כללי אינדזיין- שינוי גודל עמוד עם תיבות הטקסט

• הוסף לסימניות
יש דרך לשנות את גדלי העמ' באינד' באופן שגן תיבות הטקסט שבו יוקטנו בפורפורציה?
מדובר בקבצים עם אלפי עמ' שעמדתי בA4 וכעת הלוקח רוצה להדפיס את הנסיון על A5.
תמיד ידעתי שהדפוס יכול לעשות זאת, רק שהם אומרים שהכותרות העליונות לא נכנסות להם או משהו בסגנון.
אנא, עוצו עצה.

• הוסף לסימניות
הכי פשוט לדעתי להדפיס לPDF בגודל הנוכחי ואז להקטין באקרובט.
יש אפשרות גם להקטין את גודל העמוד והשוליים ולהגדיר לו שיקטין את התוכן בהתאמה, אבל משום מה נראה לי שבדרך הראשונה זה יותר בטוח, ובקלי קלות.

• הוסף לסימניות
תוכלי לפרט את ביצוע שתי בהאפשרויות?

• הוסף לסימניות
האם על הטקסט לשמור על גודלו המקורי ורק להצטמצם לתוך המימדים החדשים או שעל כל העבודה לעבור הקטנה לגודל החדש?

• הוסף לסימניות
על כל העבודה להצטמצם למימדים החדשים.

• הוסף לסימניות
מכיוון שהעבודה המקורית כבר מעומדת, הייתי פשוט מציע לך להשתמש בסקריפט שיציב את כל עמודי קובץ המקור לתוך מסמך אינדיזיין במימדים המוקטנים (וכמובן יקטין אותם) ומהמסמך החדש יופק ה-PDF לדפוס.

ת'כלס, אני לא מבין את הבעיה של הדפוס. בסך הכל מדובר בהקטנה של 70.5% (בערך).
אולי הבעיה היא בשוליים שמצטמצמים מאד בגלל ההקטנה?

• הוסף לסימניות
בשביל האפשרות הראשונה (אני הייתי בוחרת בה)
סוגרים את הקובץ לPDF בגודל A4
פותחים את הקובץ באקרובט
בוחרים הדפסה לקובץ PDF
מגדירים להדפסה גודל עמוד A5 ובוחרים 'התאם לגודל העמוד'.
נראה לי שזהו זה.
אבל אני אומרת הכול בעל פה, אם לא תסתדרי תחזרי לכאן ואני אנסה לבדוק את זה בתוך התוכנה.

• הוסף לסימניות
ואם באמת הבעיה היא שההקטנה מקרבת אוביקטים אל הקצוות יותר מדי, עד שיש סכנה שייחתכו - הייתי עדיין משתמשת באקרובט, ועושה את זה בשני שלבים (אולי זו דרך ארוכה מדי, אבל כך הייתי עושה, נראה לי פשוט יותר מלהתחיל להשיג סקריפט מיוחד וכו')
קודם כל הייתי מגדירה באקרובט גודל עמוד חדש, טיפה יותר קטן מA5, וקוראת לו נגיד 'A5 קטן'. (הייתי מסתכלת כמה ס"מ גובה ורוחב של עמוד A5, ומגדירה גודל טיפה יותר קטן, בעל פרופורציות זהות). הייתי מדפיסה את הקובץ לPDF בגודל 'A5 קטן', ומגדירה 'התאם לגודל העמוד', כמו שאמרתי קודם. כך היה נוצר הקובץ בגודל כמעט A5, אבל טיפה יותר קטן.
אח"כ הייתי מדפיסה את הקובץ החדש שיצרתי - שוב לPDF. הפעם הייתי בוחרת גודל A5, ובמקום להתאים לגודל העמוד הייתי מגדירה none, כלומר שגודל העמודים לא ישתנה, וכל עמוד יתמקם באמצע עמוד הA5.
כך יתווספו לי עוד מעט שוליים מסביב, והגודל הסופי יהיה A5.
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי...

• הוסף לסימניות
הצדק עמך היה. הבעיה היתה עם השולים שהצטמצו והקשו בחיתוך. תודה רבה לשניכם, עזרתם מאד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;369805:
מכיוון שהעבודה המקורית כבר מעומדת, הייתי פשוט מציע לך להשתמש בסקריפט שיציב את כל עמודי קובץ המקור לתוך מסמך אינדיזיין במימדים המוקטנים (וכמובן יקטין אותם) ומהמסמך החדש יופק ה-PDF לדפוס.

ת'כלס, אני לא מבין את הבעיה של הדפוס. בסך הכל מדובר בהקטנה של 70.5% (בערך).
אולי הבעיה היא בשוליים שמצטמצמים מאד בגלל ההקטנה?

עדי, אולי תוכל להסביר איך עושים זאת, ועם איזה סקריפט?
אני צריכה להקטין ברכון גודל 11.43 / 16.51 לגודל של 10.5 / 13.9
הבעיה שהקובץ שייצאתי לדפוס, ה PDF, עם סימני חיתוך ושוליים לבנים.
אני לא יודעת איך לסדר זאת ב PDF עם הבליד.

אשמח לדעת איך עושים זאת עם הסקריפט.

• הוסף לסימניות
עדי כבר לא עובד בפרוג דרך מנטור, וסביר להניח שלא נכנס לכאן הרבה.
תבקשי ממישהו שיש לו את המייל שלו (יש לו גם אתר תוספים לאינדי', אין לי קישור כרגע)

• הוסף לסימניות
אז אולי מישהו מהמומחים, יוכל לעזור?
זה כל כך מתסכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פתוש;621992:
עדי כבר לא עובד בפרוג דרך מנטור, וסביר להניח שלא נכנס לכאן הרבה.
תבקשי ממישהו שיש לו את המייל שלו (יש לו גם אתר תוספים לאינדי', אין לי קישור כרגע)

אשמח לקבל את הקישור לאתר של עדי. יש למישהו?

• הוסף לסימניות
גינגית, מדוע לא לבצע את ההקטנה באותה הדרך שהוצעה כאן קודם ע"י הדפסה לPDF? בגלל הבלידים?
אולי כדאי לעשות הקטנה דרך אקרובט ואח"כ לייבא את הPDF לאינדי ושם לתקן את הבלידים שיהיו במידה הנכונה ולסגור שוב.

• הוסף לסימניות
מסובך וארוך מדי.
אצטרךף להתחיל לייבא כל עמוד בנפרד
ואני חוששת קצת שזה יבלגן לי.
רציתי משהו אוטומטי

• הוסף לסימניות
כמה עמודים יש לך?

• הוסף לסימניות
עכשיו 72

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה