כללי אינדי - שאלת תם. יישור לרשת.

• הוסף לסימניות
ישנן 2 אופציות. יישור השורה הראשונה בלבד, ויישור כל השורות בפיסקה.
וכאן אני שואל, אם אני עושה גריד של 10PT, ואני עושה יישור של השורה הראשונה בלבד, ועושה מרווח בין שורות של 10PT. או של 8PT ויישור של כל השורות לגריד. מה בעצם ההבדל???

לתומי חשבתי, שההבדל יהיה בעת שימוש באיזון אנכי של מסגרת, שאם תגדיר יישור של כל השורות לגריד, בפיסקה שהגדרת, האיזון לא ישפיע. מסתבר שטעיתי.

אז 2 שאלות...
1. למה יש יישור של כל השורות ושל שורה ראשונה בלבד?
2. איך באמת עושים יישור לגריד יחד עם איזון אנכי של מסגרת?

• הוסף לסימניות
1. במקרה שהגריד והריווח שורות שונים, למשל הגריד 10 והריווח 8. הוא יכול ללכת לפי הגריד בכל השורות בלי להתחשב בריווח, או שרק הראשונה תיצמד לגריד והשאר יהיו בריווח 8.
2. תוכל בהגדרות איזון אנכי לקבוע מרווח בין פיסקאות בדיוק כמו הגריד. תוכל גם להצמיד לגריד רק שורה ראשונה, לשחק עם ההצמדה לגריד לפי סגנונות - כותרות צמודות והטקסט לא צמוד בכלל או רק בשורה ראשונה, וכו'.

---
חנוך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;410652:
כותרות צמודות והטקסט לא צמוד בכלל או רק בשורה ראשונה, וכו'.

---
חנוך

פה המעצבן. לא עובד עם איזון אנכי של המסגרת :(. כאילו עובד, אבל לא מדוייק - בהתאמה לאיזון האנכי.

• הוסף לסימניות
תוכל לפרט?

• הוסף לסימניות
יש לי כותרת, עם ריווח של 10 נק' בין השורות.
יש לי גריד של 10 נק'.
יש לי טקסט עם ריווח של 8 נק'.
ואני רוצה שהשורה הראשונה תתחיל בקו של 10 נק'.

אני אפילו לא צריך לעשות יישור לגריד בכותרת, אבל אני מהמהדרין. הטקסט מוגדר שהשורה הראשונה תיושר לגריד.

אבל זה לא מיושר בצורה מדוייקת במידה ויש איזון אנכי של המסגרת.

• הוסף לסימניות
בעיקרון האיזון האנכי לא מתחשב בשום פרמטר של ריווח והצמדה. אחרת הוא לא יוכל לאזן.
גם היישור של גבריאל לא יעזור כאן כנראה.

• הוסף לסימניות
בעיקרון האיזון האנכי לא מתחשב בשום פרמטר של ריווח והצמדה. אחרת הוא לא יוכל לאזן.
גם היישור של גבריאל לא יעזור כאן כנראה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה