כללי אינדיזיין | שורת מלל משתנה

• הוסף לסימניות
יש לי פרוספקט שאני צריכה לשנות בו כל פעם שם וטלפון אחרים.
לצורך כך אני משכפלת את העמוד ומשנה.
אני יודעת שהחל מCS4 יש חלון הנותן שליטה על שינוי פיסקה בלי לשכפל את העמוד שוב, כל פעם לגלות את הטקסט הרצוי.
מישהו יודע איפה זה נמצא ואיך מפעילים את זה?

• הוסף לסימניות
Window>Type & Tables>Conditional Text

• הוסף לסימניות
הייתי ממליצה לך לעבוד בשכבות.
את יוצרת שכבה לכל שם, ובכל פעם מדליקה רק את השכבה שאת צריכה.
זה הכי פשוט כשרוצים רק להחליף משהו מסויים.
רק תוודאי שזה באותו המיקום במדוייק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קרש;382551:
Window>Type & Tables>Conditional Text

קרש, מוכן להסביר איך משתמשים באופציה הזו? לא מכירה את זה, ואשמח לדעת איך עובדים עם זה. תודה מראש

• הוסף לסימניות
מסדרת Lynda-InDesign-CS4-Beyond-The-Basics

קבצים מצורפים

• 9. Setting conditional text.rar
    9 MB · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
הסבר מעולה!
למרות שזה באנגלית ניתן להבין פחות או יותר את אופן הפעולה.
אך לאחר שמיעה חוזרת כמה פעמים, ניתן להגיע להבנה מושלמת.
ישר כח!
אשמח לעוד הסברים בתוכנה מאתר זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;382554:
הייתי ממליצה לך לעבוד בשכבות.
את יוצרת שכבה לכל שם, ובכל פעם מדליקה רק את השכבה שאת צריכה.
זה הכי פשוט כשרוצים רק להחליף משהו מסויים.
רק תוודאי שזה באותו המיקום במדוייק.

עבודה בשכבות זה רעיון טוב, רק שלא תמיד המלל יתאים לחלל הריק.
בCS4 הרעיון הוא אדיר.
אפשר לכבות חלקי טקסט באותה פסקה כמו שכבות.
קחו למשל שאתם רוצים לשנות בכל הספר את הערכים מS לשקלים חדשים בטקסט רץ.
יש לי בבית סרטון בעברית.

יש אותו גם באינטרנט.

• הוסף לסימניות
יש מצב להעלות אותו שלמה?
זו אופציה שלא ידעתי עליה, ואני רוצה להבין בדיוק איך זה עובד.
אני יכולה ללמוד מהאנגלית, אבל מה לעשות שאחרי 15 שנה בארץ, העברית קצת יותר נוחה לי.
:)
תודה מראש וכייף ללמוד משהו חדש.

• הוסף לסימניות
תנסי את השיעור שהביא קרש, גם אני עם האנגלית הרצוצה שלי הבנתי ועבדתי עם זה.
כלי מדהים.
יש לי כמה עמודים ובכולם הייתי צריכה כל פעם במקום מסויים משפט שונה. X 3 פעמים.
במקום לשכפל כל עמוד 3 פעמים, או לעבוד עם סט שכבות לכל עמוד ותיבת טקסט נפרדת למשפט הרצוי, כיון שזה כל פעם במיקום אחר בעמוד.

עשיתי לדף הראשון, באותה תיבת טקסט את 3 השמות ברצף, ואז יצרתי3 מצבים חדש ובכל מצב בחרתי את המשפט הרצוי וסימנתי אפשרות אחת מתוך החדשים שיצרתי. מקבלים קו תחתי בצבע שונה לפי האפשרויות שבחרנו (כמו צבעים לאוביקט בשכבות שונות)
אח"כ העתקתי והדבקתי טקסט זה לשאר העמודים ואז כיביתי כל פעם את 2 ה"עיניים" של 2 האפשרויות והשארתי "עין" אחת של האפשרות הרצויה.
אוטומטית רואים רק את המילה הרצויה בכל העמודים השונים.

מקווה שהובנתי.
בכל אופן, לי זה חסך המון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה