שוק ההון איפה השקעתם היום?

איזה מניות קניתם היום?

• סה"כ מצביעים
    27
  • הסקר נסגר .
  • הוסף לסימניות
היה היום ירידות מטורפות בבורסה...
[לדעתי חלק מבעלי העסקים (אחינו השמלאנים) עושים זאת במכוון (מוכרים המון מניות..) כי למה שירד עכשיו בזמן שבמלחמה לא ירד כ"כ הרבה...]

• הוסף לסימניות
קשה להאמין שזה מגיע מזה כנראה זה הצטרפות של כמה דברים ביחד
אבל צריך להבין שאפילו אם אנחנו מסתכלים על דברים כזוטרים אנשים אחרים שחלקם אנחנו מאוד מחבבים רופאים עורכי דין וכדומה באמת מפחדים לא בכאילו ולכן חלק מאנשים באמת מפחדים ובאמת רוצים להוציא את הכסף למקום אחר חלק מפחדים מדומינו ואולי באמת חלק מוכרים כדי להעריד את השווקים
[דעתי הענייה שצריך כמה שיותר לא לעשות דברים כאלו במלחמה שאנשים מתוחים עד הקצה אני בטוח שאם היינו מתגייסים והיו עושים דברים בשעת מלחמה היה מסברים בעדינות אתה רוצה אותי כלוחם ולסכן את חיי בבקשה אל תצא נגדי אבל זה לא המקום לדון בזה]

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
היום כצפוי הכל עלה חזרה [עדיין לא לגמרי]
מי שקנה אמש די הרוויח יפה...
לדעתי זה רק תחילת הירידות
אם יתחילו כאן מחאות בכמויות
הבורסה ככל הנראה תמשיך לרדת
ולכן לא בטוח שכדאי להשקיע עכשיו בישראל

• הוסף לסימניות
לדעתי זה רק תחילת הירידות
אם יתחילו כאן מחאות בכמויות
הבורסה ככל הנראה תמשיך לרדת
ולכן לא בטוח שכדאי להשקיע עכשיו בישראל
לא בטוח כי ביום א' ירד באיזה 6 אחוז .. שזה המון אפי' בשביעי באוקטובר ירד באיזור ה13 אחוז...

• הוסף לסימניות
לא בטוח כי ביום א' ירד באיזה 6 אחוז .. שזה המון אפי' בשביעי באוקטובר ירד באיזור ה13 אחוז...
שום דבר לא בטוח

השאלה מה הסיכוי מול הסיכון
השוק הישראלי לאחר שנה של זינוק משמעותי (השוק שעלה כמעט הכי הרבה בעולם בשנה האחרונה)
ולכן להערכתי בשוק הישראלי אין כעת הזדמנות מיוחדת
והסיכוי שלו להמשיך ולעלות, לא גבוה יותר משווקים אחרים

לעומת זאת,
הסיכון שיהיה כאן בתקופה הקרובה מחאות נרחבות בעקבות הרפורמה
או שתהיה מלחמה כוללת מול איראן
קיימת בהחלט

ושתי האופציות הללו עלולות לפגוע משמעותית בשוק.

ולכן
אני לא חושב שנכון להיכנס להשקעה כעת בשוק הישראלי (זה לא אומר למכור את ההשקעות שכבר קיימות)

• הוסף לסימניות
שום דבר לא בטוח

השאלה מה הסיכוי מול הסיכון
השוק הישראלי לאחר שנה של זינוק משמעותי (השוק שעלה כמעט הכי הרבה בעולם בשנה האחרונה)
ולכן להערכתי בשוק הישראלי אין כעת הזדמנות מיוחדת
והסיכוי שלו להמשיך ולעלות, לא גבוה יותר משווקים אחרים

לעומת זאת,
הסיכון שיהיה כאן בתקופה הקרובה מחאות נרחבות בעקבות הרפורמה
או שתהיה מלחמה כוללת מול איראן
קיימת בהחלט

ושתי האופציות הללו עלולות לפגוע משמעותית בשוק.

ולכן
אני לא חושב שנכון להיכנס להשקעה כעת בשוק הישראלי (זה לא אומר למכור את ההשקעות שכבר קיימות)
הזינוק המדובר הוא צמצום פערים שהיו מזמן הרפורמה כשאר ישראל פיגרה משמעותית אחרי העולם.
כעת ישנה הזדמנות מסוימת מכיוון שהפיגור בגדול עדיין לא נסגר.
אמם הסיכונים גדולים וצריך כפי שכתבתם לקחת סיכון מול סיכוי.

• הוסף לסימניות
לפי מה החלטת שהפיגור עדיין לא נסגר?
מסתמך על נתוני הכלכלנים
אבל דוג' קטנה

• הוסף לסימניות
מסתמך על נתוני הכלכלנים
נו נו...
אבל דוג' קטנה
עשית השוואה למדד האמריקאי שעקף בפער משמעותי את שאר השווקים בעשורים האחרונים ולמדד dax שגם זינק משמעותית בשנתיים האחרונות

אם תשווה למדדים אחרים תגלה תוצאות אחרות
אם תשווה למשל למדד האירופאי תראה שהשוק הישראלי עוקף אותו משמעותית
גם המדד העולמי msci לא מביא תוצאה גבוהה משמעותית מהשוק הישראלי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נו נו...

עשית השוואה למדד האמריקאי שעקף בפער משמעותי את שאר השווקים בעשורים האחרונים ולמדד dax שגם זינק משמעותית בשנתיים האחרונות

אם תשווה למדדים אחרים תגלה תוצאות אחרות
אם תשווה למשל למדד האירופאי תראה שהשוק הישראלי עוקף אותו משמעותית
גם המדד העולמי msci לא מביא תוצאה גבוהה משמעותית מהשוק הישראלי
אני עסוק מידי בשביל לשבת ולבדוק מדד אחר מדד.
יצרתי השוואה מהמדדים שגוגל פיננס הציג לי בקדמת הרשימה
כאשר אני מקבל נתון מפי לצורך העניין אבנר סטפק ביחס הפיגור אני נוטה להאמין לנתון המוצג.
והמדד האירופאי הוא בהחלט מדד שאני לא משליך עליו יהבי למרות הראלי שהוא נתון בו כעת
מכיוון שהבעיות באירופה גדולות מידי.

אגב msci שהצגת, זה אינו מדד אלא מניית חברת Msci

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יצרתי השוואה מהמדדים שגוגל פיננס הציג לי בקדמת הרשימה
אבל הם לא משקפים מדד אמיתי לכלל העולם
כאשר אני מקבל נתון מפי לצורך העניין אבנר סטפק ביחס הפיגור אני נוטה להאמין לנתון המוצג.
מעניין לשמוע מה אמר אבנר סטפק ומה הנימוקים שלו
אגב msci שהצגת, זה אינו מדד אלא מניית חברת Msci
תודה על התיקון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה