כללי אינדיזיין- שאלה- עדיין תקועה!

• הוסף לסימניות
בכל פרק חדש בכל ספר שהוא נהוג להתחיל את הפרק מאמצע הדף ולא מתחילתו, נכון?! אז איך אני עושה את זה?
הכנתי מאסטר, אבל איך אני מחילה אותו? באופן גורף- איך? ידני?עשיתי את זה בספר קריאה אחד שעימדתי, אבל ברגע שהטקסט זז לי קדימה או אחורה המאסטר לא התעדכן, כך שהייתי צריכה לעבור ידני ולהחיל את המאסטר מחדש.
מקווה שאני מובנת.

אז ניסיתי שיטה פרימיטיבית (שמעמדת ותיקה אמרה לי...) פשוט לעשות רווח גדול לפני הסגנון כותרת של הפרק. בחלונית הפרגרף ניסיתי לקבוע בסטייל שלו שיהיה ספייס (רווח) לפני, אבל משום מה- הוא מראה לי במספרים שיש רווח- בפועל לא. אולי כי בקיפ- אופשיינז' (keep options) נתתי את האפשרות שהוא יתחיל בכל פעם דף שמאלי חדש.

ניסיתי לעשות אנטר, אבל הוא מקפיץ את הכותרת לדף הבא. אולי כי בקיפ- אופשיינז' (keep options) נתתי את האפשרות שהוא יתחיל בכל פעם דף שמאלי חדש.

ניסיתי לתת חצי רווח עם שיפט ואנטר אבל הוא מראה לי את הרווחים האלה גם בכותרת הרצה למעלה.

אוף!! :confused:

אבל בבקשה, איך אני עושה את זה באינדיזיין, בלי סקריפים וכדו', (אין לי את הכסף להשקיע בעזרות חיצוניות)

• הוסף לסימניות
פשוט לתת בסגנון של הכותרת פרק קו עליון בצבע לבן בעובי של כמה שאתם חושבי שצריך להיות לו ואז זה נהיה, [מהטיפים של המורה בפרוג לאינדיזיין רמי שרעבי].

• הוסף לסימניות
יש סימן קבוע לתחילת פרק? נגיד, כותרת ראשית מיוחדת שיש רק שם? אם כן, אפשר להגדיר לסגנון שלה הוראה של היצמדות לגריד.

זה הולך בכמה שלבים:
1. VIEW- הצגת הגריד
2. EDIT- PREFERENCES-GRIDS הגדרת הגריד שיתחיל במקום מסוים בגובה העמוד (לדוגמה- 5 ס"מ)
3. בחלונית הגדרות הסגנון של הכותרת ההיא שבדף הראשון- בתוך INDENTS& SPACING מגדירה ALIGN TO GRID- FIRST LINE ONLY

סורי על הקאפיטלס, מקווה שזה מובן...

• הוסף לסימניות
1. תגדירי שלסגנון הכותרת יהיה רווח אחרי (כן כן אחרי)!
2. תגדירי בייסליין שיפט baseline shift שלילי לסגנון הכותרת.

קצת מקשה על בחירת הטקסט בכותרת, אבל מתרגלים, ולדעתי זה הכי נוח והכי גמיש.

• הוסף לסימניות
לדאבל אימפקט, תודה רבה רבה! עובד! (רק מה עושים במקרה שרוצים שכל הטקסט יהיה צמוד לגריד, אני לא יודעת)

• הוסף לסימניות
:D חשבתי על זה גם כשניסיתי להבין במה עדיף הפתרון של אריאל וו...

תנסי אותו, אולי הוא עדיף במקרה כזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1953917:
יש סימן קבוע לתחילת פרק? נגיד, כותרת ראשית מיוחדת שיש רק שם? אם כן, אפשר להגדיר לסגנון שלה הוראה של היצמדות לגריד.

זה הולך בכמה שלבים:
1. VIEW- הצגת הגריד
2. EDIT- PREFERENCES-GRIDS הגדרת הגריד שיתחיל במקום מסוים בגובה העמוד (לדוגמה- 5 ס"מ)
3. בחלונית הגדרות הסגנון של הכותרת ההיא שבדף הראשון- בתוך INDENTS& SPACING מגדירה ALIGN TO GRID- FIRST LINE ONLY

אחרי זה- תלחצי על האייקון המוקף באדום,
הוא מצמיד את השורה לגריד שהוגדר
צפה בקובץ המצורף 276349

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 956.7 · צפיות: 17

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה