התייעצות אין מקומות עבדה בפריפריה-טענה נכונה או תירוץ גרידא

• הוסף לסימניות
ניהלתי תוכניות תעסוקה שפעלו גם בצפון (שתי תוכניות שונות). כן, זה אתגר מאד גדול התעסוקה בפריפריה. גם נתונים ממשלתיים תומכים בזה שהרבה יותר קשה.
לגבי השאלה האם ואיפה לגור, מסכימה שיש צדדים לטובת הפריפריה. דירת 25 מ' בירושלים יש לה כל כך הרבה חסרונות....

• הוסף לסימניות
בעלי עובד בתור מנהל משק בישיבה
אני מזכירה
עברנו לבית שמש
נראה לי שצריך להגדיר פה מחדש על איזה סוג של ערים מתנהל הדיון.
בית שמש לא בהכרח נחשבת לפריפריה. לא לפי רוב ההגדרות.

• הוסף לסימניות
שאלה:
תחום הרפואה משלימה [עיסויים ,רפסלוגיה וכד'],
קיים בפריפריה, או רק איפה שיש מבוגרים ןאנשים עם קצת כסף מיותר,
קיים, לא יודעת כמה נפוץ כי אני מכירה רק 3 שעובדות בזה (רפלקסולוגית, מעסה, ומעסה + טיפול עם פרחי באך) וכל אחד באזור אחר של הפריפריה.

• הוסף לסימניות
שאלה:
תחום הרפואה משלימה [עיסויים ,רפסלוגיה וכד'],
קיים בפריפריה, או רק איפה שיש מבוגרים ןאנשים עם קצת כסף מיותר,
ביישובי הצפון (הגליל) זה ממש תחום עיסוק פופולרי :)
אבל לא יודעת כמה כסף עושים מזה בפועל.

• הוסף לסימניות
נראה לי שצריך להגדיר פה מחדש על איזה סוג של ערים מתנהל הדיון.
בית שמש לא בהכרח נחשבת לפריפריה. לא לפי רוב ההגדרות.
בית שמש לא פריפריה, לפי שום הגדרה, חוץ ממתי שרוצים לקבל כסף ממשרד הפריפריה

• הוסף לסימניות
תודה לכל המשיבים,
מה הכוונה ''תחום מאוד פופלרי'' של מטפלים או מטופלים,
והוא יותר רווחי מהמרכז,
פופולרי שיש בו הרבה עוסקים. הרבה מטפלים.
זה גם בגלל סגנון היישובים של הגליל, שיותר מאופיין באנשים שחיפשו מרחבים/ שקט/ חיבור לטבע.
אין לי מושג לגבי רווחיות. אלה שאני פגשתי לא עשו מזה הרבה כסף, מצד שני אם הם היו עושים הרבה כסף הם לא היו פונים לתוכניות לקידום תעסוקתי.

• הוסף לסימניות
השאלה הגדולה היא מה קורה באזור נתיבות ועפולה לשם יש את שיא ההגירה

• הוסף לסימניות
בית שמש לדעתי אינה פריפריה
מבחינה חרדית בוודאי היא לא פריפריה, מבחינה כללית קשה מאד להגדיר אותה, בגלל שהיא קשורה לירושלים
אז א"א להגדיר אותה כצפון ולא כדרום אז אוטומטית משייכים אותה למרכז,
אבל באמת באמת היא לא בדיוק כזאת.
מעניין יהיה לעשות משאל אצל חילונים אם בית שמש זה מרכז או פריפריה, ניחוש שלי שלא יהיה על השאלה הזאת הכרעה ברורה.

• הוסף לסימניות
מבחינה חרדית בוודאי היא לא פריפריה, מבחינה כללית קשה מאד להגדיר אותה, בגלל שהיא קשורה לירושלים
אז א"א להגדיר אותה כצפון ולא כדרום אז אוטומטית משייכים אותה למרכז,
אבל באמת באמת היא לא בדיוק כזאת.
מעניין יהיה לעשות משאל אצל חילונים אם בית שמש זה מרכז או פריפריה, ניחוש שלי שלא יהיה על השאלה הזאת הכרעה ברורה.
לדעתי אצל החילונים תהיה הכרעה ברורה שבית שמש זו פריפריה, בגלל הסטיגמה הקשה של מעברת הפיתוח שעוד יש שרידים ממנה בעיר הוותיקה.

אני לא מצליח להבין איך מקימי המדינה האליטיסטים זרקו לבית שמש את העולים כמו שזרקו אותם לדימונה וקרית שמונה ולא לקחו לעצמם עיר קרובה לי-ם, נגישה מאד לשדה''ת ולא רחוקה מת''א, באזור עם מזג אוויר מאוזן היטב (יחסית) ועם נופים מהיפים במדינה (עמק האלה, הרי י-ם).

• הוסף לסימניות
זה לא או מרכז או פריפריה.
גם ירושלים היא לא מרכז ולא פריפריה.
וגם חיפה היא לא מרכז ולא פריפריה (אצל הציבור הכללי).
בקיצור בית שמש גם בציבור הכללי היא חלק ממטרופולין ירושלים כמו מבשרת ציון, צור הדסה, מעלה אדומים וכו'.

• הוסף לסימניות
אני לא מצליח להבין איך מקימי המדינה האליטיסטים זרקו לבית שמש את העולים
נראה לי גם במקומות מאוד מרכזיים היו אוכלוסיות לא מי יודע מה...
כמו לוד, חלקים מתל אביב, קריית גת הישנה וכו'

• הוסף לסימניות
כל מי שאני מכיר בפריפריה עובד או בבית ספר\גן, או עצמאי.
רק מה שאני לא יודע זה במה אותם אנשים היו מוצאים עבודה אם הם היו גרים במרכז.
ממש לא! יש עוד תעסוקות שונות. לא מדבר על הייטק, אבל יש עבודה במשרדים ממשלתיים שונים, עו"ד,עו"ס, מגוון תפקידים בעיריות וכאלה
לדעתי הם היו מוצאים יותר - הנה"ח וכדו'
לדוגמא
תודה לכל המשיבים,
מה הכוונה ''תחום מאוד פופלרי'' של מטפלים או מטופלים,
והוא יותר רווחי מהמרכז,
בד"כ המטפלים, מטפלים במטופלים כך שזה מאוד תלוי זה בזה.
זה גם בגלל סגנון היישובים של הגליל, שיותר מאופיין באנשים שחיפשו מרחבים/ שקט/ חיבור לטבע.
אין לי מושג לגבי רווחיות. אלה שאני פגשתי לא עשו מזה הרבה כסף, מצד שני אם הם היו עושים הרבה כסף הם לא היו פונים לתוכניות לקידום תעסוקתי.
כמה רווחי לא יודע, אבל מן הסתם שאם לא היה רווחי או על גבול ההפסדי לא היה ממשיך לדפוק העסק עד שהיה נסגר.
השאלה הגדולה היא מה קורה באזור נתיבות ועפולה לשם יש את שיא ההגירה
טבריה.
יש הגירה רצינית לעיר. במה עוסקות הנשים שם?

• הוסף לסימניות
נראה לי גם במקומות מאוד מרכזיים היו אוכלוסיות לא מי יודע מה...
כמו לוד, חלקים מתל אביב, קריית גת הישנה וכו'
נכון, לוד זה באמת גם תימה וק''ג עוד קצת רחוקה, אבל בת''א הם גם לקחו לעצמם בשונה מבי''ש.

• הוסף לסימניות
נכון, לוד זה באמת גם תימה וק''ג עוד קצת רחוקה, אבל בת''א הם גם לקחו לעצמם בשונה מבי''ש.
אגב, לוד זו עיר מפוספסת עד היום. עיר במרכז הארץ כפשוטו ממש במיקום ללא מתחרים, על אמצע הדרך בין י-ם לת''א.
מבחינת הבריטים זו היתה עיר חשובה ומרכזית ולכן הם הקימו בה את שדה התעופה ומרכז רכבתי שרכבת ישראל שירשה את החברה הבריטית עד היום משתמשת בלוד כמרכז החברה.

• הוסף לסימניות
גם בערים המרכזיות והיקרות יש שכונות שלא מתקרבים אליהם, כמו שוק התקוה וכל האזור בדרום תל אביב, וכמו שכונות מסוימות בירושלים, מרכז פתח תקוה, שנשארות מוזנחות על אף שבאזורים אחרים בעיר המחירים מרקיעי שחקים, ולוד עם כל הכבוד לא קרובה יותר לעזריאלי ולמרכזי התעסוקה מכפר שלם בדרום תל אביב,
אופי של מקום וביקוש נגזר ממכלול של דברים ולא רק קרבה לעבודה.

אם כי בהחלט עליית המחירים המטורפת משפיעה בסופו של דבר גם על מקומות אלו ומביאה לשם התחדשות עירונית שבתורה יוצרת ביקוש וכו'.

• הוסף לסימניות
אגב, לוד זו עיר מפוספסת עד היום. עיר במרכז הארץ כפשוטו ממש במיקום ללא מתחרים, על אמצע הדרך בין י-ם לת''א.
מבחינת הבריטים זו היתה עיר חשובה ומרכזית ולכן הם הקימו בה את שדה התעופה ומרכז רכבתי שרכבת ישראל שירשה את החברה הבריטית עד היום משתמשת בלוד כמרכז החברה.
באמת עיר מפוספסת.
מבחינת תעסוקה הרבה יותר קל להתנייד ממנה, בגלל המיקום.

• הוסף לסימניות
כמה רווחי לא יודע, אבל מן הסתם שאם לא היה רווחי או על גבול ההפסדי לא היה ממשיך לדפוק העסק עד שהיה נסגר.
זה לא עובד ככה, הרבה אנשים מחזיקים עסק לא רווחי פתוח, זה בדרך כלל קל יותר מלסגור אותו.
"ואם פעם יבוא לקוח בכל זאת" - זה שיקול ששומעים הרבה. במיוחד עסק בתחום השירותים, שאין לו הרבה הוצאות (בניגוד לעסק עם מלאי).
קיצר, זה שעסק קיים לא מלמד כלום על הרווחיות שלו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא מחייב
לדעתי התשובה לשאלה כמה ריווחי העסק זה עד כמה הבן אדם/זוג מסתמך על העסק כמקור הכנסה
לדוגמא מעסק אחר, מכירה מישהי מאופקים שכבר 17 שנה יש לה עסק לעיצוב מגשי פירות, אבל בפועל היא מורה ופעם ב.. עושה מגש כי לטענתה אין לזה ביקוש וא"א להרוויח מזה, אבל היא לא תסגור את העסק כי זה טוב שיש עסק.
או מישהי שיש לה עסק של תפירה שכבר 4.5 שנים היא לא עשתה שום תפירה ולא הכניסה שקל מזה, אבל היא משאירה כי אולי פעם היא תחזור לזה ועדיף שיהיה כבר עסק קיים.
זה לא עולה יותר מידי כי לכזה סדר גודל של עסק הרוב לא לוקחים רו"ח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה