התייעצות אין מקומות עבדה בפריפריה-טענה נכונה או תירוץ גרידא

• הוסף לסימניות
נכונה וברורה,
תראה כמה באים לת''א בשביל לעבוד שם,
תראה כמה נשים נוסעות כל יום מבית שמש לירושלים לעבוד שם,
וק''ו לפריפריה היותר גדולה,
זה מציאות,
לא שאין עבודות בפריפריה, אבל יש פחות עבודות, ועבודות פחות רוחיות,

• הוסף לסימניות
נכונה וברורה,
תראה כמה באים לת''א בשביל לעבוד שם,
תראה כמה נשים נוסעות כל יום מבית שמש לירושלים לעבוד שם,
וק''ו לפריפריה היותר גדולה,
זה מציאות,
לא שאין עבודות בפריפריה, אבל יש פחות עבודות, ועבודות פחות רוחיות,
אני בהחלט מצטרף לכך
השאלה היא אם זה סיבה אמיתית להשאר במרכז?

• הוסף לסימניות
2 קרובות משפחה בעפולה עבדו כמנהלות חשבונות/יועצות מס במרכז
אחרי המעבר המשיכו לעבוד באותה חברה אבל מהבית, מרחוק
מנהלת חשבונות מערד עובדת בבאר שבע
לא שמעתי מהן תלונות על שכר נמוך יותר

• הוסף לסימניות
הכל תלוי באיזה תחום!
אם זה הוראה או גננת וכו' בדרך כלל יש תמיד במקום שיש קהילה מסודרת, - והשכר תלוי כמובן מי המעסיק, (כמו בכל מקום בארץ)
ואם זה תחומים שקשור לחברות ועסקים בדרך כלל יש פחות שמתאים לציבור החרדי,
והשכר בברור הרבה פחות מהמרכז

• הוסף לסימניות
וכמו שבניברקית נוסעת לעבוד בתל אביב נוסעת 40 דקות,
כך גם נסיעה - (לדוגמא) מעפולה או מכרמיאל לוקח 40 דקות ברכבת למרכז חיפה, ושם יש הרבה עבודות
כך שיוכל להיות שהשיקול איפה לגור,- אולי תלוי בתחום העיסוק...

• הוסף לסימניות
2 קרובות משפחה בעפולה עבדו כמנהלות חשבונות/יועצות מס במרכז
אחרי המעבר המשיכו לעבוד באותה חברה אבל מהבית, מרחוק
כי הן עובדות באותה חברה, ורק שינו לעבודה מהבית ולא מסניף אחר.
יכולה לומר לך בוודאות שיש פערי שכר.
ספציפית אצלינו יש כמה עובדים שגרים בירושלים ובכל זאת עובדים מסניף ת"א ולא מסניף י-ם בגלל הפרשי השכר.

• הוסף לסימניות
תלוי למה ההשוואה
אם ההשוואה היא לתל אביב, אז בפריפריה יש פחות עבודה
עם ההשוואה היא למודיעין עילית ובית שמש, אז בפריפריה יש יותר עבודה...

גם תלוי מה סוג העבודה
מלבד הוראה והמסתעף, בשאר מקומות העבודה יש פחות מגוון מאשר באזור המרכז, מה שאומר שבדר"כ יהיה יותר קשה למצוא עבודה, אבל כאשר מוצאים עבודה, אז הסיכוי שיחליפו אותך נמוך יותר.

לעצמאיים בפריפריה יותר יותר קל, גם מצד ההשקעה הראשונית, וגם מצד רמת התחרות.

השכר בדרך כלל הוא נמוך יותר, ומכיוון שמדובר בתופעה רוחבית זה משליך על כך שהמחיה הופכת לזולה יותר, (כי כאשר ההכנסה נמוכה יותר אז אי אפשר להתחייב לשכירות או משכנתא גבוהה מידי, מה שמשליך בתורו על מחירי הדיור ועוד) ולכסף יש יותר ערך, כך שהמלגה של אברך כולל בפריפריה שווה יותר מאשר מלגה של אברך באזור המרכז.

לסיכום, המצב בפרפריה עוד זקוק לשיפור, אבל המצב טוב ביחס לערי הלווין, גם מצד היכולת למצוא עבודה, וגם מצד יכולת הקניה מהמשכורת החודשית.

• הוסף לסימניות
בתחום החינוך יש יותר .
בתחומים אחרים לדעתי יש פחות היכרות עם הצורך של עובדות חרדיות ולכן יותר קשה למצוא מקומות עם קבוצה חרדית או סינון וכו'.

• הוסף לסימניות
וכמו שבניברקית נוסעת לעבוד בתל אביב נוסעת 40 דקות,
כך גם נסיעה - (לדוגמא) מעפולה או מכרמיאל לוקח 40 דקות ברכבת למרכז חיפה, ושם יש הרבה עבודות
השוואה לא כ"כ הוגנת
כי בניברקית שגרה על תחנה הרק"ל אהרונוביץ' נוסעת 9 דק' עד תחנת ארלוזורוב ונמצאת במרכז תל אביב.
לעומת תושבת עפולה, שלא נראה לי יש חרדים שגרים צמוד לתחנת הרכבת, אבל נניח וכן, הנסיעה היא 33 דק' עד חיפה מרכז (או 39 דק' מכרמיאל).
באופן כללי לא מבין איך כל הדיבורים על הביקוש הגבוה להייטק בציבור החרדי, מסתדרים עם המחירים הנמוכים יחסית של דירות בבני ברק בכלל ובאיזור הרק"ל בפרט. בקיצור מי שעובדת בהייטק במשכורות גבוהות לדעתי שווה לה לגור בב"ב באיזור הרק"ל.

• הוסף לסימניות
באופן כללי לא מבין איך כל הדיבורים על הביקוש הגבוה להייטק בציבור החרדי, מסתדרים עם המחירים הנמוכים יחסית של דירות בבני ברק בכלל ובאיזור הרק"ל בפרט. בקיצור מי שעובדת בהייטק במשכורות גבוהות לדעתי שווה לה לגור בב"ב באיזור הרק"ל.
זהו בדיוק
שרבות מעובדות ההיטק החרדיות לא מגיעות לסכומי ההיטק המוכרים במחוזות החילוניים מהרבה סיבות......
אמנם הם עדיין מרוויחות טוב אבל לא ברמה של התל אביבים

• הוסף לסימניות
כל מי שאני מכיר בפריפריה עובד או בבית ספר\גן, או עצמאי.
רק מה שאני לא יודע זה במה אותם אנשים היו מוצאים עבודה אם הם היו גרים במרכז.

• הוסף לסימניות
1. תלוי האם חשוב לאישה לעבוד רק במשרד עם קבוצה חרדית או לא.
2. המרחקים בפריפריה גדולים יותר עם תחבורה פחות נוחה בין הערים אז לפעמים גם מישהי שהיתה נוסעת מירושלים לתל אביב לא תמצא עבודה באזור מספיק קרוב לבית שתואם ללו"ז של הילדים.
3. בגדול, הנשים שאני מכירה בפריפריה עובדות במקצועות הנ"ל- הוראה, גננות, קל"ת, הנה"ח, מזכירה רפואית, אחות, אדריכלות וגרפיקה. בטח יש עוד כמה מקצועות אבל לא זוכרת עכשיו וזה לא המקצועות הרווחים.

• הוסף לסימניות
אני סתם לא מבין את כל הטענה כי לי ברור שאם אני עובר דירה לעיר אחרת, גם במרכז, אני קודם בודק אם יש כולל שמתאים לי ועבודה לאישתי ואם אין, לא עוברים.
אז במקום לשלול את כל הפריפריה בגלל זה, פשוט בודקים לפני המעבר.

• הוסף לסימניות
אנחנו עברנו לפריפריה
בעלי מעדיף להמשיך לעבוד במקום העבודה שלו, אז הוא נוסע כל בוקר
ולי לקח חמש חודשים למצוא עבודה בתוך העיר אליה עברנו ועד אז נסעתי עם בעלי כל בוקר
אני סתם לא מבין את כל הטענה כי לי ברור שאם אני עובר דירה לעיר אחרת, גם במרכז, אני קודם בודק אם יש כולל שמתאים לי ועבודה לאישתי ואם אין, לא עוברים
לפעמים עדיף את הנסיעות מאשר את השכירות בסוף חודש על איזה חורבה, שבפריפריה באותו מחיר מקבלים דירה נורמאלית שראויה באמת למגורים

• הוסף לסימניות
אנחנו עברנו לפריפריה
בעלי מעדיף להמשיך לעבוד במקום העבודה שלו, אז הוא נוסע כל בוקר
ולי לקח חמש חודשים למצוא עבודה בתוך העיר אליה עברנו ועד אז נסעתי עם בעלי כל בוקר

לפעמים עדיף את הנסיעות מאשר את השכירות בסוף חודש על איזה חורבה, שבפריפריה באותו מחיר מקבלים דירה נורמאלית שראויה באמת למגורים
באיזה תחום אתם עובדים? ולאיזה עיר עברתם?
נשמח שתשתפו לתועלת הציבור

• הוסף לסימניות
שאלה:
תחום הרפואה משלימה [עיסויים ,רפסלוגיה וכד'],
קיים בפריפריה, או רק איפה שיש מבוגרים ןאנשים עם קצת כסף מיותר,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה