- הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1374811:אני חושב שחוסר החדות כאן הוא בגלל מהירות התריס הגבולית ולא בגלל אי דיוק המיקוד.
לזה אתה קורא מהירות תריס גבולית?נכתב ע"י הגלים;1374811:אני חושב שחוסר החדות כאן הוא בגלל מהירות התריס הגבולית ולא בגלל אי דיוק המיקוד.
טוב..נכתב ע"י הגלים;1374833:1/125 ל - 85 ממ על קרופ באור יום? בודאי.
נכתב ע"י הגלים;1374833:1/125 ל - 85 ממ על קרופ באור יום? בודאי.
נכתב ע"י הגלים;1374894:התשובה הכי פשוטה היא "ככה".
בהרחבה- ככל שמהירות התריס נמוכה יותר ממילא החשיפה פחות מקפיאה את הצילום.
ככל שאורך המוקד עולה- ככל שהרזולוציה עולה- ושיש אור קיים בלבד- נדרשת מהירות תריס גבוהה יותר כדי להבטיח תמונה חדה.
דרך אגב גם התמונה הזו יכולה לעבור בקלות הדפסה עד גודל לא קטן.
נכתב ע"י הגלים;1374894:התשובה הכי פשוטה היא "ככה".
בהרחבה- ככל שמהירות התריס נמוכה יותר ממילא החשיפה פחות מקפיאה את הצילום.
ככל שאורך המוקד עולה- ככל שהרזולוציה עולה- ושיש אור קיים בלבד- נדרשת מהירות תריס גבוהה יותר כדי להבטיח תמונה חדה.
דרך אגב גם התמונה הזו יכולה לעבור בקלות הדפסה עד גודל לא קטן.
נכתב ע"י הגלים;1374922:אני לא מבין אותך.
לימדו* אותך שזה אמור להספיק אבל זה לא עובד לך- מה המסקנה?
אין כזה דבר "אין פוקוס בכלל".
אין לו מצב OFF- רק תנועה ממרחק המיקוד המינימלי עד אינסוף (לדקדקנים- ועוד טיפה אחרי אבל זה לא רלוונטי).
אם את מזהה פוקוס קדמי או אחורי זה דבר אחד ויש לו דרך התמודדות מסוימת.
אם אין אף נקודה בפוקוס הבעיה נמצאת במקום אחר.
אני מציע לך כיוון חשיבה מסוים.
את לא חייבת לקבל אותו כדי לתת לי תודה למטה.
את חייבת למצוא לעצמך את הפתרון- יש לך רעיון אחר למה התמונה לא חדה**?
* זה לא ששיקרו לך.
פשוט פעם היה מקובל כלל אצבע שכולם חוזרים עליו כמו תוכים.
ככלל האצבע לא התחשב כ"כ בהתפתחויות כמו רזולוציה של 20-36 מ"פ או קרופ פקטור.
**
תאורטית יש סיבות אחרות.
עדשה לא איכותית- צילום ברגישות גבוהה + ניקוי רעשים שגיהץ פרטים- פילטר עכור ועוד כמה סיבות שלענ"די לא רלוונטיות פה.
נכתב ע"י הגלים;1374966:את רואה בתמונה הזו נקודה אחת שהיא חדה באמת?
אני לא.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים