כללי אינדיזיין | הערות שוליים ידניות בשני טורים

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שיוצא לי לעמד ספר של טור אחד והערות שוליים בשני טורים.
המרתי בוורד את הערות השוליים להערות סיום ושרשרתי בתיבת טקסט נפרדת.
כרגע נתקלתי בשתי בעיות:
1. המספור של הערות הסיום בוורד הוא לפי א'ב', אבל באינדיזיין הוא הופך ל-1,2,3. לא הצלחתי לשנות אותו.
2. איך ליצור את קו ההפרדה בין הטקסט הראשי להערות השוליים באופן אוטומטי?

תודה מראש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mina;1387604:
פעם ראשונה שיוצא לי לעמד ספר של טור אחד והערות שוליים בשני טורים.
המרתי בוורד את הערות השוליים להערות סיום ושרשרתי בתיבת טקסט נפרדת.
כרגע נתקלתי בשתי בעיות:
1. המספור של הערות הסיום בוורד הוא לפי א'ב', אבל באינדיזיין הוא הופך ל-1,2,3. לא הצלחתי לשנות אותו.
2. איך ליצור את קו ההפרדה בין הטקסט הראשי להערות השוליים באופן אוטומטי?

תודה מראש.

לשתי הבעיות מתאים סקריפט.
לראשונה יש אחד בחינם וכמה בתשלום. ביניהם שלי ב50 שח.

לבעיה השניה ניתן בדרך קצת מסורבלת לעשות ידנית מראש על ידי קו על המסגרת הףבמאסטר. אך זה מסורבל.
יש לי סקריפט שמאפשר להכניס כל כותרת שרוצים כולל עיטור וכדומה. בתור כותרת להערות. עולה 100

• הוסף לסימניות
כתבתי סקריפט חדש שיעשה את העבודה של עימוד שתי טקסטים. (למעשה הוא בנוי לעמד מספר טקסטים בלתי מוגבל -- אבל עוד לא מוכן לגמרי.)

הנה "טיזר" קצר, שבו רואים את הסקריפט בפעולה, מעמד 3 טקסטים: עברית בצד ימין, התרגום האנגלי בצד שמאל, והערות שוליים ששייכים לאנגלית בלבד, אבל ממוקמים מתחת לשתי הטקסטים.

צפה בקובץ המצורף 210052

קבצים מצורפים

• RavText.wmv
    2.9 MB · צפיות: 48
  • הוסף לסימניות
ברוך השם! מצאתי פתרון טוב לקו ההפרדה, שמחה לשתף אתכם:

הגדרתי לתיבת המלל מילוי של מעבר צבע משחור ללבן, מיקמתי את השחור ב-100 ואת הלבן ב-99.8, מה שיצר פס דק שחור בראש התיבה. שמרתי כ-Object Style.

צפה בקובץ המצורף 210058

בנוסף, הגדרתי לתיבה דחיית מלל של 5 מ"מ מלמעלה ורווח של 5 מ"מ מעל הטקסט, כך הקו ממוקם באמצע, בין שני גושי הטקסט.

צפה בקובץ המצורף 210060

עובד מעולה!

קבצים מצורפים

• 1.png
    KB 8.6 · צפיות: 34
  • 2.png
    KB 11.8 · צפיות: 77
  • הוסף לסימניות
מינה, איך אומרים brilliant בעברית?

כל הכבוד! הברקה ממש.

אולי כדאי למקם את השחור ב-99.9% כדי שלא יהיה בעיה של טשטוש הקו?

• הוסף לסימניות
תודה.
ותודה לבורא עולם ששוב הוכיח לי ש"יגעת ומצאת תאמין"...

זה אפשרי בהחלט לשחק עם המיקומים, היה נראה לי שהקו יוצא כך דקיק מדי אבל זה בסדר.
אפשר גם לשים שחור ב-100, שחור נוסף ב-99.9 ולבן ב-99.8.

• הוסף לסימניות
חן חן!

עכשיו צריך להבריק כדי לגוון את הקו המפריד הזה ולתת לו עוד אפשרויות עיצוב...

נ.ב.
שאלה בקשר לנאמר לעיל:
איך עושים את הרווח של הטקסט בפנים בתוך התיבה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1388208:
כתבתי סקריפט חדש שיעשה את העבודה של עימוד שתי טקסטים. (למעשה הוא בנוי לעמד מספר טקסטים בלתי מוגבל -- אבל עוד לא מוכן לגמרי.)

הנה "טיזר" קצר, שבו רואים את הסקריפט בפעולה, מעמד 3 טקסטים: עברית בצד ימין, התרגום האנגלי בצד שמאל, והערות שוליים ששייכים לאנגלית בלבד, אבל ממוקמים מתחת לשתי הטקסטים.

צפה בקובץ המצורף 210052

אשמח לקבל קצת יותר פירוט, איך זה עובד? ואיך אמורים לעשות שינויים לאחר מכן.
מה שלא יהיה, יישר כוח על הנסיונות לפתור את הבעיה הכאובה של אינדזיין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mina;1388239:
תודה.
ותודה לבורא עולם ששוב הוכיח לי ש"יגעת ומצאת תאמין"...

זה אפשרי בהחלט לשחק עם המיקומים, היה נראה לי שהקו יוצא כך דקיק מדי אבל זה בסדר.
אפשר גם לשים שחור ב-100, שחור נוסף ב-99.9 ולבן ב-99.8.

שחקתי עם הרעיון. בעצם, אין צורך לשנות את האחוזיםץ הפוך -- שגם השחור וגם הלבן יהיו בדיוק ב-99%. וגם אין צורך בשחור מוסף. מספיק שתי צ'ופצ'יקים ב-gradient לכל קו.

הנה כמה רעיונות:

צפה בקובץ המצורף 210074

קבצים מצורפים

• Capture.PNG
    KB 23 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
יפה, בצורה הזו מתקבל קו חד.
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1388321:
אשמח לקבל קצת יותר פירוט, איך זה עובד? ואיך אמורים לעשות שינויים לאחר מכן.
מה שלא יהיה, יישר כוח על הנסיונות לפתור את הבעיה הכאובה של אינדזיין

כן -- ההבדל הפעם זה שזה לא סתם ניסיון באוויר, אלא לצורך עבודה שאני עושה.

זה עובד באותה צורה של העבודה הידנית: שינוי גודל תיבות הטקסט כדי שהכל יתאים על הדף.

מגדירים חיפוש גרעפ שימצא את כל ההפניות להערות בטקסט העיקרי, וחיפוש גרעפ אחר שימצא את תחילת כל הערה בטקסט של ההערות (שומרים את החיפושים בשם מיוחד שהסקריפט יוכל למצוא אותם). אם הכל כשורה, מספר המציאות יהיה שווה (זאת אומרת, אותו מספר הפניות כמספר ההערות).

וזהו -- הסקריפט עושה את השאר.

כשיש תיקונים, מריצים שוב את הסקריפט. הוא לוקח את זה מהתיבה האחרונה של הטקסט העיקרי במסמך ומריץ הלאה את התיבות.

• הוסף לסימניות
נפלא.
נשמע מצויין.

ולגבי הרעיון של מעבר צבע.
לפני כמה ימים כתבתי סקיפט שמוסיף קו מעל או מתחת כל אובייקט רצוי. (שכחתי ממנו שכתבי תגובתי מקודם ) קו רגיל כאןבייקט נפרד.

וזאת מפני שהלקוח. שבתחילה השתמש ברעיון החכם שהצעת, של מעבר צבע, חשש מפני בעיות בדפוס בגלל טשטוש או שיטוח שקיפות.

אז כדאי להזהר.

יותר מזה לא אדע לומר כי איני מומחה בדפוס.

• הוסף לסימניות
מינה, מבריק!

אריאל, הסקריפט נראה מרתק. השאלה אם הוא בנוי להתמודד עם מקרים מורכבים יותר. של הערות רצופות וכד'.

• הוסף לסימניות
יש בעיה אחת עם הרעיון של מינה שחשבתי עליו, דווקא בשימוש שהיא רוצה לעשות: הרי זה עבור הערות שוליים,נכון? אז תיבות הטקסט ישתנו בגובהם? אם כן, עובי הקו ישתנה גם הוא בהתאם, כי הוא מוגדר כאחוז של הממימדים של התיבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1388370:
אריאל, הסקריפט נראה מרתק. השאלה אם הוא בנוי להתמודד עם מקרים מורכבים יותר. של הערות רצופות וכד'.

כן, בנוי לעבוד גם עם הערות רצופות. הוא מוסיף תו של "מעבר תיבה" (frame break character) כדי להעביר הערה לתיבה הבאה לעת הצורך (דהיינו באמצע שורה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1388455:
אליעזר - נראה לי שזה מייתר את הסקריפט שעשית, לצערי.

כתבתי אותו בהזמנה אישית ללקוח שלא רצה להשתמש ברעיון של מעבר צבע בתור קו של מסגרת. למרות שהיה מודע לו.

אף שבזמנו לא שמתי לב שחידוש שיש בדבר, זה אכן רעיון יפה.

מ"מ הסקריפט שלי פותר את הבעיה שהצביע עליה רבי אריאל, וכן מאפשר גמישות הרבה יותר גדולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה