כללי אינדיזיין | החלפת יישור אנכי של מסגרת באופן אוטומטי

• הוסף לסימניות
ספר באינדיזיין שמעומד במסגרות טקסט המיושרות יישור אנכי מלא, איך אפשר להגדיר לו שבסופי פרקים, (כשמופיע סימן מעבר מסגרת), יהפוך את המסגרות מלל ההן למיושרות כלפי למעלה בלבד ולא יישור מלא?

• הוסף לסימניות
או שיש דרך אוטומטית אחרת לסדר שבסופי הפרקים המלל לא יתפרס על פני כל התיבה (אף שבשאר העמודים יהיה יישור מלא)
אפשר גם בCS4.

• הוסף לסימניות
יישור לפי קוי רשת.

• הוסף לסימניות
אישית לא הבנתי את השאלה. אפשר תמונה?

• הוסף לסימניות
מה יישור לפי קווי רשת? איך ומה עושים?

אבל לא נראה לי שזה קשור, אולי לא הסברתי טוב:

אני נותנת לכל תיבות הטקסט בספר יישור JUSTIFY כדי שכל העמודים ייגמרו באותו גובה, גם אם בעמוד מסויים ייצא שורה יותר או שורה פחות.
בעמודים של סוף הפרק, אני רוצה שיישור התיבה יהיה TOP ולא JUSTIFY. איך אני מגדירה את זה אוטומטית? (אני יכולה ללכת ולהגדיר ידנית כל תיבת טקסט של סוף פרק שתהיה TOP ולא JUSTIFY, אבל זה הרבה עבודה, וגם אם יתבצע שינוי בטקסט ומשהו יקפוץ לעמוד הבא - היישור של תיבות הטקסט שוב לא יהיה מתאים.)

בכל סוף פרק מופיע לי בטקסט 'סימן מעבר מסגרת', ואני רוצה שלפי זה האינדיזיין יזהה איזה תיבת טקסט להפוך ליישור TOP.

• הוסף לסימניות
הדגמה בתמונות. באופן כללי אני משתמשת ביישור מלא של תיבות הטקסט, כדי שהעמוד הימני והעמוד השמאלי יתחילו ויסתיימו באותו גובה

קבצים מצורפים

• 1.JPG
    KB 74.1 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
יוצא לי שבסופי פרקים, כמו בעמוד הימני בדוגמא הזו, השורות מתפרסות על פני כל העמוד

קבצים מצורפים

• 2.JPG
    KB 76.9 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
ואני רוצה שבמקרה כזה של סוף פרק, היישור ישתנה להיות TOP במקום JUSTIFY, כמו בעמוד הימני בדוגמא הזו. או אשמח לשמוע באיזו דרך אחרת אפשר לסדר את הדבר הזה אוטומטית ולא ידנית אחד אחד.

קבצים מצורפים

• 3.JPG
    KB 62.8 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
עכשיו הבנתי.

לא נראה לי שאפשר בלי סקריפט.

• הוסף לסימניות
וכולם לא עושים כך? איך עושים בד"כ? לא משתמשים בJUSTIFY בעימוד ספרים?

• הוסף לסימניות
אולי יש למישהו סקריפט כזה להעלות?

• הוסף לסימניות
בבקשה.

הסקריפט מיועד ל-CS4 בלבד.

כשמריצים אותו, הוא ימצא את כל תיבות הטקסט, ובמקרה שהם מסתיימים ב-Frame Break (שהקיצור שלו זה shift+Enter), הוא ישנה את ה-vertical justification שלהם ל-Top Align.

אם את מרוצה ממנו, ומשתמשת בו באופן מקצועי, אשמח לקבל 30 ש"ח עבורו.

קבצים מצורפים

• ChangeLastFrameVerticalJustification.zip
    759 ביטים · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
תודה רבה!
ניסיתי והוא עובד כמעט במאה אחוז
בשני מקומות הוא פקשש - אולי בגלל ששניהם עמודים שהיו בהם שני שורות בודדות, ויתכן שבשניהם אמורה הייתה להישאר שורה אחת בלבד, אלא ששורה נוספת הצטרפה אליה בגלל 'שמור עם'. האם יש קשר?
כמו כן, במידה וזז לי משהו והשתנתה חלוקת העמודים, האופציה היחידה היא לעשות חפש-החלף, להחליף את כל המסגרות המיושרות למעלה בחזרה למסגרות מיושרות לשני הצדדים, ולהפעיל שוב את הסקריפט?

בקשר לתשלום אני אהיה בקשר בפרטי בעז"ה.

• הוסף לסימניות
אנסה להשתמש בסקריפט חשוב זה, אם זה יעזור לי בעימוד הספר שעכשיו אני עובדת עליו, אשלח לך בעז"ה את התשלום.

• הוסף לסימניות
תודה!
ישראלה: אשמח לשמוע את תגובותיך.

עפרה,
הדבר הראשון: תבדקי האם אותם תיבות טקסט אמנם הסתיימו עם frame break ולא עם משהו אחר.
דבר שני: תנסי לשנות את ההגדרה של התיבות האלו באופן ידני, מ-justify ל-top align. האם זה קורה גם אז?

אם גם זה לא עובד, אשמח אם תשלחי לי את הקובץ כדי שאוכל לבדוק אותו.

• הוסף לסימניות
"כמו כן, במידה וזז לי משהו והשתנתה חלוקת העמודים, האופציה היחידה היא לעשות חפש-החלף, להחליף את כל המסגרות המיושרות למעלה בחזרה למסגרות מיושרות לשני הצדדים, ולהפעיל שוב את הסקריפט?"

עפרה, לגבי החלק השני של השאלה שלך: נראה לי שכן, צריך לעשות חפש-החלף. אמנם, בקלות אפשר להוסיף שורה לסקריפט שיגדיר את כל שאר התיבות ל-justify, וחשבתי לעשות את זה. אבל במקרה שיש עמודי שער וכו', זה יהרוס אותם, אז בסוף לא הוספתי את זה. אבל אם את שמה את השערים וכו' בקובץ נפרד אז בהחלט אפשר.

• הוסף לסימניות
את שתי התיבות הבודדות ההן שיניתי ידנית, זו לא בעיה, בכל אופן הסקריפט חסך לי המון עבודה מעצבנת. (הפעלתי אותו פעמיים, בגלל שינוי מסוים, ואם היה עליי לעבור ידנית פעמיים - זה היה מעצבן מאוד!)
תודה רבה מאוד
ויישר כוח!

נכתב ע"י אריאל וו;262474:
ובמקרה שהם מסתיימים ב-Frame Break (שהקיצור שלו זה shift+Enter
אגב, יש קיצור קצר יותר - האנטר הימני במקלדת.

• הוסף לסימניות
מצורפת דוגמא של עמוד שהסקריפט לא מזהה אצלי, אם זה מעניין לבדוק.

דומני שהתוספת של השורה שהזכרת יכולה להועיל, כיוון שממילא כשמשהו משתנה - ותמיד משתנים דברים במהלך העימוד - אני אשתמש בחפש-החלף, ואחליף את כל התיבות לJUSTIFY. אם כך, עדיף כבר שזה ייעשה אוטומטית.

קבצים מצורפים

• 83769.zip
    KB 433.8 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;262340:
מה יישור לפי קווי רשת? איך ומה עושים?

אבל לא נראה לי שזה קשור, אולי לא הסברתי טוב:

אני נותנת לכל תיבות הטקסט בספר יישור JUSTIFY כדי שכל העמודים ייגמרו באותו גובה, גם אם בעמוד מסויים ייצא שורה יותר או שורה פחות.
בעמודים של סוף הפרק, אני רוצה שיישור התיבה יהיה TOP ולא JUSTIFY. איך אני מגדירה את זה אוטומטית? (אני יכולה ללכת ולהגדיר ידנית כל תיבת טקסט של סוף פרק שתהיה TOP ולא JUSTIFY, אבל זה הרבה עבודה, וגם אם יתבצע שינוי בטקסט ומשהו יקפוץ לעמוד הבא - היישור של תיבות הטקסט שוב לא יהיה מתאים.)

בכל סוף פרק מופיע לי בטקסט 'סימן מעבר מסגרת', ואני רוצה שלפי זה האינדיזיין יזהה איזה תיבת טקסט להפוך ליישור TOP.

את הסברת טוב.

מתיחה של הטקסט לכל הדף עם קיזוז מרחק בין פסקאות, הוא טוב כשיש הרבה טקסט.

במעט טקסט כמו בסופי עמוד, תהיה מריחה של מרווח בין שורות.

עבודה עם גריד, זה אומר שהטקסט יתפרס לפי מרוח בין שורות של קוי רשת. כך שכוווולם יגרמו באותו קו בסיס
הטקסט ייגמר באותו קו ואם יחסר טקסט אז הוא ישאר עליון.

דברו על זה המון, הנה דוגמה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=18761&highlight=%E2%F8%E9%E3

• הוסף לסימניות
בס"ד

הנה גרסא 2 של הסקריפט, משופר הרבה.

עפרה, מצאתי את הבעיה בקובץ שלך. התיבה לא הסתיימה אצלך ב-frame break אלא ב-column break. אז בגרסא הזאת הוספתי את כל התווים המיוחדים שמעבירים לתיבה הבאה (column break, page break, odd page break, even page break).

בנוסף, אם בגלל עריכה שעושים הדפים ישתנו, הסקריפט יחזיר את התיבות הישנות לקדמותן. מה שיפה זה שהסקריפט לא ישנה תיבות שהוא בעצמו לא שינה.

קבצים מצורפים

• ChangeLastFrameVJustification.zip
    1,002 ביטים · צפיות: 16

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה