיזון לבן לא מתאים).
התפיסה לא מעניינת/יפה בעיני.

השניה יפה (מספרת סיפור ומבוצעת טוב מבחינה טכנית) אלא שהיא נדושה מאוד. (ילדים נוטים לישון ככה על מבוגרים, וצלמים נוטים לצלם ככה את הילדים...)

• הוסף לסימניות
יש מצב שזה לא הפוקוס, אבל התמונה לא חדה כמו האחרות

• הוסף לסימניות
לדעתי זה לא כזה גרוע אבל כן יש בריחת פוקוס קטנה תסתכלו על היד והשרוול הימני כמובן שם זה חד בטרוף, העיניים והפנים פחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;915506:
לדעתי זה לא כזה גרוע אבל כן יש בריחת פוקוס קטנה תסתכלו על היד והשרוול הימני כמובן שם זה חד בטרוף, העיניים והפנים פחות
יכול מאוד להיות זה היה מאוד קשה לשמור שם על פוקוס ממוקד מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;915510:
יכול מאוד להיות זה היה מאוד קשה לשמור שם על פוקוס ממוקד מאוד

ברור ומובן
לי זה נהיה המון כשאני מצלמת מרחוק בחוץ
מאד קשה להתפקס (לי בכל אופן)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;915487:
אני לא רואה שום בריחת פוקוס באחרונה (לא בגירסה המוקטנת ולא בגירסה המלאה), אבל החדות לא מדהימה.
באיזו עדשה זה צולם? אני רואה שב-200 מ"מ ובצמצם 4. מאוד מעניין באיזו עדשה ספציפית, כדי לדעת האם יש לך שגיאה בשימוש בציוד (גררת אותו מדי לקצה), או שזו פשוט בעיה של שימוש בעדשה לא מספיק איכותית, או שאכן יש איזושהי בריחת פוקוס קטנטנה.
(בכל מקרה הריסים שלו יחסית חדים. לא בטירוף, אבל אני לא רואה חלק אחר בתמונה שיותר חד מאשר הריסים שלו.)

מעבר לנושא החדות: התמונה הזו טובה. תפיסה יפה של מבט מרוכז ומחוייך, קומפוזיציה טובה, תאורה מצויינת. הרקע מבאס, אבל כצילום רחוב לא מבויים - זה טוב כמו שזה.
בפעם הבאה הקטיני בפוטושופ וחדדי אחרי ההקטנה, וכך התמונות לא יראו מטושטשות.

את הראשונה לא אהבתי, כי התאורה ממש לא טובה. גם בהירה מדי, גם לא מחמיאה (החלקים הכי בהירים הם המצח והלחיים) וגם צהובה מדי (טוב, זו לא אשמת התאורה. פשוט השתמשת באיזון לבן לא מתאים).
התפיסה לא מעניינת/יפה בעיני.

השניה יפה (מספרת סיפור ומבוצעת טוב מבחינה טכנית) אלא שהיא נדושה מאוד. (ילדים נוטים לישון ככה על מבוגרים, וצלמים נוטים לצלם ככה את הילדים...)
רבקה - תודה על הארות/הערות המפורטת והמושקעות !
צולם בעדשה: 70-200 של קנון
ועבר הקטנה בפוטושופ (עבר מעט קרופ - אולי זאת הסיבה?)
בראשונה - הארת את עיני, אבל בקשר לאיזון ללבן כוןן על מצב שמש שזה נראה האופציה שהתאימה בשעת צהריים חורפית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;915520:
רבקה - תודה על הארות/הערות המפורטת והמושקעות !
צולם בעדשה: 70-200 של קנון
ועבר הקטנה בפוטושופ (עבר מעט קרופ - אולי זאת הסיבה?)
בראשונה - הארת את עיני, אבל בקשר לאיזון ללבן כוןן על מצב שמש שזה נראה האופציה שהתאימה בשעת צהריים חורפית

1. איזה 70-200? הצמצם המקסימלי שלה הוא 2.8 או 4?
2. זה שצילמת בשמש והשתמשת באיזון לבן של שמש - לא אומר שאיזנת נכון את הלבן. העור שלה צהוב במקום בצבע קרם-ורדרד כמו שעור הפנים של ילדה כזו אמור להיות. זה אומר שהלבן לא מאוזן.
חוץ מזה - את לא צילמת בשמש ישירה אלא בצל או ביום מעונן (אני מהמרת על יום מעונן, לפי גוון התמונה) ואיזון הלבן המתאים למקרה כזו הוא אחר.
אני אישית משתמשת תמיד באיזון לבן לפי מעלות קלווין (מסומן באות K). מעלה את המעלות אם התמונה קרה, מורידה אם התמונה חמה.
יש לך מצלמה מאוד מאוד מקצועית. לא חכמה להחזיק במצלמה כזו ו"לסרס" אותה ע"י שימוש באיזון לבן אוטומטי. (בדיוק כמו שאת בחירת הצמצם כנראה תעשי בעצמי ולא תתני למצלמה להחליט. לא?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;915548:
2. זה שצילמת בשמש והשתמשת באיזון לבן של שמש - לא אומר שאיזנת נכון את הלבן. העור שלה צהוב במקום בצבע קרם-ורדרד כמו שעור הפנים של ילדה כזו אמור להיות. זה אומר שהלבן לא מאוזן.
חוץ מזה - את לא צילמת בשמש ישירה אלא בצל או ביום מעונן (אני מהמרת על יום מעונן, לפי גוון התמונה) ואיזון הלבן המתאים למקרה כזו הוא אחר.
אני אישית משתמשת תמיד באיזון לבן לפי מעלות קלווין (מסומן באות K). מעלה את המעלות אם התמונה קרה, מורידה אם התמונה חמה.
יש לך מצלמה מאוד מאוד מקצועית. לא חכמה להחזיק במצלמה כזו ו"לסרס" אותה ע"י שימוש באיזון לבן אוטומטי. (בדיוק כמו שאת בחירת הצמצם כנראה תעשי בעצמי ולא תתני למצלמה להחליט. לא?)
כתבת משהו מאוד מעניין
איך את יודעת אבל כמה לחמם / לקרר? זה משהו שבא לך עם הניסיון או שיש בזה איזה כללים?
למה פשוט לא לעשות איזון לובן ע"י משטח לבן במצב קסטם? מניסיוני הדל זה נתן לי תוצאות מדוייקות יותר מכל המצבים האוטומטים של המצלמה.
אני מתחבטת בזה הרבה, באמת מעניין אותי לדעת מה נכון לעשות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;915568:
כתבת משהו מאוד מעניין
איך את יודעת אבל כמה לחמם / לקרר? זה משהו שבא לך עם הניסיון או שיש בזה איזה כללים?
למה פשוט לא לעשות איזון לובן ע"י משטח לבן במצב קסטם? מניסיוני הדל זה נתן לי תוצאות מדוייקות יותר מכל המצבים האוטומטים של המצלמה.

אינו דומה צילום בסטודיו לצילום בחוץ!!

בסטודיו את יכולה להשתמש בטכניקה הזו. בחוץ יש כ"כ הרבה פקטורים שישפיעו על גוון הצבע של התמונה כך שזה לא כ"כ רלוונטי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;915568:
כתבת משהו מאוד מעניין

מהניסיון, לפי העין.
אני מצלמת קבצי RAW, שהם קבצים שניתן לשנות להם את איזון הלבן בשלב מאוחר יותר. (אם את לא יודעת..)
אז אני מכוונת במחשב. אני מכירה את המסך שלי, ויודעת מתי צבע העור במסך נראה טבעי.
אפילו אם יש טעויות קלות לפה או לשם כי המסך לא מכוייל וכדו' - זה בטח לא מגיע לרמת טעות חריפה כמו בתמונה הראשונה בשרשור הנוכחי.

אפילו אם מצלמים בג'ייפג אפשר לכוון בזמן הצילום בצורה מדוייקת יותר ממה שעשית. מסתכלים במסך המצלמה מתי גוון העור נראה נכון. (אבל צריך להסתכל במצלמה רק בצל, כי כידוע בשמש ישירה אי אפשר להבין מה רואים במסך המצלמה...)
ועם הזמן את תלמדי לעבוד מדוייק יותר.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;915548:
הצמצם המקסילמלי - 4
וצודקת לגבי יום מעונן - אבל עם גיחות של שמש שברחו בשניה שהמצלמה צילמה...
ואני צריכה יותר לתרגל את הקלווין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;915723:
הצמצם המקסילמלי - 4
וצודקת לגבי יום מעונן - אבל עם גיחות של שמש שברחו בשניה שהמצלמה צילמה...
ואני צריכה יותר לתרגל את הקלווין

אוקיי, אז זו הסיבה לחוסר החדות. לא מצלמים בעדשה על הצמצם המקסימלי שלה אלא אם אין ברירה. אף עדשה לא מגיעה לחדות המירבית שלה בצמצם הכי פתוח. רצוי לסגור לפחות 2/3 סטופ (כלומר שני סיבובי גלגלת. במקרה שלך - לצמצם 5), ואם אפשר - עדיף יותר. אני מצלמת עם עדשות הצמצם 4 שלי על צמצם 5.6 או 6.3 כדי להשיג חדות מירבית.
בכללי עדשות צמצם 4 אצל קנון הן לא מהשורה הראשונה של העדשות. ה-70-200 שלך היא לא עדשה מדהימה אלא חביבה. בעדשות חביבות את במיוחד צריכה להשתדל לא "לקרוע להן את הצורה", כלומר לא לגרור אותן לקצה, כלומר לא לפתוח את הצמצם למקסימום.

ובנוסף לכל זה: אפילו אם היה מדובר בעדשה בעלת צמצם 2.8 הייתי ממליצה לך לסגור קצת יותר כשאת על אורך מוקד 200, כי עומק השדה ב-200 מ"מ על פול פריים הוא די רדוד גם בצמצם 5.6, וזה בעייתי לרדד אותו כ"כ כשמצלמים ילדים שזזים. (זה אפשרי, אבל צריך מאוד לשים לב, ובוודאות חלק מהתמונות ילכו לפח בגלל בריחת פוקוס.)

יאללה, יש לך שיעורי בית עם הקלווינים. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;915732:
אוקיי, אז זו הסיבה לחוסר החדות. לא מצלמים בעדשה על הצמצם המקסימלי שלה אלא אם אין ברירה. אף עדשה לא מגיעה לחדות המירבית שלה בצמצם הכי פתוח. רצוי לסגור לפחות 2/3 סטופ (כלומר שני סיבובי גלגלת. במקרה שלך - לצמצם 5), ואם אפשר - עדיף יותר. אני מצלמת עם עדשות הצמצם 4 שלי על צמצם 5.6 או 6.3 כדי להשיג חדות מירבית.
בכללי עדשות צמצם 4 אצל קנון הן לא מהשורה הראשונה של העדשות. ה-70-200 שלך היא לא עדשה מדהימה אלא חביבה. בעדשות חביבות את במיוחד צריכה להשתדל לא "לקרוע להן את הצורה", כלומר לא לגרור אותן לקצה, כלומר לא לפתוח את הצמצם למקסימום.

ובנוסף לכל זה: אפילו אם היה מדובר בעדשה בעלת צמצם 2.8 הייתי ממליצה לך לסגור קצת יותר כשאת על אורך מוקד 200, כי עומק השדה ב-200 מ"מ על פול פריים הוא די רדוד גם בצמצם 5.6, וזה בעייתי לרדד אותו כ"כ כשמצלמים ילדים שזזים. (זה אפשרי, אבל צריך מאוד לשים לב, ובוודאות חלק מהתמונות ילכו לפח בגלל בריחת פוקוס.)

יאללה, יש לך שיעורי בית עם הקלווינים. בהצלחה!
לא הייתי קוראת לעדשה רק "חביבה" היא עלתה לי למעלה מ6000 ש"ח....
וזה חדש לי שהשימוש המיירבי של צמצם 4 אמור להיות בעייתי
וכן אתחיל לתרגל על קלווין ידני
תודה בכל אופן על הסבלנות הרבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה