כללי אינדיזיין | הצמדת אובביקט לתיבות טקסט

• הוסף לסימניות
במסמך מרובה עמודים, עם טקסט רץ, יש לי מתחת הכותרת עיגול. איך אני יכולה לקבע אותו שאם הטקסט מתקדם לי בגלל תיקונים וכד' העיגול יעבור יחד איתו? (דוג' 1)

ויש לי לפעמים אוביקט שלם המתפרס על דף, איך אכניס אותו שיתקדם אף הוא אם תהיה תזוזה? (דוג' 2)

אני עם אינדי cs2
תודה!

קבצים מצורפים

• 12-13.jpg
    KB 249.9 · צפיות: 8
  • 21.jpg
    KB 63.3 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
למי פתרונים? עזרתכם דחופה...

• הוסף לסימניות
Copy של האובייקט. לשים את הסמן איפה שצריך בתוך הטקסט, ו-paste.

כדי למקם את האובייקט, קליק ימני עליו, ו-anchored object, options.

• הוסף לסימניות
אבל האוביקט יושב מתחת לאותיות, לא לפני או אחרי

• הוסף לסימניות
ב-Position יש לבחור Inline or Above line, ולשחק עם המספרים.

אם במקום תבחרי Custom, האובייקט אכן תמיד יהיה מקדימה (משום מה).

יש לי תמונת מסך, אבל איני יודע איך לצרפו לכאן.

• הוסף לסימניות
בא נראה אם זה עובד:

קבצים מצורפים

• screencap.JPG
    KB 167 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
תודה, עזרת גם לי, רק קשה לי לדעת איך בדיוק להזיז את הערכים, כי אין תצוגה מקדימה.
ועדין לא הבנתי את כל האופציות שם, אבל נשחק עם זה.

• הוסף לסימניות
אמור להיות תצוגה מקדימה (בתומנת מסך שצרפתי תמצאי בצד שמאל למטה). שימי V ב-Preview.

• הוסף לסימניות
אבקש שוב את עזרתך/כם האדיבה...
ניסיתי כפי שנכתב פה, אך עדין 2 בעיות:
1. העיגול לא יורד מתחת לטקסט הכותרת הגדולה יותר, לעומת הכותרת הקטנה והמשך הטקסט שאז הוא כן מסכים לרדת למטה
2. לא ניתן לשחק איתו ולמקם אותו ברוחב, הוא נותן או ימין או שמאל או מרכז, ואני צריכה משהו בין ימין למרכז (כמו בדוגמא הראשונה שצרפתי), יש פתרון?
תודה!!

קבצים מצורפים

• 0.jpg
    KB 140.9 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
למי פתורונים?
זה דחוף לי מאד, תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;248814:
אבקש שוב את עזרתך/כם האדיבה...
ניסיתי כפי שנכתב פה, אך עדין 2 בעיות:
1. העיגול לא יורד מתחת לטקסט הכותרת הגדולה יותר, לעומת הכותרת הקטנה והמשך הטקסט שאז הוא כן מסכים לרדת למטה
2. לא ניתן לשחק איתו ולמקם אותו ברוחב, הוא נותן או ימין או שמאל או מרכז, ואני צריכה משהו בין ימין למרכז (כמו בדוגמא הראשונה שצרפתי), יש פתרון?
תודה!!

1. אין סיבה שזה לא יעבוד בכותרת הגדולה. תבדקי שוב את ההגדרות שלך ותשווי לכותרת הקטנה איפה שזה כן עובד.

2. יש לי שתי רעיונות, כי באמת א"א
א. במקום לצייר עיגול (כזה: O) תציירי קו ועיגול (כזה: —O). תתני לקו צבע שקוף שלא יראו אותו. תעשי group לשניהם, ואת ה-group הזה תכניסי לטקסט בתור anchored object. כך תוכלי לקבוע במדוייק איפה ייצא העיגול.

ב. במקום להסתבך עם גרפיקה ואובייקטים, תשתמשי בעיגול bullet שמגיע עם הרבה פונטים. תגדילי אותו, תעשי קערנינג (kerning), ותגדירי nested style שיעשה את זה בצורה אוטומטית.

• הוסף לסימניות
הגעת בזמן! כמעט התיאשתי...
תודה על ההסברים המפורטים! והרעיון לתתת את העיגול כפונט, ישר כח!

• הוסף לסימניות
בבקשה.

• הוסף לסימניות
טוב, התקדמתי, אבל משהו עדין מתעקש לא להסתדר.
מדוע העיגול בקובץ שצרפתי עולה מעל הכותרת?
עשיתי את זה כמו שאריאל כתב, העיגול כפונט והגדרתי לו קרנינג שיהיה ממוקם כראוי, אבל הוא צריך לרדת מתחת לטקסט, שהכותרת תראה מעליו.
מה מפריע לו עדין?
אודה לעזרתכם האדיבה והמהירה!

קבצים מצורפים

• 83769.rar
    KB 247.8 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;248957:
ותגדירי nested style שיעשה את זה בצורה אוטומטית.

מה הכוונה שיעשה את זה אוטומטית? למה להגדיר לו סגנון מקונן?
למעשה אני צריכה להוסיף עיגול כזה תחת הרבה כותרות, מה הדרך הכי מהירה, להעתיק ולהדביק בתחילת כל כותרת?
אני עם אינדי בעברית..

• הוסף לסימניות
כן, נראה לי שחייבים להדביק באופן ידני (או עם סקריפת).

הסגנון המקונן יעזור לך למקם את הכל בצורה אוטומתית.

• הוסף לסימניות
ראית את הקובץ אינדי שצרפתי? למה העיגול יושב למעלה?

• הוסף לסימניות
טוב, גם אני לא הצלחתי. נראה ש-InDesign תמיד שם את הטקסט בצד ימין מעל הטקסט בצד שמאל (אצלי זה עבד כי הטקסט היה באנגלית.)

אז בכל זאת צריך להשתמש ב-anchored objects.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;249018:
טוב, גם אני לא הצלחתי. נראה ש-InDesign תמיד שם את הטקסט בצד ימין מעל הטקסט בצד שמאל (אצלי זה עבד כי הטקסט היה באנגלית.)

אז בכל זאת צריך להשתמש ב-anchored objects.

אבל תראה בקובץ הזה, כשזה עיגול שהוא אוביקט מעוגן ולא עיגול כפונט, פעם אחת הוא נכנס לי מתחת הכותרת וליד כותרת אחרת, הוא התעקש לעלות למעלה, מה יכול להיות? ( זהו אותו עיגול עם אותם הגדרות שהעתקתי)

ומה פרוש הפקודה: anchored objects או מה תרגומה שאחפש אותה בעברית אצלי.
שוב תודה!!

קבצים מצורפים

• 83769.rar
    KB 242.2 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
anchored object = אובייקט מעוגן

טוב, בדקתי, ומתברר כך: חייבים לשים את ה"עוגן" בסוף שורת הטקסט. נראה שהכלל הוא שאינדיזיין מצייר משמאל לימין (גם בגרסת ME), כך שמה שבא בצד ימין יונח מעל מה שבא בצד שמאל.

לכן, אם תקפידי לשים את האובייקט בסוף השורה משמאל, יצא לך כמו שאת רוצה.

מאד כדאי ליצור "סיגנון אובייקט" כדי שתוכלי למקם את העיגולים בצורה מהירה ויעילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה