אינצקלופדיה הלפרין- מומלץ לקנות?

• פותח הנושא nit
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אשמח לעזרתכן. ילדים שוחרי ידע בגילאים 6-12 . אני מתלבטת אם להשקיע (במבצע 1200!!) ברכישת האינצקלופדיה. את חיציקלופדיה הילדים יודעים בעפ. בביקור באזור הפתוח בספארי לא האמנתי איך הם ידעו לנקוב בשם כל בעח ומאפייניו.
אם היא מענינת זה יכול להעשיר מאד . השאלה אם היא לא כבדה מדי וזה יהפוך ספר לימוד.
אודה על תובנותיכן.

• הוסף לסימניות
האנציקלופדיה הזו נמצאת בביתנו מרגע צאתה לאור (לפני כמה שנים זה היה? עשרות?). כל הנכדים/ות שלי מגיל 3 ומעלה מתעניינים בה מאוד. לא הייתי רואה בה ספר לימוד, כי היא רחוקה מאוד מלהיות מקיפה ויסודית בכל ערך הכתוב בה. עם זאת, מי שהכיר את האנציקלופדיה לנוער העתיקה מלפני חמישים שנה ויותר (שכחתי את שמה, לא "מכלל" אבל גם לא של אנ"ש), שעשתה מהעולם הרפתקה מעניינת ושובת לב - האנציקלופדיה של הלפרין לעומתה נראית כבדה.
נזכרתי בשמה של האנציקלופדיה העתיקה (זקוקה לצנזורה יהודית, אם תשיגו עותק...) - "מעיין".

• הוסף לסימניות
גם אנחנו היינו יושבים אצל סבתא שלי שעות ומסתכלים באנציקלופדיה הזו, אח"כ ההורים שלי קנו לנו אותה וזה היה מספק לנו תעסוקה שעות
גם מי שלא יודע לקרוא או לא אוהב להתעמק בכל המושגים, רק להסתכל בתמונות זה מעניין ומעשיר
חוץ מזה שזה היה מסייע לנו המון בשיעורי בית (טבע, גאוגרפיה, היסטוריה וכו')

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה