- הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;915738:לא הייתי קוראת לעדשה רק "חביבה" היא עלתה לי למעלה מ6000 ש"ח....
וזה חדש לי שהשימוש המיירבי של צמצם 4 אמור להיות בעייתי
וכן אתחיל לתרגל על קלווין ידני
תודה בכל אופן על הסבלנות הרבה!
אני משתמשת באירועים בעיקר בעדשה 24-105 שעולה כיום 4000 ש"ח. היא גם כן חביבה (טוב, אולי אני קשוחה קצת בכינויים, אבל היא והעדשה שלך הן לכל היותר טובות, וביחס למחיר הן אפילו טובות+. אבל לא מדהימות).
ברור שלעומת עדשות זום-ווייד זולות יותר היא (ה-24-105) סבבה, ובסה"כ נותנת תמורה טובה למחיר, אבל היא בהחלט לא עדשה שיש מה להתפעל מהאופטיקה שלה כשנכנסים בזום 100% לבדוק אם הריסים חדים. בוודאי ובוודאי לא כשפותחים את הצמצם לרווחה.
(ואם זה חדש לך שפתיחת הצמצם לרווחה גורמת לירידת חדות כללית בתמונה - כנראה לא קראת מספיק מידע טכני וביקורות על עדשות. זה מסוג הדברים שבלימודי צילום איכשהו שוכחים להזכיר. <נדמה לי. מעולם לא למדתי צילום אז אני לא יודעת בוודאות.>)
העדשה שלך היא עדשת טלה, וזה בפני עצמו כבר מייקר אותה לעומת עדשה בעלת צמצם ואיכות אופטית מקבילות לשלה. 6000 ש"ח (כיום 5200 לפי זאפ) לעדשת זום, טלה עם מייצב תמונה - זה לא מחיר יקר בטירוף שאומר שהעדשה כנראה מדהימה. זה מחיר בינוני-יקר, ולכן העדשה טובה.
(כאמור, אני קצת קשוחה פה. לחובב מתחיל זו תהיה עדשה מדהימה. אבל מדובר פה על הגדלה של זום 100% לבדיקת החדות בתמונה. לא מפתיע שבצמצם כזה החדות לא טובה יותר.)
הנושאים החמים