איפה כדאי להשקיע 500K?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אני עורכת בירור ראשוני, אשמח לעזרתכם:
ברשותנו סכום של 500,000 ש"ח שברצוננו להשקיע. יש לנו כבר דירת מגורים משלנו.
איזה כיוון של השקעה כדאי לבדוק, מתוך התחשבות בנקודות הבאות:

- השקעה לטווח של 15- 20 שנה.
- יכולת החזר משכנתא גבוהה (ככה אומרים את זה?!)
- אין לנו ביומיום זמן או כח מיותרים להשקיע בעניין ! מחפשים משהו שאפשר "לשים ולשכוח".

והכי חשוב:
- בטוח !

רעיונות?

• הוסף לסימניות
דירה בפריפריה דורשת הרבה הרבה זמן ומאמץ להשקיע, לא?

קרן פנסיה - את מתכוונת לקופת גמל להשקעה?

• הוסף לסימניות
500 זה יפה לפירפריה, אפשר לקנות דירה נורמלית ולהשכיר לזוג לא צעיר לכמה וכמה שנים.
ניתן גם לקנות יחידת דיור בעיר רגילה, או לבנות 2...
דירה בפריפריה דורשת הרבה הרבה זמן ומאמץ להשקיע, לא?

קרן פנסיה - את מתכוונת לקופת גמל להשקעה?

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אפשר להשקיע ב2 דירות בפריפריה, הון עצמי של 50 אחוז, והשאר משכנתא
יש כמה חברות שמשקיעות עבורך, וגם מנהלות את הנכסים לאורך שנים.
יש לי קצת מידע על זה, נסו לפנות באישי

• הוסף לסימניות
יש הרבה אפשרויות להשקעות טובות.
אני ממליצה על פיזור בכמה סוגי השקעות, להתרחק מהשקעות מסוכנות וכו'.
ואני פחות אוהבת את ההשקעה בדירות בתקופה הזאת.
אבל יש השקעות נדל"ן אחרות שיכולות להיות מצוינות.

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אני עורכת בירור ראשוני, אשמח לעזרתכם:
איזה כיוון של השקעה כדאי לבדוק, מתוך התחשבות בנקודות הבאות:

- אין לנו ביומיום זמן או כח מיותרים להשקיע בעניין ! מחפשים משהו שאפשר "לשים ולשכוח".

והכי חשוב:
- בטוח !

רעיונות?
דירה בפריפריה (לא לבד! רק עם איש מקצוע מומחה!)
לחלק, ולהשכיר.
אם אתם יכולים לקחת גם משכנתא, אתם בכלל יכולים למנף את עצמכם מאוד יפה.
ממליצה לך מאוד לדבר עם אלי פרוש, הוא איש נדל"ן ותיק שמנהל מאות דירות בפריפריה, הוא בעצמו דואג לדיירים, לשכירויות, לקבלת הכסף, לתיקונים וכו'...

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד,
אני קוראת שקטה של דברייך חודשים על חודשים והחכמת אותי רבות :)
בזכותך העברתי את קרנות הפנסיה וההשתלמות שלי למקום טוב יותר, ופתחתי השקעה קטנה במדד S&P של כמה עשרות אלפים (וכבר עשתה לנו תשואה נחמדה בחודשים האחרונים...).

מה דעתך על 2 האופציות הבאות לסכום של ה500K:
- להשקיע הכל במניות למיניהן (דרך בית השקעות רציני כמובן)- היתרון הוא שלא נדרש מאיתנו כמעט עבודה בעניין.

- קניית דירה בעיר שאינה פריפריה (נניח בית שמש) עם משכנתא גדולה - לשלם את המשכנתא במשך השנים מדמי השכירות (ואם יש צורך מדי פעם אנחנו נשרוד את התשלום גם מהשוטף שלנו). למכור אותה כעבור 20 שנה, לחסל את שארית המשכנתא אם תהיה, ולקבל את השווי שלה גם אם לא עלה במשך השנים.
השאלה, האם תיתכן קריסה מוחלטת של מחירי הדירות? אם כך נהיה בהפסד רציני.

מה אומרים?

• הוסף לסימניות
לדעתי , מתאים לכם מאד שוק ההון.
השקעה של שגר ושכח, בלי למצוא שוכרים , בלי להתעסק עם נזילות ומתווכים .
ומידי פעם להוסיף לחיסכון סכום קבוע שנשמע שיש לכם .

השקעה בנדל"ן כעת בארץ קצת בעייתית, קודם כל מיסוי גבוה (גם על שכר הדירה)
תשואה לא מספיק גבוהה 3-4%

השאלה, האם תיתכן קריסה מוחלטת של מחירי הדירות? אם כך נהיה בהפסד רציני.
של מחירי הדיור בכללי - לא, של דירה ספציפית - הגיוני, אבל נדיר עד בלתי קיים (אם היא באיזור טוב)
ככל הנראה לא תפסידו, אבל הרווח שלכם לא יחצה את ה3-4%

הייתי משקיעה הכל בשוק ההון, כמובן בהתאם לסיבולת הסיכון שלכם . אם אתם אנשים שיכולים לישון בשקט עם הפסד של 50% מהכסף , בידיעה שאחר כך זה יעלה, ולא למשוך.
לא לבדוק , לא לעקוב ולא להיות מוטרדים.

• הוסף לסימניות
אוי
אני רק קוראת את המילים "למצוא שוכרים, להתעסק עם נזילות ומתווכים"
וכבר נהיית לי צמרמורת...

לגבי נדלן:
- השאלה אם ניקח חברת ניהול, עדיין זה מצריך התעסקות מצידנו?
- האם השקעה בדירה היא לא סולידית ובטוחה יותר? מקסימום ניתן את הדירה (בעיר מרכזית יחסית) לאחד הילדים כשיתחתן. הכסף לא הלך לריק גם אם המחיר קרס.

• הוסף לסימניות
האם השקעה בדירה היא לא סולידית ובטוחה יותר?
מבחינת תנודתיות - כן, דירה קצת פחות תנודתית . מבחינת פיזור - להשקיע בדירה אחת זה יותר סיכון מלהשקיע במניות כל העולם.
אני חושבת ששתיהן השקעות בטוחות, רק שצריך להכיר בכל אחת את הסיכונים והסיכויים.

השאלה אם ניקח חברת ניהול, עדיין זה מצריך התעסקות מצידנו?
לא, אבל מוריד עוד קצת מהרווח שממילא לא גבוה.
האם השקעה בדירה היא לא סולידית ובטוחה יותר? מקסימום ניתן את הדירה (בעיר מרכזית יחסית) לאחד הילדים כשיתחתן. הכסף לא הלך לריק גם אם המחיר קרס.
אין הרבה סיכוי שהדירה לא תעלה , מצד שני , גם אין הרבה סיכוי שהכלכלה של כל העולם לא תעלה לטווח ארוך.

אגב, זה לא משנה מי יגור בדירה. אם הדירה תרד בצורה דרסטית, ותוכלי לקנות בשוק דירות ב500K , הרי שתפסידי גם אם הילד יגור בה, אבל זה לא תרחיש ריאלי בכולופן.

• הוסף לסימניות
@נועה תנוע - כפי שראיתי בכמה וכמה מקומות, ואני חושב שגם @מקצועי בלבד כתבה כך, השקעה סולידית במניות תמיד תניב רווח בטווח הארוך של כ-15 שנה, אם אני לא טועה - באזור 8%.

• הוסף לסימניות
מבחינת פיזור - להשקיע בדירה אחת זה יותר סיכון מלהשקיע במניות כל העולם.
אפשר הסבר? (אני די בורה בעניין)
יש איכשהו הרגשה שאם קנית דירה יש לך משהו אמיתי וממשי ביד, מאשר אם יש לך מניות שקנית בכל מיני מקומות.
מניות כל העולם.
את מתכוונת להזכיר משהו ספציפי או שזה ביטוי?

• הוסף לסימניות
@נועה תנוע - כפי שראיתי בכמה וכמה מקומות, ואני חושב שגם @מקצועי בלבד כתבה כך, השקעה סולידית במניות תמיד תניב רווח בטווח הארוך של כ-15 שנה, אם אני לא טועה - באזור 8%.
ומה יקרה אם תפרוץ מלחמת עולם שלישית?
מגפת אנתרקס תמחק חצי מאוכלוסיית העולם?
רעידת אדמה תחריב את ניו- יורק?
אני לא מתגרה, אני מנסה להבין. (הקורונה הוכיחה לנו שהרבה דברים שנראו לנו אפוקליפטיים מתרחשים כאן ועכשיו)

• הוסף לסימניות
אם קנית דירה יש לך משהו אמיתי וממשי ביד
להבנתי, זה גם נכון וגם אשליה. נדל"ן הוא אפיק השקעה בטוח במקומות מסוימים ובמצבים מסוימים (לא מספיק מומחה בשביל לדעת לפרט), והוא יכול להיות גם נפיץ.
השקעה במניות גם היא יכולה להיות בעלת סיכון או סולידית, תלוי איפה משקיעים, ולאיזה טווח.

• הוסף לסימניות
ומה יקרה אם תפרוץ מלחמת עולם שלישית?
מגפת אנתרקס תמחק חצי מאוכלוסיית העולם?
רעידת אדמה תחריב את ניו- יורק?
אני לא מתגרה, אני מנסה להבין. (הקורונה הוכיחה לנו שהרבה דברים שנראו לנו אפוקליפטיים מתרחשים כאן ועכשיו)
אין ספק. האלטרנטיבה במקרה כזה היא להשאיר את הכסף במזומן מתחת למזרון, ולהסתכן בכך שהבית יעלה באש. או לטמון אותו בכד בקרקע, ולהסתכן בבלש גנב שימצא את זה.
לא מבין את השאלה. תמיד יש סיכון. אנחנו בעולם בו שום דבר לא בטוח (מלבד האמונה בקב"ה, כמובן). הדיון הוא איזו אופציה הכי משתלמת בהתחשב באופציות העומדות לרשותנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה