אינטרנט כשר על אייפוד שייך?

• הוסף לסימניות
חבר שלי הרוכש ipod ביקש שאני יברר בשבילו האם שייך בכלל אינטרנט כשר (סינון) על ipod (אייפוד)

לפי מה שאני ביררתי לא נתיב ולא רימון - אתרוג יכולים לעשות את זה.

(שמעתי שבארה"ב כן יש אפשרות לעשות את זה אצל אחד החברות של אינטרנט כשר)

האם מישהו מכיר מי כן עושה את זה?

שבוע טוב.
תודה מראש.

• הוסף לסימניות
אני בררתי ואמרו לי שאין,
יש אפשרות לחסום את האינטרנט ע"י קוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ד ה;755841:
אני בררתי ואמרו לי שאין,
יש אפשרות לחסום את האינטרנט ע"י קוד

יש לי חבר בארה"ב שכן הצליח לעשות אינטרנט כשר על האייפוד שלו, השאלה אם גם בארץ מישהו עושה את זה?

• הוסף לסימניות
אינטרנט כשר - מאוד חשוב ליהודי.

מישהו יכול לעזור בנושא? (אינטרנט כשר על אייפוד)

• הוסף לסימניות
שמעתי שיש תוכנות לסינון אינטרנט. אולי תנסה דרך גוגל.
אני שמעתי את זה מאישה חילונית, שלא מבינה בשביל מה צריך לשלם המון לחברות הספק, אם יש תוכנה שעושה אותו דבר...

• הוסף לסימניות
למה במקום המלחמה הנוראה ב"אייפון ודומיו" רחמ"ל, לא פשוט מפתחים אפליקציית "נתיב" לכל סוגי מערכות ההפעלה כולל הסלולריות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;758236:
למה במקום המלחמה הנוראה ב"אייפון ודומיו" רחמ"ל, לא פשוט מפתחים אפליקציית "נתיב" לכל סוגי מערכות ההפעלה כולל הסלולריות?

אגב אני דיברתי עם "רימון" ואמרו לי שהם עובדים כעת על זה, אבל זה יקח עוד הרבה זמן עד שיהיה להם.

"נתיב" אמרו לי שאין להם בנתיים בכוונה לבנות אינטרנט כשר על אייפוד וכו'

• הוסף לסימניות
נראה לי שעל חבילות גלישה של חברת פלאפון אפשר לעדכן חסימה של מורשת.
אין לי שמץ לגבי העלות.

• הוסף לסימניות
אני לא מדבר מבחינת האינטרס הכלכלי של החסימה, אני מדבר מבחינת וועדת הרבנים לענייני תקשורת. למה ראש בקיר?
ולגבי נתיב, כל מה שהם צריכים לעשות זה שתשאר אותה תוכנה בדיוק, אבל שתפעל לא רק על ווינדוס אלא גם אנדרואיד והשאר. אני אכן לא מבין בזה, זה כל כך מסובך? הרי כשיצאה מערכת הפעלה חדשה של וינדוס הם כן עדכנו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;758280:
אני לא מדבר מבחינת האינטרס הכלכלי של החסימה, אני מדבר מבחינת וועדת הרבנים לענייני תקשורת. למה ראש בקיר?
ולגבי נתיב, כל מה שהם צריכים לעשות זה שתשאר אותה תוכנה בדיוק, אבל שתפעל לא רק על ווינדוס אלא גם אנדרואיד והשאר. אני אכן לא מבין בזה, זה כל כך מסובך? הרי כשיצאה מערכת הפעלה חדשה של וינדוס הם כן עדכנו!
-התודה בטעות-

אתה ב'מת לא מבין את ההבדל???

אינטרנט - לצרכי פרנסה, זה דבר שלא ניתן לצערנו לאסור טוטאלית. אי לכך בנו לו חסימה, בלית ברירה.

אבל כל שאר מכשירי התקשורת, אין שום סיבה להתיר, שהרי אפשר, באופן כללי, להתנהל כלכלית גם בלעדיהם.

מבין, יש? :cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;758280:

אתה באמת חושב שזה כ"כ קל? אז למה הם לא עושים את זה? הרי מה שהם מחפשים זה ס"ה כסף, ומה אכפת להם עוד כמה מנויים? ולמה ברימון עובדים על זה כ"כ הרבה זמן אם זה לא כ"כ מסובך?

כנראה שזה לא כל פשוט!

• הוסף לסימניות
אגב דברו הרבה על בלקברי כשר שהולך לצאת עם האישור של וועד הרבנים לענייני תקשורת... האם זה הולך להיות? או סתם דיבורים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;758297:
-התודה בטעות-

אתה ב'מת לא מבין את ההבדל???

אינטרנט - לצרכי פרנסה, זה דבר שלא ניתן לצערנו לאסור טוטאלית. אי לכך בנו לו חסימה, בלית ברירה.

אבל כל שאר מכשירי התקשורת, אין שום סיבה להתיר, שהרי אפשר, באופן כללי, להתנהל כלכלית גם בלעדיהם.

מבין, יש? :cool:

מבין, מבין אבל בשום פנים ואופן לא מסכים. אם יש אפשרות טכנית להתיר חייבים לעשות את זה. אין פה רק "צרכי פרנסה" יש פה נסיון שיש אנשים ונערים שלא פשוט להם לעמוד בו.
ומה זה "אין סיבה להתיר"? צריך סיבה להתיר דבר?צריך סיבה מאד מאד טובה לאסור דבר! צריך לעשות הכל כדי לראות שבאמת אין דרך אחרת! ואם זה מקשה את החיים, אין עניין ואסור דווקא לשמור על כך שישאר הקושי לעמוד נגדו בגבורה! אם משיקולים כמו אלה יש מישהו שדואג שלא יהיה דבר כזה אז הוא מחטיא את הרבים!
יתכן שזה לא פשוט בשביל רימון ונתיב, אבל אני לא מדבר מבחינת האינטרס שלהם אלא של הציבור.

אתה באמת חושב שזה כ"כ קל? אז למה הם לא עושים את זה? הרי מה שהם מחפשים זה ס"ה כסף, ומה אכפת להם עוד כמה מנויים? ולמה ברימון עובדים על זה כ"כ הרבה זמן אם זה לא כ"כ מסובך?

השאלה אם זה בגלל זה או בגלל אנשים שמגנים בחירוף נפש על שיטת הראש בקיר.

• הוסף לסימניות
אני גם מבינה את מה שאתה כותב ,אבל ברגע שיאושר ,יהיה את זה לכולם. השאלה איך הם יצליחו לשמור שזה יישאר כמו היום רק לאלה שחייבים, או לא מתאפקים, ולא יכנס בחסות ההכשר לכל בית...
היה פעם בפלאפון ניסיון לשווק בלקברי כשר ביחד עם וועדת הרבנים, המבצע נסגר אחרי יממה, קשה מאוד שלא יתגלו פרצות וכו'. גם מכשירים כשרים ראיתי נערונים פורצים. אז סמארטפונים וכו'? אפשר להגיע רחוק יותר ומסוכן יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;758318:
צריך סיבה להתיר דבר?צריך סיבה מאד מאד טובה לאסור דבר!
הופה.
כאן כבר נגעת ממש בעולם שלם. ליתר דיוק, בשניים.

ידוע זה משכבר, שהעולם החרדי נחלק לשניים:
האחד בו הכל אסור, חוץ ממה שמותר. (כנא': "טהר עצמך במותר לך").
והשני, בו הכל מותר, חוץ ממה שאסור, וד"ל...

לפרטים נוספים, פ. חובב לשרותך. :cool:

• הוסף לסימניות
א. אם זה כשר למה שלא יכנס לכל בית? עוד מעט תאסרו גם מכונות כביסה, כי אמותינו היו מכבסות ביד וככה זה צריך להישאר.
ב. מי שכל כך חשוב לו פרוץ יותר קל לו לקנות מכשיר לא כשר לכתחילה. ההגנה היא בשביל מי שחשוב לו שיהיה כשר. מי בכלל מנסה לפרוץ פלאפונים? אם יש מי שעושה את זה אז הוא עושה את זה כדי להוכיח שהוא יכול. לא יותר. בישיבות בכל מקרה גם המכשיר הכשר אסור.
אגב, פוניבז' נמצאת ממש ליד רמת גן, ומאה שערים ליד רח' יפו. לפי השיטה הזאת אסור לגור שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;758335:
הופה.
כאן כבר נגעת ממש בעולם שלם. ליתר דיוק, בשניים.

ידוע זה משכבר, שהעולם החרדי נחלק לשניים:
האחד בו הכל אסור, חוץ ממה שמותר. (כנא': "טהר עצמך במותר לך").
והשני, בו הכל מותר, חוץ ממה שאסור, וד"ל...

לפרטים נוספים, פ. חובב לשרותך. :cool:

אי אפשר ואסור להכריח ציבור לקדש עצמו במותר לו. וזה גם משיג את המטרה ההפוכה. זה עניין פרטי של בן אדם לפי דרגתו אם הוא רוצה להתעלות ולא להנות מעולם הזה. האיסור חייב להיות רק מה שאסור.
אם זו הצורה בה תעבוד ועדת הרבנים היא תאבד את מעמדה בקרב רוב הציבור. יותר ויותר אנשים יהפכו כך לעוד אוביקטים שפ. חובב ייכנס בהם.

• הוסף לסימניות
הנה ווארט יפה ששמעתי
"והיה כאשר תרי"ד (תוסיף עוד מצוה אחת על תרי"ג מצוות ואז יהיה תרי"ד) ופרקת עולו מעל צווארך" (בסופו של דבר זה יגרום שתפרוק כל עול).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;758347:
א. אם זה כשר למה שלא יכנס לכל בית? עוד מעט תאסרו גם מכונות כביסה, כי אמותינו היו מכבסות ביד וככה זה צריך להישאר.

אגב, פוניבז' נמצאת ממש ליד רמת גן, ומאה שערים ליד רח' יפו. לפי השיטה הזאת אסור לגור שם.
אתה הצלחת להבין את הקשר, ולו הזעיר, בין שני סעיפים הזויים אלו, לכל הפולמוס??
כי אני לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....