כללי אינדזיין- סגירה לpdf עם קבצי psd

• הוסף לסימניות
אני מעצבת קטלוג באינדזיין, עם תמונות jpeg וpsd כמובן שהכל בcmyk לקראת ההדפסה
יש לי 3 שאלות:
  1. האם קבצי הpsd יכולים לגרום לבעיות בקובץ הסגור, ועדיף לשנות הכל לjpeg?
  2. בדפוס ביקשו שאעשה convert לכל הפונטים, ובאינדזיין, כשעושים create outlines זה משכפל את כל הפונטים, ותיבות טקסט עם אפקטים- מאבדים את האפקטים. האם יש לזה פיתרון? והאם בטוח צריך לעשות convert, או שבקובץ pdf הסגור לא צריך להיות בעיה עם פונטים חיים?.
  3. בדפוס גם אמרו לי שאת כל השקיפויות והשכבות השונות אני צריכה לשטח, איך עושים את זה, והאם יש צורך?

• הוסף לסימניות
כמו שלמדתי אצל מומחה האינדזיין עדי רביד,

אין כמו קבצי psd לעבודה באינדזיין (כלינקים) אין צורך לשטח, ואם הפונטים תיקניים ואת סוגרת כמו שצריך לדפוס, אין צורך:
1. לקנוורט את הטקסט.
2. לשטח תמונות או לשתול אותם בג'פג,

בסגירה לpdf התוכנה ממירה את כל התמונות לjpg וכידוע עדיף כמה שפחות המרות וסגירות בjpg משום שכל שמירה גורעת מהאיכות, אם את שותלת אותם בפורמט ג'פג את כאילו ממירה פעמיים:
1- מpsd ל- jpg
2- בסגירה לpdf.

ואם את שותלת כpsd את ממירה פעם אחת בסגירה.

ביצוע שינויים : במקום ללכת כל פעם לקובץ הפתוח לשמור שינויים לשמור כ-jpg לשמור מחדש, ע"י פקודת edit original את משנה והשינוי נשמר אוטומטית.

בית דפוס שדורש סוג כזה של דרישות קצת מפחיד מבחינת הטכנולוגיה והתוצאות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nom;360924:
אני מעצבת קטלוג באינדזיין, עם תמונות jpeg וpsd כמובן שהכל בcmyk לקראת ההדפסה
יש לי 3 שאלות:
  1. האם קבצי הpsd יכולים לגרום לבעיות בקובץ הסגור, ועדיף לשנות הכל לjpeg?
  2. בדפוס ביקשו שאעשה convert לכל הפונטים, ובאינדזיין, כשעושים create outlines זה משכפל את כל הפונטים, ותיבות טקסט עם אפקטים- מאבדים את האפקטים. האם יש לזה פיתרון? והאם בטוח צריך לעשות convert, או שבקובץ pdf הסגור לא צריך להיות בעיה עם פונטים חיים?.
  3. בדפוס גם אמרו לי שאת כל השקיפויות והשכבות השונות אני צריכה לשטח, איך עושים את זה, והאם יש צורך?

התשובה לכל השאלות: מחליפים בית דפוס.

• הוסף לסימניות
מסכים שהבית דפוס נשמע מיושן.

בסגירה ל־PDF באינדיזיין, אמנם ברירת המחדל (של ה־press quality) הוא לקווץ את התמונות שהם מעל 450 dpi ל־300 לפי השיטה של JPG. אבל יש עוד כמה אופציות: אחד מהם הוא zip, והוא אינו גורע מאיכות התמונה (lossless compression). לרוב עדיף להשתמש באופציה זו:
צפה בקובץ המצורף 55000

קבצים מצורפים

• Capture.PNG
    KB 50.3 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;361028:
מסכים שהבית דפוס נשמע מיושן.

בסגירה ל־PDF באינדיזיין, אמנם ברירת המחדל (של ה־press quality) הוא לקווץ את התמונות שהם מעל 450 dpi ל־300 לפי השיטה של JPG. אבל יש עוד כמה אופציות: אחד מהם הוא zip, והוא אינו גורע מאיכות התמונה (lossless compression). לרוב עדיף להשתמש באופציה זו:
צפה בקובץ המצורף 55000
ואז הPDF ישקול כמו פיל בערך...:eek:

• הוסף לסימניות
מלבד זאת בסגירה לפידיאף
בחלונית הסטנדרט יש אפשרות לבחור שיטת שיטוח
יש בתי דפוס שלא דורשים שיטוח ואז משאירים NONE
יש שמספיק להם שיטוח של אקרובט 4 ויש שצריכים יותר
מומלץ לנסות מספר עמודים בודדים ולבדוק עם הדפוס איזה שיטוח טוב להם

ולבסוף תמיד ניתן לעשות פוסטקריפ

לגבי פירוק של המלל
אם מדובר בפונט תקין
אין שום סיבה שהוא ישתנה ואין צורך לקנוורט
בית הדפוס כנראה מפוחד מהבעיות השונות שעולות לפעמים
ומנסה לבטח את עצמו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה