כללי אינדיזיין: כותרת משתנה - ארוכה מידי. יש פיתרון?

• הוסף לסימניות
שלום רב,

אני מוגיע את מוחי בבעיה שצצה לי זה לראשונה.
אני מעמד ספר, והגדרתי 'משתנה' לכותרת הפרקים, שישתנה באופן אוטומטי כל פרק מחדש.

ישנם פרקים עם שמות ארוכים קצת, ואני רוצה שהשורות 'ישברו' ויהיה מהכותרת 2 שורות או אפילו 3 שורות.

האינדיזיין לא נותן לי, הוא מעוות את הכותרת ומכריח אותה להידחס בשורה אחת בלבד.

ניסיתי גם לעשות את זה בדרך הישנה ('section'). אבל שם, הוא פשוט לא מציג את הכותרת.

יש למישהו פיתרון?

חיפשתי ברחבי הנט באנגלית, ושם הבנתי שלא ניתן לעשות את מה שאני רוצה... וזה עצוב מאוד...
תבינו שזה ספר של 400 עמודים, והחלק השני בדרך...

מצו"ב צילום מסך.

האם הפיתרון זה לבנות 'מאסטר' לכל פרק בנפרד (שהוא בנוי על המאסטר הראשון)?

קבצים מצורפים

• Untitled-1.png
    KB 107.5 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
אולי אפשר לעשות בסגנון של כותרת פסקה, סגנונות תו מקוונים לשתי מילים הראשונות, שני מילים הבאות וכן הלאה, ואז בכותרת המשתנה לשים בריבוע בשורה הראשונה, את המשתנה של הסגנון תו הראשון, ובשורה השניה את הסגנון תו השני, וכן הלאה.
הבעיה שתהיה לך בכל זאת: שבכותרות הקצרות הוא יתן בשורה השניה/שלישית את הכותרת של הפרק הקודם, מה שמאלץ אותך לעשות עמודי מאסטר שונים לפי גודל הכותרות. אך עדיין אין זה כמו לעשות עמוד מאטסר לכל פרק בנפרד.
(האמת, שרעיון זה, עלה במוחי ברגע זה ממש, ואף פעם לא נתקלתי בבעיה מסוג זה, וע"כ לא השתמשתי לעולם בריבוי עמודי מאסטר, ויכול להיות שהרעיון שנתתי לא עוזר מי-יודע-מה, וכבר עדיף לעשות באופן ידני).
מקווה שעזרתי במשהו...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לעשות בסגנון של כותרת פסקה, סגנונות תו מקוונים לשתי מילים הראשונות, שני מילים הבאות וכן הלאה, ואז בכותרת המשתנה לשים בריבוע בשורה הראשונה, את המשתנה של הסגנון תו הראשון, ובשורה השניה את הסגנון תו השני, וכן הלאה.
הבעיה שתהיה לך בכל זאת: שבכותרות הקצרות הוא יתן בשורה השניה/שלישית את הכותרת של הפרק הקודם, מה שמאלץ אותך לעשות עמודי מאסטר שונים לפי גודל הכותרות. אך עדיין אין זה כמו לעשות עמוד מאטסר לכל פרק בנפרד.
(האמת, שרעיון זה, עלה במוחי ברגע זה ממש, ואף פעם לא נתקלתי בבעיה מסוג זה, וע"כ לא השתמשתי לעולם בריבוי עמודי מאסטר, ויכול להיות שהרעיון שנתתי לא עוזר מי-יודע-מה, וכבר עדיף לעשות באופן ידני).
מקווה שעזרתי במשהו...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
ישנם הרבה דברים שאפשר לעשות לפני ששוברים מחשב.
האופציה האחרונה יהיה לשבור את המשתנים שיהיו כטקסט רגיל. ואז זה יסתדר / תוכל לסדר בקלות.
בינתיים יש לנו אתגר (סופסוף משהו טוב...)

• הוסף לסימניות
כמו שעדי אמר
רק הוא Harbs יוכל לעזור לך
תפנה אליו

• הוסף לסימניות
אני חושב שאפשר בCS4.
לתת ב2 שורות, 2תיבות של שליפת טקסט, כשכל אחת מוגדרת לשליפת מסגנון תו שונה!
להגדיר סגנון מקונן של פסקת הכותרת.
שורה ראשונה בסגנון תו 1
שורה 2 בסגנון תו 2.

לא בדקתי, יש סיכוי גדול שזה יעבוד.

החיסרון: למצוא פתרון שלא ימשיך לשלוף את הכותרת השנייה, לפרק הבא.
לכן כדאי שהם יהיו במסטר נפרד מבוסס על מסטר A

• הוסף לסימניות
שלמה, למה להסתבך?
אם כבר 2 סגנונות תו, אפשר לעשות כמו הרעיון של ML.
והרעיון שלך (שנראה לי לא יעבוד, כי סגנונות תו שבסגנון GREP ו/או נסטדסטייל, לא נחשבים אצלו כסגנון אמיתי - הגם שאפשר להתגבר עליו בחפש והחלף), לא בדיוק מה שמענדי מחפש, כי בטקסט עצמו, בתוך הספר, הכותרת הוא בשורה אחת, ורק במשתנים ששם הוא נותן לו פחות מקום פר שורה, רק שם הוא צריך אותו מסודר לפי שורות.
(אגב, תגלית השנה שלך עוד לא הצליח לי. ולפנות בוקר אני לא קיים)

• הוסף לסימניות
נתן, איך ממירים את ה'variable' לטקסט?

רק במאסטר אפשר, וזה לא נותן לי כלום...

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
קודם כל אתה משחרר את המשתנים מהמאסטר (תשים את זה בשכבה נפרדת במאסטר, תכבה את כל השכבות האחרות, תבחר את כל העמודים בחלונית עמודים, ואלט+קונטרול+שיפט+L)
ואז כשכל התיבות טקסט בעמודים משוחררים מהמאסטר, תיכנס למאסטר, ותשנה את המשתנים לטקסט,
ותראה אי"ה תוצאות מדהימות...
:)
זה בזכות השיעור השני...

• הוסף לסימניות
בכל מקרה, האופציה של לשבור את המחשב תמיד עדיפה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;389318:
בכל מקרה, האופציה של לשבור את המחשב תמיד עדיפה...
בפרט כשיש לך מישהו שיעשו לך את הלוגואים,
:rolleyes:

• הוסף לסימניות
לא בדיוק עבד לי עכשיו.
כנראה שהחסרתי משהו.
אבדוק שוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MענדיM;389306:

אם אתה רוצה לעבוד ידני
בחירה של ה-variable בעמודים ושחרור ע"י קןנטרול שיפט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה