כללי אינדיזיין - משהו שלא ידעתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;64091:
אם כבר דיברו על הסתרת עצמים,
כמה כאן משתמשים במקש "W" (כמובן שהסמן נמצא על סימון של חץ ולא טקסט)
ולקינוח במקש "TAB"

עדיף לעשות שיפט+טאב, כך מסתירים את כל החלונות הצפים - פרט לתיבת הכלים הנצרכת. ואז זה טוב גם לעבודה נקיה, ולא רק לתצוגה של שניה אחת.

נכתב ע"י tali25;64487:
אם כבר זום אז קונטרול + וקונטרול - משחקים עם הזום.
וקונטרול 0 (אפס לא אוו באנגלית שעושה אופן) מתאים דף למסך. בזום כמובן.
קונטרול אפס - מתאים לדף תצוגת עמוד בודד
אם עושים קונטרול+האלט+אפס. זה מתאים לדף תצוגה של צמד עמודים.

אגב, כדי לדלג לעמוד הבא: שיפט+page down, לעמוד קודם: שיפט+page up
בשביל לדלג לצמד העמודים הבאים: האלט +page down או האלט +page up לצמד הקודם.

להגיע במהירות לעמוד מסויים דרך המקלדת: קונטרול+g, הקלד מספר עמוד, אנטר. בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tali25;64487:
אם כבר זום אז קונטרול + וקונטרול - משחקים עם הזום.

זה עובד גם בדפדפן האינטרנט!

שימושי לפעמים לראות תמונה יותר טוב, או כשעייפים ורוצים לקרוא טקסט בגודל יותר גדול.

לא שייך לאינדיזיין, אבל בכל זאת...

• הוסף לסימניות
גרף, מה שכתבת נכון רק לגבי מאקסטון, ופיירפוקס! לא יעבוד באינטרנט אקספלורר

• הוסף לסימניות
בדקתי בשלושתם, גם באינטרנט אקספלורר (7) ועובד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chaim2003;64501:
עדיף לעשות שיפט+טאב, כך מסתירים את כל החלונות הצפים - פרט לתיבת הכלים הנצרכת. ואז זה טוב גם לעבודה נקיה, ולא רק לתצוגה של שניה אחת.

קונטרול אפס - מתאים לדף תצוגת עמוד בודד
אם עושים קונטרול+האלט+אפס. זה מתאים לדף תצוגה של צמד עמודים.

אגב, כדי לדלג לעמוד הבא: שיפט+page down, לעמוד קודם: שיפט+page up
בשביל לדלג לצמד העמודים הבאים: האלט +page down או האלט +page up לצמד הקודם.

להגיע במהירות לעמוד מסויים דרך המקלדת: קונטרול+g, הקלד מספר עמוד, אנטר. בהצלחה

בשביל להגיע לעמוד באינדיזיין, יותר פשוט להקליד למטה בצד שמאל, (היכן שמסומן מספר העמוד הנוכחי) את מספר העמוד הרצוי וללחוץ אנטר.

אפשר גם להכניס +5 ואז תעבור 5 דפים קדימה.

• הוסף לסימניות
אינדיזיין - משהו שאני לא יודע...

אחרי שיש לי קובץ עם מצב דפים - צמדים (facing pages) איך אני יכול להפוך את זה למצב של דפים בודדים - בדפי האב?

בדפים הרגילים אני יודע, הולכים להגדרות קובץ ומשנים שם. אבל בדפי האב זה לא משתנה.

• הוסף לסימניות
טוב, אני כבר יודע...

בחלונית של דפי האב, בתפריט הנפתח - יש master options ושם אפשר להגדיר כמה דפים יהיה מאסטר A וכמה מאסטר B וכו'.

השארתי את השאלה כדי שאולי זה יחכים מישהו.

• הוסף לסימניות
עוד משהו פשוט (אני מקווה שזה פשוט) שאני רוצה לשאול.
יש לי דף אב המבוסס על דף אב אחר, ואני רוצה לפתוח את המאסטרים בכל הדפים, אבל רק של מאסטר דף אחד. (CTRL+SHIFT+ALT+L אבל רק דף אב מסויים)
אני יכול להפריד את זה ל2 דפי אב נפרדים (לא מקושרים אחד עם השני) אם זה יעזור לי.
תודה מראש.

• הוסף לסימניות
מקשי CTRL+SHIFT+ALT+L מפרקים לגמרי את השייכות של דפי האב.
לפעמים כדאי ללחוץ פעמיים קליק תוך כדי לחיצהעל מקשי CTRL+SHIFT ואז רק התיבה הספציפית תפורק מדף האב לשינוי הספציפי.
למשל, אם יש לי תיבה של מספור אוטומטי, אני מבטל רק את המספר בלבד ולא הגדרות אחרות כמו צבע, גופן וכדומה שימשיכו להיות מושפעים

• הוסף לסימניות
תודה,
אבל מה שאני מחפש זה לפרק דף אב בכל הדפים, אבל רק הדף אב B למשל, המבוסס על דף אב A, בלי לפרק האלמנטים הנמצאים בדף אב A (שבעצם נמצאים גם על דף אב B היות וזה מבוסס על הדף אב A).

• הוסף לסימניות
לא בטוחה שהבנתי את השאלה, ליתר בהירות: האם כוונתכם ל...

האם כוונתכם לברר האם יש אפשרות של שליטה ושחרור סלקטיביים של האלמנטים השונים בכל אחד מדפי האב המבוססים על דף האב הראשון A ?
ז"א, שכביכול, הבסיס של A ישאר נעול בדפי האב של B עצמו למשל, ורק האלמנטים ששייכים לאותו דף אב עצמו (ולא מבוססי דף A) אלא B מקורי ישוחררו?
אולי תסבירו היטב לאט לאט שגם אחת כמוני שהתקשתה להבין את השאלה פה, תוכל להבין....:confused:

• הוסף לסימניות
בדיוק.
(אתה רואה, גם אתה מבין...)
כמובן שאני חייב משהו אוטומטי לכל העמודים, וקונטרל+שיפט+קליק לא פתרון.
(כמו כן, לנעול שכבה לא פתרון, כי הוא בעצם משחרר אותם, רק במקרה השכבה נעולה)

• הוסף לסימניות
אז למה אי אפשר לבצע שחרור חלקי במסטר B שאז יושפע חלקית מסטר A.
מה שיגרום לכותרות ולמספרי העמודים במסטר B שימשיכו להיות מושפעים מA .
ובמסטר B תבצע ניתוק שרשור תיבות.
יש לך אפשרות להעלות דוגמה לבעיה? אולי יש פיתרון יתר פשוט מניתוק.

• הוסף לסימניות
כמובן כשאין ברירה אחרת, אצטרך להפריד בין 2 דפי אב, להחל דף אב אחד, לשחרר כל האובייקטים, ולהחל שוב דף אב ב'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;64702:
אז למה אי אפשר לבצע שחרור חלקי במסטר B שאז יושפע חלקית מסטר A.
מה שיגרום לכותרות ולמספרי העמודים במסטר B שימשיכו להיות מושפעים מA .
ובמסטר B תבצע ניתוק שרשור תיבות.
יש לך אפשרות להעלות דוגמה לבעיה? אולי יש פיתרון יתר פשוט מניתוק.
לא הבנתי דבר וחצי דבר. :(

אסביר לך בקצרה מה שיש לי.
דף אב A, יש לו VARIABLES בכותרות, כותרות משתנות. שזה חייב להשאיר סגור.
דף אב B, מבוסס על דף אב A, ויש לו נוסף למה שיש על דף אב A גם תיבות טקסט ועוד כל מיני דברים שאני צריך, שאני רוצה אותם פתוח בכל הדפים.
השאלה שלי, אם אפשר לפרק את החלקים שיש רק בדף אב B בלי לפרק את החלקים שיש בדף אב A.

• הוסף לסימניות
כל עמוד בנפרד,
למה לא?

יהיה לך הרבה יותר קל זה לבצע את תוספות מסטר B בתוך שכבה נוספת

• הוסף לסימניות
??
יש לי 200 דף. ואני רוצה שהכל מה שנמצא במאסטר B, יהיה פתוח. והכל מה שמבוסס על מאסטר A יישאר סגור (שכבות נעולות לא אומר שזה סגור).
וכמובן לפתוח הכל בב"א. בסגנון: CTRL+SHIFT+ALT+L

• הוסף לסימניות
וייבוא מחדש (או העתקת הטקסט) בתוך דפים חדשים של מסטר B, לא ישחררו את תיבות הטקסט לעצמן?

• הוסף לסימניות
זה תיבות טקסט לא משורשרים (בנויים בשביל אינדקס, אבל אני רוצה לעשות לעצמי קל, שזה יהי' פתוח כבר, ככה עם SHIFT+V שאוכל לגרור (לא בטוח שאפשר לגרור ולהדביק מתיבות טקסט אבל לפחות לגזור ולהעתיק ולקבל את העיצוב של התיבת טקסט ההוא)

• הוסף לסימניות
פתרון מעניין שעולה בדעתי

ניסיתי אצלי וזה עבד, אך אני לא בטוח שזה יענה על בקשתך.

אז ככה:
צעד ראשון: כנס למאסטר B ובתפריט של חלון העמודים בקש להסתיר את פריטי עמוד האב. זה יגרום להסתרה של פריטי מאסטר A [שהוא בעצם המאסטר של הB].

צעד שני: נתק עכשיו מכל העמודים שמבוססים על מאסטר B את כל העצמים מדף האב. זה ינתק רק את העצמים שבמאסטר B!!

צעד שלישי: חזור למאסטר B ובקש להציג שוב את פריטי דף האב [שלו - A]. זה יחזיר אותם אבל לא מנותקים!!!

זה עבד? ספר לי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה