- הוסף לסימניות
נכתב ע"י עקיבא א.;1860885:גם בתג העבודה זורמת מאוד מהר, ולא כאינדיזיין שלפעמים פשוט התוכנה בקושי זזה
בשביל זה אני לא משקיע ב'תג'
אני קונה בסכום הזה מחשב תותח..
נכתב ע"י עקיבא א.;1860885:גם בתג העבודה זורמת מאוד מהר, ולא כאינדיזיין שלפעמים פשוט התוכנה בקושי זזה
נכתב ע"י יוחנן ק;1860892:בשביל זה אני לא משקיע ב'תג'
אני קונה בסכום הזה מחשב תותח..
נכתב ע"י אריאל וו;1861348:אני קורא בעניין את הדיון אבל לא משתתף כי אין לי נסיון כלל עם תג ולכן לא אוכל להשוות.
אבל מנסיון, אין הרבה דברים שאי-אפשר לעשות באינדיזיין + סקריפטים. ואגב, לא כל-כך קשה ללמוד לכתוב סקריפטים באינדיזיין! צריך לדעת כמה פקודות של Javascript (שסתם זה שימושי להרבה תחומים היום כך ששווה בהחלט את ההשקעה) + ה-DOM של אינדיזיין (האובייקטים והפקודות שאינדיזיין חושפת למנוע הסקריפטים).
לכתוב פלאגינ'ס (plugins) באינדיזיין זה סיפור אחר לגמרי -- צריך ידע מעמיק ב-C++, הרבה סבלנות, וכפי שהבנתי לפחות 6 חודשים השקעה רק ללמוד את העקרונות. ולמעשה לא נראה לי שזה משתלם. אבל סקריפטים? זה עניין של שבוע שבועיים למי שיש לו חוש לדברים האלו, וכבר אתה כותב לך את הסקריפט הראשון.
נכתב ע"י יוחנן ק;1861394:אם מוכרים סקריפטים ב 1,500 ש"ח, כנראה שזה מאוד קשה לכתוב סקריפט...
נכתב ע"י יוחנן ק;1861394:אם מוכרים סקריפטים ב 1,500 ש"ח, כנראה שזה מאוד קשה לכתוב סקריפט...
נכתב ע"י אריאל וו;1861664:לא נכון. כי אי אפשר להשוות בכלל בין סקריפט שמשווק בתור "תוסף" לאינדיזיין, שמיועד לציבור הרחב, וחייב לעבוד עם מגוון רחב של עיצובים, ולבדוק כל דבר בלתי צפוי שאנשים אחרים עושים. וכן, תוסף משווק חייב לעבוד מהר ככל האפשר. זה באמת קשה, ולוקח הרבה שימת לב. וכן לתת תמיכה ושירות, וכו'. בקיצור, כזה דבר זה סיפור שלם.
אבל לכתוב לעמצך סקריפט קטן, שלא בודק כלום (האם הסגנונות הדרושים קיימים, מה נבחר כשהסקריפט הורץ, מה מצב המסמך, וכו' וכו') אלא רק עושה איזה פעולה -- זה משהו אחר לגמרי, ויכול להיות עניין של כמה דקות בלבד.
נכתב ע"י יוחנן ק;1861731:למרות רגישות העניין, אתן לעצמי לשאול, ואקווה שלא תיקח באופן אישי..
במכירת סקריפט, עם כל מה שהוא חוסך זמן,
צריך לשקלל גם את העבודה והמאמץ בפרמטר המחיר
אם את אינדזיין מוכרים ב 3,000 - 4,000 ש"ח
ותג כנ"ל
וכמדומני שעבדו על אינדזיין קצת יותר מפי 2 מהסקריפט המדובר...
ותג, זה עבודת חייו של מר וייסמן
לא יתכן למכור בורג בחצי ממחיר הרהיט, ולטעון שלולי הבורג כל הרהיט מתפרק..
נכתב ע"י אברהם;1861751:א. אתה החלטת שלולי הבורג כל הרהיט מתפרק
אריאל וו מעולם לא טען שאי אפשר לעמד ספר באינדיזיין בלי הסקריפט שלו, גם אם מדובר בספר שיש בו הערות בטור אחד וטקסט ראשי בשני טורים. הסקריפט שלו בהחלט הופך את העבודה הזו למהירה בהרבה, אך ניתן לעשות זאת גם בלעדיו.
ב. על אינדיזיין עבדו קצת הרבה יותר מפי 2 זמן וגם יותר אנשים, אבל מדובר בתכנה שיש לה מיליוני משתמשים, לעומת זאת אם את הסקריפט של אריאל היו קונים מיליון אנשים, אני בטוח שהוא היה מסתפק במחיר של 5 ש"ח, במקום 1500 ש"ח.
אענה בדוגמא.זה לא גורם לך לוותר משהו על העיצוב המושלם ?
או לחילופין לעבוד עוד כמה שעות בעבודת תכנות די מתסכלת..
אז תכלית
אולי שעות העבודה, עם כל החסרונות של אינדיזיין, שצריך לעבוד ידני, - בסוף משתוות ?
נו..ואגב, לא כל-כך קשה ללמוד לכתוב סקריפטים באינדיזיין! צריך לדעת כמה פקודות של Javascript (שסתם זה שימושי להרבה תחומים היום כך ששווה בהחלט את ההשקעה) + ה-DOM של אינדיזיין (האובייקטים והפקודות שאינדיזיין חושפת למנוע הסקריפטים).
נכתב ע"י יוחנן ק;1861731:למרות רגישות העניין, אתן לעצמי לשאול, ואקווה שלא תיקח באופן אישי..
במכירת סקריפט, עם כל מה שהוא חוסך זמן,
צריך לשקלל גם את העבודה והמאמץ בפרמטר המחיר
אם את אינדזיין מוכרים ב 3,000 - 4,000 ש"ח
ותג כנ"ל
לא יתכן למכור בורג בחצי ממחיר הרהיט, ולטעון שלולי הבורג כל הרהיט מתפרק..
נכתב ע"י יוחנן ק;1861731:אם את אינדזיין מוכרים ב 3,000 - 4,000 ש"ח
ותג כנ"ל
נכתב ע"י אריאל וו;1862107:עוד נקודה. כפי שהבנתי מאחרים (ותקן אותי אם אני טועה), לעבודת רב-טקסט מורכבת בתג גם כן צריך לקנות סקריפטים באלפי שקלים נוספים, לא?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: רות ב., אפריון - הוצאה לאור, יענקי R ועוד 6 משתמשים9 //