איפה האשכול על העוף הפצוע?????

• הוסף לסימניות
דחוף, אני לא מוצאת. רק זה חסר לי שהעוף שלי נגוע ואין לי עוף אחר בשלג--------

• הוסף לסימניות
את מתכוונת לדיון על דם הנצרר?
אם כן תעשי חיפוש "דם בעופות"

• הוסף לסימניות
אגב עוף עם דם צרור אינו בהכרח טרף.

אני מעתיק את מה שכתוב בקובץ שצרפו.

מה עושים כשרואים בבית צרירות דם לפני הבישול ?
במקרה ורואים בבית צרירות דם בעוף, יש לחתוך את החתיכה האדומה או את הדם הצרור-
ועוד מעט מסביב- ולהשליך. והשאר מותר.
שים לב! אם יש חיתוך בבשר במקום צרירות הדם, אם כן במשחטה שמו לב לצרירות ועשו
חיתוך בבשר לפני המליחה ואז המליחה מתירה גם את המקום האדום ואין צורך לחתוך כלום.
שים לב! נצרר הדם בצומת הגידים העוף כולו ניטרף, ולכן אם הצרירות היא מצד החיצון של
הרגל ששם יש גידים, ואין דם בחלק הפנימי רק בחיצון, הרי זה טריפה לדעת רמ"א- ויש
לשאול לרב הבקי בעניינים אלו מפני שיש שיטות עד היכן הגידים.

מה עושים אם רואים צרירות דם לאחר הבישול ?
אם הצרירות היא דם ממש וגילו את הצרירות רק אחרי הבישול, אז צריך שיהיה בחתיכה ששים
כנגד הדם שבה, ואם אין בחתיכה שישים כנגד הדם החתיכה נאסרת ]משום איסור דבוק 7 ]
ואוסרת את הקדירה ואת שאר המאכל שנתבשל אם אין בשאר המאכל שנתבשל עם החתיכה
ששים כנגד החתיכה. אם רק האדים הבשר, יש להקל בדיעבד 8 .

מי שלא בדק עד היום את העופות, מה דין הכלים שלו ?
מותרים, שבדיעבד אנו סומכים על הרוב שלא היתה כל צרירות עד היום )ולכל היותר בשר
שהאדים ולא דם בעין(.
אין לסמוך על הכתוב כאן בלבד להלכה למעשה, אלא לעורר בלבד, ובכל מקרה של ספק יש לשאול
לרב הבקי בענינים אלו.

לבירורים בנושא זה- ניתן לפנות לרב ישראל מאיר ווייל בטל' 052-763857

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה