קורונה איסור להגיד את שמו של הוירוס---

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש כאן בעיה חמורה ביותר של חוסר בהבנת הנקרא.
בגמרא מוזכרים אינספור שמות של מחלות וחולאים.
רק לגבי מחלה ספציפית ביותר נאמר 'אין מזכירים את שמו'.
והיא בגמרא (נדרים מא ע"ב) :
א"ר יוחנן: בורדם אין מבקרים, ואין מזכירין שמו.
דהיינו שיש בעיה ספציפית להזכיר את שמו של מחלת ה'בורדם', והוא כמבואר בגמרא שם 'מפני שהוא כמעיין הנובע', וביאר הר"ן(שם ע"א) 'דלאו לשון נקיה הוא', עיי"ש.
ביאור נוסף מביא הבן איש חי על דרך הקבלה, שעל כל חולי יש ממונה בפני עצמו, ובחולי הזה יש דבר מיוחד, שכשהממונים על החולי של בורדם שומעים את החולי מפי בני אדם, אז הם מכבידים את החולי הזה על כל אותם הסובלים מן המחלה.
והוא כותב שגם למחלת הצרעת יש מאפיין זה, ולכן לא מזכירים את שמה.

כתוב כאן משהו על שאר המחלות? לא.
האם הגמרא מזכירה בפירוש את שמות שאר המחלות? כן.
האם יש בעיה לומר את שמה של הקורונה? לא.

• הוסף לסימניות
כי אין שום איסור לכתוב את שם הנגיף. קורונה, קוביד 19, או איך שהוא לא נקרא.
ואם יש כמה שחושבים שהמלחמה שלהם בנגיף היא לא לומר את שמו, במקום להשאר בבית ולא לצאת, עדיף שיתפקחו כמה שיותר מהר.
אפשר גם וגם.
מנסיון.
וגם לשטוף ידים ולגרגר מי מלח ולשתות הרבה וחם.
יכול להיות ואפילו סביר שכמעט כל האמור לעיל (למעט שמירת הנחיות משרד הבריאות ולהבדיל הכתוב בספרי הקודש) הוא שטות או גחמה או פייק או קונספירציה.
אבל הוירוס הזה כל כך חדש ולא מוכר. והמחקרים עליו על העצות הנל כל כך לא מבוססים ומנוסים.
אז כל עוד יש מים ואלכוגל בשפע, עושה כל רעיון אפשרי ומתקבל על הדעת ולו באופן חלקי.
ובטח שאין ענין דווקא לנקוב בשם המחלה - אז מה הריזיקה..?

• הוסף לסימניות
אפשר גם וגם.
מנסיון.
וגם לשטוף ידים ולגרגר מי מלח ולשתות הרבה וחם.
יכול להיות ואפילו סביר שכמעט כל האמור לעיל (למעט שמירת הנחיות משרד הבריאות ולהבדיל הכתוב בספרי הקודש) הוא שטות או גחמה או פייק או קונספירציה.
אבל הוירוס הזה כל כך חדש ולא מוכר. והמחקרים עליו על העצות הנל כל כך לא מבוססים ומנוסים.
אז כל עוד יש מים ואלכוגל בשפע, עושה כל רעיון אפשרי ומתקבל על הדעת ולו באופן חלקי.
ובטח שאין ענין דווקא לנקוב בשם המחלה - אז מה הריזיקה..?
אולי אצלך יש אפשרות לעשות גם וגם.
אך יש הרבה שאצלם זה או או. ויש כאלו שיגידו 'אנחנו עושים כל כך הרבה להמנע מהמחלה, מה יקרה אם רק נקפוץ להורים, או נשוחח קצת עם החבר'.

• הוסף לסימניות
1.png

• הוסף לסימניות
גם לי חברה אמרה משהו בסגנון...
אבל בגלל שהשם הרשמי של הנגיף הוא קוביד-19, אז נראה לי שאין בעיה להגיד קורונה...

• הוסף לסימניות
אז מה יש לנו כאן?
ספר 'טעמי המנהגים', שמביא בהערה [!] את ספר 'המאור הגדול' [מי הוא?], שכותב 'ששמעתי וראיתי', שאם יש מגפה בעולם, הוא סכנה להזכיר את שם המגיפה.
אני לא חושב שיש בזה בכדי להכריז על 'איסור אמירת שם המגיפה'.

וכתב הרמב"ם באגרתו לחכמי קהל מרשילי"א:
וְכֵן צְרִיכִים אַתֶּם לֵדַע שֶׁכְּבָר חִבְּרוּ הַטִּפְּשִׁים אֲלָפִים סְפָרִים, וְכַמָּה אֲנָשִׁים גְּדוֹלִים בַּשָּׁנִים - לֹא בַּחָכְמָה - אִבְּדוּ כָּל יְמֵיהֶם בִּלְמִידַת אוֹתָם סְפָרִים, וְדִמּוּ שֶׁאוֹתָם הַהֲבָלִים הֵם חֲכָמוֹת גְּדוֹלוֹת, וְעָלָה עַל לִבָּם שֶׁהֵם חֲכָמִים גְּדוֹלִים מִפְּנֵי שֶׁיָּדְעוּ הַחָכְמוֹת הַהֵן. וְהוּא הַדָּבָר שֶׁטּוֹעִים בּוֹ רֹב הָעוֹלָם אוֹ הַכֹּל, אֶלָּא אֲנָשִׁים יְחִידִים, הַשְּׂרִידִים אֲשֶׁר ה' קוֹרֵא.
הוּא דָּבָר שֶׁאֲנִי מוֹדִיעַ לָכֶם, וְהוּא הַחֹלִי הַגָּדוֹל וַהֲרָעָה הַחוֹלָה, שֶׁכָּל הַדְּבָרִים שֶׁיִּמְצְאוּ כְּתוּבִים בַּסְּפָרִים, יַעֲלֶה עַל לִבָּם בִּתְחִלָּה שֶׁהֵם אֱמֶת, וְכָל שֶׁכֵּן אִם יִהְיוּ הַסְּפָרִים קַדְמוֹנִים. וְאִם נִתְעַסְּקוּ אֲנָשִׁים רַבִּים בְּאוֹתָם סְפָרִים, וְנָשְׂאוּ וְנָתְנוּ בָּהֶם, מִיָּד יִקְפֹּץ דַּעְתּוֹ שֶׁל נִמְהָר לוֹמַר שֶׁאֵלּוּ דִּבְרֵי חָכְמָה. וְיֹאמַר בְּלִבּוֹ 'אָכֵן לְשֶׁקֶר עָשָׂה עֵט סוֹפְרִים?! וּבְחִנָּם נָשְׂאוּ וְנָתְנוּ אֵלּוּ בָּאֵלֶּה הַדְּבָרִים?!'
וְזֹאת הִיא שֶׁאִבְּדָה מַלְכוּתֵנוּ, וְהֶחֱרִיבָה בֵּית מִקְדָּשֵׁנוּ, וְהֶאֱרִיכָה גָּלוּתֵנוּ, וְהִגִּיעַתְנוּ עַד הֲלוֹם. שֶׁאֲבוֹתֵינוּ חָטְאוּ וְאֵינָם, לְפִי שֶׁמָּצְאוּ סְפָרִים רַבִּים בְּאֵלֶּה הַדְּבָרִים שֶׁל דִּבְרֵי הַחוֹזִים בַּכּוֹכָבִים, שֶׁדְּבָרִים אֵלּוּ הֵם עִקַּר ע"ז כְּמוֹ שֶׁבֵּאַרְנוּ, טָעוּ וְנָהוּ אַחֲרֶיהָ, וְדִמּוּ שֶׁהֵם חָכְמוֹת מְפֹאָרוֹת, וְיֵשׁ בָּהֶן תּוֹעֶלֶת גְּדוֹלָה. וְלֹא נִתְעַסְּקוּ בִּלְמִידַת מִלְחָמָה, וְלֹא בַּכִּבּוּשׁ אֲרָצוֹת, אֶלָּא דִּמּוּ שֶׁאוֹתָן יוֹעִילוּ לָהֶם. וּלְפִיכָךְ קָרְאוּ אוֹתָם הַנְּבִיאִים ע"ה 'סְכָלִים וֶאֱוִילִים'. וַדַּאי סְכָלִים וֶאֱוִילִים הָיוּ! וְאַחֲרֵי הַתֹּהוּ אֲשֶׁר לֹא יוֹעִילוּ וְלֹא יַצִּילוּ, כִּי תֹהוּ הֵמָּה, הָלְכוּ.

• הוסף לסימניות
אולי אצלך יש אפשרות לעשות גם וגם.
אך יש הרבה שאצלם זה או או. ויש כאלו שיגידו 'אנחנו עושים כל כך הרבה להמנע מהמחלה, מה יקרה אם רק נקפוץ להורים, או נשוחח קצת עם החבר'.
לרוב מי שמזלזל - מזלזל בכל.
מי שנזהר ומחמיר - נזהר ומחמיר גם בהוראות משרד הבריאות.
למרות שלא מוכרח..

• הוסף לסימניות
אני,
אפשר שאלה?
מה אכפת לכם לא לומר את שם הוירוס?
זה לא סותר ולא קשור להצמדות לכללים שלמשרד הבריאות.
אפשר גם וגם. מי שרוצה.
השם של הוירוס הוא "קוביד-19"
לכן אין בעיה להגיד קורונה.

• הוסף לסימניות
אז מה יש לנו כאן?
ספר 'טעמי המנהגים', שמביא בהערה [!] את ספר 'המאור הגדול' [מי הוא?], שכותב 'ששמעתי וראיתי', שאם יש מגפה בעולם, הוא סכנה להזכיר את שם המגיפה.
אני לא חושב שיש בזה בכדי להכריז על 'איסור אמירת שם המגיפה'.

השם של הוירוס הוא "קוביד-19"
לכן אין בעיה להגיד קורונה.

יש לנו מילים של לא אחד ולא שתי אנשים לא יודעת איך להגדיר אותם, בשבילי הם גדולים (לא בגוף!) שאמרו זאת במפורש ודיברו על השם שכלל ישראל קורא לוירוס ולא משנה מה שמו המקורי.

• הוסף לסימניות
יש לנו מילים של לא אחד ולא שתי אנשים לא יודעת איך להגדיר אותם, בשבילי הם גדולים (לא בגוף!) שאמרו זאת במפורש ודיברו על השם שכלל ישראל קורא לוירוס ולא משנה מה שמו המקורי.
אז אסור להגיד גם "המחלה", כי כלל ישראל קורא לה כך?
זה עדיף מאשר "סרטן"?

• הוסף לסימניות
אני,
אפשר שאלה?
זה לא סותר ולא קשור להצמדות לכללים שלמשרד הבריאות.
אפשר גם וגם. מי שרוצה.
ואם אני אמצא לך איזה ספר נידח, שכתוב בו שיש איזה ענין שלא לאכול עגבניות בזמן מגיפה, תפסיקי לאכול?
אין צורך להתייחס לכל איזו סגולה או ענין שנמצא בספרי מנהגים, ספרים שפעמים רבות מכילים איסורים גמורים, כישופים, ועוד.

• הוסף לסימניות
ואם אני אמצא לך איזה ספר נידח, שכתוב בו שיש איזה ענין שלא לאכול עגבניות בזמן מגיפה, תפסיקי לאכול?
אין צורך להתייחס לכל איזו סגולה או ענין שנמצא בספרי מנהגים, ספרים שפעמים רבות מכילים איסורים גמורים, כישופים, ועוד.
יתכן שאספיק לאכול
לא יודעת

אבלך בענין אמירת שמות מחלות זה לא דבר חדש.
מה יש לה]סיד.
לא אמרתי שאני לא אומרת את שם הוירוס קורונה, אבל מי שרוצה לא לומר מה זה אכפת לאחרים?
לא נראה לכם?
לא מתאים לכם?
נשמע לכם גיבובי שטויות?
אז הלאה.
אבל מה אכפת לכם שמישהו אחר כן רוצה להימנע מלומר קורונה.
לא הבנתי.

• הוסף לסימניות
גם לי חברה אמרה משהו בסגנון...
אבל בגלל שהשם הרשמי של הנגיף הוא קוביד-19, אז נראה לי שאין בעיה להגיד קורונה...
קורונה זה שם כללי לקבוצה של וירוסים
קוביד-19 זה השם הספציפי לנגיף שהתפרץ עכשיו

• הוסף לסימניות
קורונה זה שם כללי לקבוצה של וירוסים
קוביד-19 זה השם הספציפי לנגיף שהתפרץ עכשיו
נהדר!
ובדיוק לכן כשאנחנו אומרים 'קורונה' זה לא מדבר על הנגיף בעצמו וכו'...

• הוסף לסימניות
יתכן שאספיק לאכול
לא יודעת

אבלך בענין אמירת שמות מחלות זה לא דבר חדש.
מה יש לה]סיד.
לא אמרתי שאני לא אומרת את שם הוירוס קורונה, אבל מי שרוצה לא לומר מה זה אכפת לאחרים?
לא נראה לכם?
לא מתאים לכם?
נשמע לכם גיבובי שטויות?
אז הלאה.
אבל מה אכפת לכם שמישהו אחר כן רוצה להימנע מלומר קורונה.
לא הבנתי.
לא אכפת לי שמישהו לא יגיד כל מה שהוא רוצה.
את שאלת -
ועל זה עניתי שאיני רואה צורך להתייחס לכל מי שנכתב אי פעם.
גם פותחת האשכול שאלה -
למה עדיין ממשיכים פה במלוא המרץ לכתוב את שם הנגיף???
ולזה אני מתנגד, שיכריזו על איסור בגלל כל מיני מקורות מפוקפקים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה