כללי אינדיזיין- מספור עמוד קודם ויישור תבליטים לגריד

• הוסף לסימניות
2 שאלות יש לי באינדיזיין, ואודה על עזרתכם:

א. הכנסתי למסטר תיבת טקסט ובה מספר העמוד הקודם ומספר העמוד הנוכחי. (כזה: A | A )
בכל זאת הוא נתן לי בעמודי המסמך פעמיים את העמוד הנוכחי.
מה עושים?

ב. אני מעוניינת ליישר את המסמך ל-Baseline Grid. הבעיה היא שיש לי הרבה פסקאות של תבליטים. אני רוצה שכל קבוצת השורות עם התבליטים יתנהגו כמו פסקה, כלומר - היישור לגריד יהיה רק בשורה הראשונה של קבוצת השורות הנ"ל. - אפשרי?

תודה מראש לעונים!

• הוסף לסימניות
א. אם לא הגדרת אחרת, ברור שיתן את מספר העמוד הנוכחי. לא יודעת איך מגדירים מספר עמוד קודם.

ב. בתוך סגנון הפסקה של התבליטים תגדירי הצמדה לגריד רק של השורה הראשונה, כמצורף.

קבצים מצורפים

• Untitled-1 copy.JPG
    KB 95.8 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
פתרונות שחשבתי, אולי יהיה למישהו עצות יעילות יותר:
1. הוספת תו מיוחד עמ' קודם מתייחס לכתבה המשורשרת ע''פ מס' עמודים שאינם רצופים ואז אנו מציינים המשך מעמ' והמשך בעמ'.
כאשר רוצים ליצור מספור זוגי יש ליצור שתי תיבות מלל למספור העמ' הנוכחי ולמספור העמ' הקודם. את תיבת המלל למספור העמ' הקודם יש ליצור בעמ' הקודם ואז למתוח על העמ' השני באופן שהמספור יופיע בסופו של דבר בעמ' השני אך יהיה מספורו של העמ' הנוכחי שבו מוקמה תחילה תיבת המלל. (קרדיט: ורד)

2. אופציה א'
ליצור שני סגנונות פסקה רודפים כאשר רק לראשון מוגדר יישור לגריד ואחריו בא הסגנון השני.
אופציה ב'
להמיר את התבליטים לטקסט ואת האנטרים לשבירת שורה.
תלוי מה המטרה הסופית בעבודתך שאת זה אינני יודעת.
בהצלחה רבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;340294:
כאשר רוצים ליצור מספור זוגי יש ליצור שתי תיבות מלל למספור העמ' הנוכחי ולמספור העמ' הקודם. את תיבת המלל למספור העמ' הקודם יש ליצור בעמ' הקודם ואז למתוח על העמ' השני באופן שהמספור יופיע בסופו של דבר בעמ' השני אך יהיה מספורו של העמ' הנוכחי שבו מוקמה תחילה תיבת המלל. (קרדיט: ורד)

זה נשמע רעיון נהדר, אבל לא עבד לי:(

יצרתי תיבת טקסט בעמוד הימני, הכנסתי מספור אוטומטי ומתחתי עד העמוד השמאלי. ברגע שהמספר עבר את השידרה - הוא התחלף אוטומטית.

למישהו זה עבד, או שהחסרתי משהו?

בדוגמה המצ"ב יש תיבת טקסט שהתחילה בעמוד הזוגי ונמשכה לתוך האי-זוגי. אפשר לראות שברגע שהמספר עבר את השידרה - הוא עבר לעמוד הבא.

ולגבי הרעיון השני - רעיון מצוין. איך לא חשבתי עליו?

תודה!!! (וגם לורד)

קבצים מצורפים

• 111.jpg
    KB 31.2 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
יצרתי תיבת טקסט בעמוד הימני, הכנסתי מספור אוטומטי ומתחתי עד העמוד השמאלי. ברגע שהמספר עבר את השידרה - הוא התחלף אוטומטית.

אצלי זה כן עבד.

• הוסף לסימניות
זה לא עבד לך כי רב התיבה עמד בעמ' השני. צריך לסדר שהחלק הארי של התיבה יעמוד על העמ' שלה וחלק קטן יותר יהיה על העמ' שבו מופיע המספור. אפי' שתגלוש על שולי המסמך מצד העמוד שאליו היא מתייחסת.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ממש לא!

גם בדוגמה שהעליתי למעלה - רוב תיבת הטקסט בעמוד הימני.
ולא רק זאת: שני המספרים נמצאים באותה תיבת טקסט - ברגע שהמספר מעל עמוד שמאלי - הוא משתנה. (זה לא מה שאני צריכה. אני זקוקה ל-A | A שכתבתי עליו בתחילה. תיבה זו נעשתה רק לצורך בדיקת העניין)

ניסיתי למתוח את תיבת הטקסט הרבה ימינה, עד מחוץ לעמוד, כפי שהצעת - והבעיה נשארה.

אולי החסרתי משהו?

תודה על העזרה!

• הוסף לסימניות
עכשיו שמתי לב לדבר מעניין:

ברגע שניתקתי את התיבה ה"ל מדף האב - זה כן עבד!
אבל כל עוד התיבה מקושרת לדף האב - הבעיה נשארה.

מה עושים?

• הוסף לסימניות
לא חשבתי בינתיים פתרון לשאלתך הראשונה, (לכאורה זה נשמע מסובך, כי "הדף הקודם/הבא" עובד בעקרון רק כשהוא על תיבת טקסט משורשר אחר)
לשאלתך בתגובה האחרונה: את יכולה לשים את תיבות הטקסט על שכבה נפרדת, להסתיר את שאר השכבות, לבחור בחלונית הדפים את כל העמודים, ועם alt+shift+ctrl+L לשחרר אותם מהמאסטר.

• הוסף לסימניות
על בסיס הרעיון של ורד (גאוני), עשיתי במאסטר תיבות טקסט מתחת לתיבות טקסט עם המספור "עמוד הקודם",
ואכן, רק אחרי שמשחררים את המספור מהמסטר, הוא 'קולט' שאני רוצה את מספר העמוד הקודם.
למה? ככה.

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות גרופ ל2 התיבות טקסט במאסטר,
בעמוד ראשון לשרשר בתיבת טקסט הריק (הנמצא מתחת לתיבת הטקסט עם המספור) אנטרים ימיניים (שבירת תיבה) לכמה שניות (עד שיהיה מספיק), והיות והוא גרופ, הוא ישחרר את המספור מהדף אב, וישנה אותו למספר עמוד הקודם.
הנה דוגמא, ייפתח רק בCS3 וCS4

קבצים מצורפים

• Desktop.rar
    KB 32.2 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
תודה לשמשונית שהפנתה אותי לאשכול זה
(ותודה על הקרדיט :))

ונתנו נהנתי מהרעיון לעשות עמוד 2 2 4 4 6 6
אבל מה עושים אם רוצים רצף אמיתי ולא רק זוגי
(הפתרון עד היום היה בשרשור רצף מספרים שרשור עמודים ימניים ושרשור עמודים סמאליים)

לגבי הקובץ שבו כולם עמוד לפני , למה זה יכול לשמש ?

• הוסף לסימניות
ורד, לגמרי לא הבנתי אותך.
פותח האשכול יכול לעשות כמובן גם תיבת טקסט עם מספר העמוד הנוכחי,
ואז יהיה לו את שניהם באותו עמוד.

• הוסף לסימניות
לא התיחסתי לשאלות של פותח האשכול
הוא קיבל כבר תשובות.
התיחסתי רק לרעיונות החדשים שבאו לידי ביטוי בקבצים המצורפים
איפה זה בא לידי שימוש ?

• הוסף לסימניות
רק עכשיו הזדמן לי לבדוק את הענין של המספור, וזה עבד מצוין.

בעמוד אב שרשרתי בין תיבת טקסט של עמוד קודם (כולל שבירת טקסט בסוף התיבה) לבין תיבת עמוד נוכחי, שבשכבה נפרדת, ואח"כ הסתרתי את העין של כל השכבות, והורדתי את כל תיבות הטקסט של "עמוד קודם" מדף האב.

המעניין הוא, שרק לאחר הצגת ה"עין" של שכבת העמוד הנוכחי - התעדכן העמוד הקודם.

קבצים מצורפים

• 111.png
    KB 10 · צפיות: 15

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה