השקעות אינפלציה. פיחות המטבע באופן יזום. כיום ובשנות ה80.

• הוסף לסימניות
אשמח למידע מדויק איך הבנק בצע את הפיחות היזום במטבע בשנות ה80.
והאם יש לבנק או לכל גיף אחר אפשרות לבצע פיחות באופן יזום. (ולא דרך תזרימי מט"ח לבורסה).

אשמח למידע מדויק מאוד.
אני בודק עניינים הלכתיים שמושפעים מזה.

@אהרון סלומון @שחר וולף

אם יש כאן עוד מישהו שלמד כלכלה או שמונח בחומר טוב מאוד אשמח כמובן לעזרתן.

תודה רבה.

• הוסף לסימניות
והאם יש לבנק או לכל גיף אחר אפשרות לבצע פיחות באופן יזום. (ולא דרך תזרימי מט"ח לבורסה).

אשמח למידע מדויק מאוד.

@אהרון סלומון @שחר וולף

תודה רבה.
ניסיתי לקשר את ר' אהרון סולמון ללא הצלחה. https://www.prog.co.il/members/136990/
אם מישהו יוכל לעשות זאת אודה לו מאוד.

• הוסף לסימניות
שנות ה80 מתחלקת ל2

בתחילת שנות ה80 בנק ישראל והממשלה ביצעו פחותים כפי ראות עיניהם
ושלטו בשער החליפין מול הדולר.

מאמצע שנות ה80 בוצע יצוב לשער החליפין

נכון להיום בנק ישראל לא יכול לבצע פיחות
רק על ידי התערבות בשוק.
(יתכן שמבחינת החוק היבש הבנק יכול, אבל הנזילות והשוק החופשי לא מאפשרת)

• הוסף לסימניות
שנות ה80 מתחלקת ל2

מאמצע שנות ה80 בוצע יצוב לשער החליפין

נכון להיום בנק ישראל לא יכול לבצע פיחות
רק על ידי התערבות בשוק.
(יתכן שמבחינת החוק היבש הבנק יכול, אבל הנזילות והשוק החופשי לא מאפשרת)
איך בשנות ה80 הם הצליחו, עד כדי כך שהיה עדכון על הפיחות מטעם הבנק כל מספר שבועות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ריכוזיות. היה אפשר לרכוש דולר רק דרך בנק ישראל.
ראשית תודה.
בדקתי ב"מכלול". משתמע משם שההתערבות של הבנק בשוק החופשי נועדה לצמצם פערים שהיו בין השער בשוק החופשי לבין השער שהבנק קבע.
אני מבין משם שכן היה ניתן לקנות שקל בבורסה- תקן אותי אם אני טועה.

נשאלות כאן שני שאלות.
1.איך הבנק ביצע את הפיחות שהוא קבע (בהנחה והבנתי נכון, וניתן היה לקנות גם בבורסה)?
2.מה המשמעות של הפיחות אם זה נסחר בשוק מחופשי בשער אחר?

תודה.

• הוסף לסימניות
בדקתי ב"מכלול". משתמע משם שההתערבות של הבנק בשוק החופשי נועדה לצמצם פערים שהיו בין השער בשוק החופשי לבין השער שהבנק קבע.
אני מבין משם שכן היה ניתן לקנות שקל בבורסה- תקן אותי אם אני טועה.
תעלה את הציטוט הרלוונטי

• הוסף לסימניות

אשמח למידע מדויק מאוד.

@אהרון סלומון @שחר וולף

תודה רבה.
ממליץ לך מאוד על מסתברא

• הוסף לסימניות
תעלה את הציטוט הרלוונטי
אני עובר ע"ז שוב לאחר ההסבר שלך.
אני מבין שאין כל קשר לשיטת הפיחות הזו בשנות ה80 (אולי היום זה רלוונטי אם יהיה רצון בכך).
כך שזה לא רלוונטי הערך הזה ודבריך נהירים!

שער חליפין קבוע יכול להיקבע במדינה מסוימת או במספר מדינות במקביל, על פי הסכם כלכלי ביניהן. כאשר מונהג שער חליפין קבוע, נוהג הבנק המרכזי להתערב בשוק המטבעות כשהוא קונה או מוכר את המטבע שעליו קיים השער, כדי למנוע פער בין השער שאמור להיות על פי כוחות השוק לבין השער שנקבע. הסמכות המוניטרית תקבע את שער החליפין במונחים של משקל קבוע של זהב שנמצא ברשותה או סכום קבוע של יתרות מטבע או סל מטבעות[1].

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה