כללי אינדיזיין - החלפת פונט לכל הקטעים המנוקדים

• הוסף לסימניות
בספר שאני עובד עליו יש הרבה ציטוטי פסוקים מנוקדים בתוך הטקסט. מכיון שהפונט שאני משתמש בו אינו תומך בניקוד - אני רוצה שרק המקומות המנוקדים יהיו בפונט שתומך בניקוד. השאלה היא איך בחיפוש והחלפה אני בוחר את כל הטקסט המנוקד? ואני לא מתכון לגרפ שיבחר לי את כל האותיות המנוקדות כי גם בטקסט מנוקד יש אותיות סופיות וכדומה שאינן מנוקדות וגם הן צריכות להיות בפונט המנוקד.
תודה צדיקים

• הוסף לסימניות
לא הבנתי, אם אתה יכול למצוא תיו אתה יכול להחיל עליו כבר סגנון פסקה....

• הוסף לסימניות
לא בא לי לעבור על כל מאות עמודי הספר כמו נמלה.. מה שאני צריך זה לבחור מתוך הספר את המילים המנוקדות (ולא את האותיות המנוקדות - כנ"ל) ואת זה אני לא יודע איך עושים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;612625:
לא הבנתי, אם אתה יכול למצוא תיו אתה יכול להחיל עליו כבר סגנון פסקה....

זה יעזור רק אם הטקסט המנוקד צריך להיות בפיסקאות שונות, אבל אם בתוך קטע טקסט מופיע משפט אחד מנוקד?

• הוסף לסימניות
זו הבעיה

• הוסף לסימניות
אולי לחפש אות עם ניקוד, ואח"כ לחפש אות שלפניה סימן ניקוד, ואות שאחריה סימן ניקוד. לא נראה לי שקורה שיש יותר משתי אותיות רצופות לא מנוקדות בתוך מילה מנוקדת. וכשהוא מחפש רק אותיות צמודות לניקוד הוא ימצא רק בתוך המילים המנוקדות, כי אחרת יהיה רווח לפני או אחרי.
אם יש אפשרות לחפש אות שלפניה או אחריה אות בפונט מסוים, זה יכול להקל מאוד על העבודה, וזה יכול להיות השלב השני. אבל אני לא יודעת אם זה אפשרי.

• הוסף לסימניות
במחשבה שנייה, אפשר לחפש תו אחד או יותר שלפניו סימן ניקוד, ותו אחד או יותר שאחריו סימן ניקוד. ככה אפשר בחיפוש אחד לתפוס את כל המילים המנוקדות.
מה שלא ייכנס זה רק מילה שהיא לגמרי לא מנוקדת, למשל ר"ת, והיא בתוך הטקסט המנוקד. אבל אם יהיה לה בתחילתה אפילו אות קישור אחת מנוקדת היא כבר תיכנס לחשבון.

• הוסף לסימניות
ואיך בכלל עושים חיפוש טקסט מנוקד או את שאר האופציות שכתבת?

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה הקוד לסימני ניקוד, אבל בטוח שיש אחד כזה. איפה מומחי הגרפ?

• הוסף לסימניות
תפתח אולי אשכול חדש ותפנה בכותרת למומחי הגרפ.

• הוסף לסימניות
בחלון החיפוש יש כפתור Ignore Diacrits. תבטל אותו שלא יהיה לחוץ.
לגבי נוסחת גרפ תוכל ללמוד מהמדריך שלי.

קבצים מצורפים

• Hebrew GREP.pdf
    KB 87.4 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
אני מנסה את כוחי אבל אני לא מומחית גדולה. עד שיבוא מישהו יותר טוב... אולי זה יעבוד
נסה לחפש משהו כזה
[ְֱֲֳִֵֶַָֹּׁׂ].+
ואח"כ
.+[ְֱֲֳִֵֶַָֹּׁׂ]
ולהחליף כל אחד מהם בסגנון התו הרצוי.

• הוסף לסימניות
בשיטה הזאת זה מחליף או כל המשך המשפט או את כל תחילת המשפט. במקרה שלי זה פסוק בתוך טקסט - רק את הפסוק המנוקד אני רוצה לשנות לו את הפונט ולא למילים שלפני ואחריו או באמצעו גםן אם זה באותה פסקה.
אני מצרף תמונת מסך כדי להבהיר את הבעיה. תודה רבה לכל העוזרים והמסייעים!

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 61.5 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
אז כנראה שנקודה כולל גם רווחים? חשבתי שנקודה כולל רק תווים ולא תופס רווחים, ולכן זה אמור ללכת כל פעם רק עד סוף או תחילת המילה ולא לעבור למילה הבאה.
טוב, כנראה שצריך לחכות למומחים יותר.

• הוסף לסימניות
יש שמה גרפ למציאת מילה לא מנוקדת. אך הוא לא עושה את מה שהוא מתיימר לעשות, משום מה.

• הוסף לסימניות
עדיין לא הסתדרתי. חברה תעזרו בבקשה:(

• הוסף לסימניות
אוקי, ניסיתי ובדקתי את זה והגרפ הבא עבד אצלי.
הגרפ זה מחפש מסימן הניקוד אחורה עד תחילת המילה:
[ְֱֲֳִֵֶַָֹּׁׂ]\S+
והגרפ הזה מחפש מסימן הניקוד עד סוף המילה:
\S+[ְֱֲֳִֵֶַָֹּׁׂ]
אני חושבת שאם תחליף את שניהם זה אמור להספיק.​

• הוסף לסימניות
לתשומת לב
אם מעתיקים את הגרפ מההודעה צריך לשים לב שלא מעתיקים איתו גם את האנטר שעשיתי כשכתבתי את ההודעה, אז צריך לבדוק אח"כ שהגרפ נראה כמו כאן ולא נוספו לו עוד סימנים. אם נוספו צריך למחוק אותם, שהקוד ייראה בדיוק כמו שהוא נראה כאן.

• הוסף לסימניות
תודה רבה. זה עזר, ב"ה.
עכשיו יש לי שאלה - חלק מהפסוקים יש בהם מילים מודגשות (בכוונה - על ידי מחבר הספר). לסגנון של הטקסט הרץ יש הגדרה לעשות לעשות סגנון תו של בולד למילים האלה. השאלה אם הסגנון של מילים מנוקדות (פונט אחר - שיש לו גם משקל בולד) שהוחל על כל המסמך ולא רק על סגנון הפסקה הנ"ל - זה לא דרס את סגנון מילים מודגשות, או להיפך - לא חל עליהן בכלל. מה שאני רוצה זה ששניהם יחולו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה