כללי אינדיזיין - חלקים באנגלית בתוך טקסט בעברית

• הוסף לסימניות
יש לי בתוך סגנון בעברית שמוגדר ביישור שלו כמו עברית משפטים באנגלית שלא יושבים נכון כי הם מיושרים כמו עברית. איך אני מסדר את זה?

• הוסף לסימניות
מילים, או פסקאות שלמות?

• הוסף לסימניות
יש גם וגם.

• הוסף לסימניות
איך הסגנון מוחל כרגע על המילים האנגליות?

• הוסף לסימניות
אין עליהן סגנון מיוחד. הן בתוך טקסט שיש עליו סגנון פסקה המתאים לעברית.

• הוסף לסימניות
אתה יכול ליצור סגנון פיסקה מתאים לטקסט באנגלית ודרך חפש והחלף לבקש בגרפ
והקוד הוא: [a-z]- מחפש את
כל הטקסט הלועזי ולהחיל עליו את הסגנון שיצרת
בהצלחה

• הוסף לסימניות
פשוט מאד, אתה מגדיר בסגנון פסקה, שהיישור יהיה ברירת מחדל, ולא להגדיר לו ימין שמאל או שמאל לימין.

• הוסף לסימניות
היישור מוגדר כברירת מחדל. וגם עשיתי את הגרפ. אבל הבעיה שזה עוזר רק למילים ולא למשפטים. לדוגמא - הנקודה שצריכה להיות בסוף משפט נמצאת בתחילתו, והגרפ הנ"ל לא מתקן את זה כי הוא חל רק על אותיות.

• הוסף לסימניות
אז במקרה כזה, תכין סגנון תו [אות] שאותו תכיל על הטקסט האנגלי, ואז הכל יתיישר כפי שתגדיר לו בסגנון, ולא ישנה את שאר הפסקה.

• הוסף לסימניות
להיפך - מה שאני רוצה שזה כן יחול גם על שאר הטקסט - לא מה שבעברית אבל כן את הנקודות והמרכאות. כשאני מחפש בגרפ אותיות באנגלית אז הוא מחיל את סגנון התו רק על האותיות האנגליות. ע"פ רוב זה כל הפסקה אבל לא תמיד.

• הוסף לסימניות
על פסקה מכילים סגנון פסקה, ועל תו סגנון תו.
סגנון פסקה מכיל את השינוי על כל הפסקה, וסגנון תו רק על המילה בתוך פסקה.

אם אתה רוצה שהפסקה תהיה בכיוון אנגלי דווקא ובפנים עברית, תכיל סגנון פסקה אנגלי, ועל העברית סגנון תו עברי וכנ"ל להיפך.

אם למשל אתה מכיל סגנון תו על משפט שלם בתוך פסקה וגם על הנקודה בסוף או מה שלא יהיה, זה הופך גם אותם.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
השאלה מה הרוב,
האם זה טקסט אנגלי ובתוכו מעט עברית?
או טקסט עברי ובתוכו מעט אנגלית?

אם הרב אנגלית תעשה סגנון פסקה ללועזי, וסגנון תו לעברי.
אם הרוב עברי להיפך.

אם הטקסט אנגלי ויש בו עברית אכן הנקודה צריכה להיות מימין כי שם מסתיים המשפט.
אם להיפך, הנקודה אכן צריכה להיות משמאל גם אם המילה האחרונה לועזית משום ששם מסתיים המשפט.

(אלא אם כן אלו שורות נפרדות לחלוטין ולא מעורבות אז אין לך בעיה, מכיל סגנון אנגלי על אנגלי, וסגנון עברי על עברי)

אם זה פסקה כזו, פסקה כזו... יש לך הרבה עבודה... או שלמומחים יש פתרון איך אפשר לזהות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;622221:
היישור מוגדר כברירת מחדל. וגם עשיתי את הגרפ. אבל הבעיה שזה עוזר רק למילים ולא למשפטים. לדוגמא - הנקודה שצריכה להיות בסוף משפט נמצאת בתחילתו, והגרפ הנ"ל לא מתקן את זה כי הוא חל רק על אותיות.

תכניס בגרפ גם את הקו שנמצא בין אותיות אנגליות

• הוסף לסימניות
הבנתי מה הפתרון שאתן מציעות. הבעייה בו היא שצריך לעבור פסקה פסקה ולסמן. וזה מה שלא מתחשק לי לעשות. (מדובר במאות עמודים) אני צריך איזה גרפ גאוני כזה שיעשה בבת אחת בכל המסמך שלמשפט האנגלית בתוך הפסקה יעשה סגנון תו של אנגלית גם על האותיות וגם על שאר הסימנים כמו פסיקים מרכאות ונקודות.

• הוסף לסימניות
איך שאני רואה את המצב כאן, זה שההיכרות שיש לך עם אינדזיין היא ברמת ניסוי ותהייה ולא כל כך בלימוד מסודר.

בסגנון פסקא הכללי, צריך להגדיר כיון מלל של ברירת מחדל.
בסגנון תו של אותיות הלועזיות צריך להגדיר רק הקטנה של X אחוזים.

• הוסף לסימניות
סיימתי ממש לאחרונה את לימודיי בפרוג וזה הספר השני שלי (לא כולל שיעורי בית). אבל הראשון שיש בו כל כך הרבה דברים מסובכים. ככה זה - עיקר הלימוד הוא מהתנסות בשטח. מה גם שלא תמיד זוכרים הכל, ולפעמים קל יותר לשאול מישהו מאשר לגרד במוח, ולא הביישן למד.
בכל אופן המצב הוא שמוגדר כיוון ברירת מחדל וזה לא עוזר. אני מעלה תמונה למקרה שבכל אופן יש לי טעות בהגדרות.

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 27.1 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
סגנון פסקה מוגדר נכון. מה קורה בהגדרות סגנון התו של אותיות לועזיות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;622387:
איך שאני רואה את המצב כאן, זה שההיכרות שיש לך עם אינדזיין היא ברמת ניסוי ותהייה ולא כל כך בלימוד מסודר.

.

נכתב ע"י דוד מרדכי;622398:
סיימתי ממש לאחרונה את לימודיי בפרוג וזה הספר השני שלי (לא כולל שיעורי בית). אבל הראשון שיש בו כל כך הרבה דברים מסובכים. ככה זה - עיקר הלימוד הוא מהתנסות בשטח. מה גם שלא תמיד זוכרים הכל, ולפעמים קל יותר לשאול מישהו מאשר לגרד במוח, ולא הביישן למד.
.

מבקש סליחה באם היה נשמע איזו צורת פגיעה.
תגיד שאתה מפרוג:)

• הוסף לסימניות
אני מנסה קודם להתמודד עם הבעיה של היישור ולא משנה לי בשלב זה גודל האות. במצב הזה לפי דבריך אין צורך כל בסגנון תו. אבל זה לא קורה. הנה תמונה. ניסיתי לעשות סגנון תו שמוגדר בו משמאל לימין ובשפה מוגדר בו אנגלית - זה עוזר אבל צריך לעבור על כל מקום ולהחיל. אגב סגנון הפסקה חוץ מהיישור יש לו הגדרת שפה - עברית (מתוך רשימת כל השפות). לפני שעשיתי את זה הטקסט בעברית יצא הפוך.

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 15 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
למה להגדיר סגנון תו מאנגלית לעברית?
סגנון תו של אותיות מוקטנות וזהו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה