איפה כדאי להשקיע 500K?

• הוסף לסימניות
אפשר הסבר? (אני די בורה בעניין)
יש איכשהו הרגשה שאם קנית דירה יש לך משהו אמיתי וממשי ביד, מאשר אם יש לך מניות שקנית בכל מיני מקומות.
בשביל זה צריך להבין מה זה מניות.
אם יש לך חלק כלשהו מהכלכלה של כל העולם. כלומר - קצת apple קצת מיקרוסופט וכו' כפול אלפי חברות בעולם.
את סוג של בעלים בכלכלה של כל העולם . זה לא משהו ממשי ?
מניות כל העולם - כפשוטו, או לפחות רוב הבורסות הגדולות הנסחרות .

• הוסף לסימניות
ומה יקרה אם תפרוץ מלחמת עולם שלישית?
מגפת אנתרקס תמחק חצי מאוכלוסיית העולם?
רעידת אדמה תחריב את ניו- יורק?
אני לא מתגרה, אני מנסה להבין. (הקורונה הוכיחה לנו שהרבה דברים שנראו לנו אפוקליפטיים מתרחשים כאן ועכשיו)
באיזה תרחיש את חושבת שהכלכלה כולה תקרוס ולא תשתקם גם תוך 10 שנים ?
וודאי שיכול לקרות מצב כזה, השאלה כמה הוא סביר.
עד היום - ב50 שנה האחרונות זה לא קרה.

והנה , הקורונה זו דוגמא מצוינת. האם את חושבת שגם בעוד 10 שנים כלכלת כל העולם לא תשתקם מהקורונה?

• הוסף לסימניות
השאלה מה יקרה אם בעוד 15 שנה אני בדיוק בעיצומם של חתונות הילדים, זקוקה לכל שקל
ומלחמת העולם השלישית אכלה לי 50% מההשקעה?
(יכול להיות שגם בנדלן זה ככה, אני באמת לא מתמצאת, ולכן כל ההסברים שלכם עוזרים מאד.)

• הוסף לסימניות
@נועה תנוע - כפי שראיתי בכמה וכמה מקומות, ואני חושב שגם @מקצועי בלבד כתבה כך, השקעה סולידית במניות תמיד תניב רווח בטווח הארוך של כ-15 שנה, אם אני לא טועה - באזור 8%.
תמיד הניבה.
זה נכון הסטורית.
מה שיהיה בעתיד אף אחד ממנו לא יודע.

אגב, אאל"ט , זה נכון רק מ20 שנה בכל המקרים .

• הוסף לסימניות
מה דעתך על 2 האופציות הבאות לסכום של ה500K:
- להשקיע הכל במניות למיניהן (דרך בית השקעות רציני כמובן)- היתרון הוא שלא נדרש מאיתנו כמעט עבודה בעניין.

- קניית דירה בעיר שאינה פריפריה (נניח בית שמש) עם משכנתא גדולה - לשלם את המשכנתא במשך השנים מדמי השכירות (ואם יש צורך מדי פעם אנחנו נשרוד את התשלום גם מהשוטף שלנו). למכור אותה כעבור 20 שנה, לחסל את שארית המשכנתא אם תהיה, ולקבל את השווי שלה גם אם לא עלה במשך השנים.
השאלה, האם תיתכן קריסה מוחלטת של מחירי הדירות? אם כך נהיה בהפסד רציני.

מה אומרים?
מבין שתי האופציות אני הייתי מעדיפה את האופציה הראשונה, כמו @אהבת עולם אבל יש עוד אופציות.
שוב, אם זה היה כסף שלי, כנראה הייתי מחלקת את זה לכמה השקעות שונות ולא בדירות.
אמנם לא חושבת שתפסידו בדירה כשזה לטווח ארוך, אבל אני הייתי מעוניינת להרוויח יותר מזה, ובלי להעלות את הסיכון.
ומה יקרה אם תפרוץ מלחמת עולם שלישית?
מגפת אנתרקס תמחק חצי מאוכלוסיית העולם?
רעידת אדמה תחריב את ניו- יורק?
אני לא מתגרה, אני מנסה להבין. (הקורונה הוכיחה לנו שהרבה דברים שנראו לנו אפוקליפטיים מתרחשים כאן ועכשיו)
אז מספיק שתגידי תודה לה' שאת חיה.
וברצינות, בתחזית שסוף העולם הגיע, אף אחד לא יודע מה יהיה עם כל השקעה שהיא. [גם הכסף שלך בבנק יכול להיעלם במקרה כזה]

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
השאלה מה יקרה אם בעוד 15 שנה אני בדיוק בעיצומם של חתונות הילדים, זקוקה לכל שקל
ומלחמת העולם השלישית אכלה לי 50% מההשקעה?
(יכול להיות שגם בנדלן זה ככה, אני באמת לא מתמצאת, ולכן כל ההסברים שלכם עוזרים מאד.)
עד היום , גם כשהיו משברים , נניח ב2008
עדיין ביחס ל20 שנה קודם , תמיד היית ברווח.

שנית, במקרה קיצוני כזה תוכלי לקחת הלוואה ולהמתין עוד שנתיים שלוש עד שהשוק יתאושש, או , לחילופין, כשנתיים שלוש לפני להוציא משוק ההון בהדרגה.

ובכן, במלחמת עולם שלישית אני בטוחה שגם דירה תמכרי בהפסד.

• הוסף לסימניות
וודאי שיכול לקרות מצב כזה, השאלה כמה הוא סביר.
עד היום - ב50 שנה האחרונות זה לא קרה.
גם לא ב150 שנה האחרונות.
כולל מלחמות העולם באמצע.

• הוסף לסימניות
אבל תגלי לנו איפה משקיעים לקבל ה500 הראשונים?
כל הבעיה זה המיליון הראשון אחרי זה כבר הכסף נדבק לכסף
מה שנקרא: שאלת מיליון הדולר. ודו"ק.

• הוסף לסימניות
לא היית רוצה להתחלף איתי ולקבל את ה500K האלו.
סגולה נגד עין הרע, בדוק ומנוסה
אבל ברור שיש כאן משקיעים בכל התחומים ובכל הזמנים, ואין לנו אלא תפילה לאדון העולמים, שאנחנו נעשה השתדלות, והאילן יוציא פירות, ומתוקים
בכל ההשקעות היו שהרויחו וגם הפסידו, באותה רחוב ובאותה בנין, אחד היו לו דיירים ואחד לא, ואחד היו לו נזקים ללא הרף ולשני לא,
במניות אותה דבר, כאלו שחסכו במתווכים ובעמלות והרויחו וכאלו שלא, ויש גם באותה אדם שכשהיה שלומיאל והרוויח, ואח"כ עם נסיון ומיומנות והתייעצויות, (לא בפרוג) והפסיד הכל, לכן, אחרי כל המאה עמודים שיהיו באשכול הזה, יהיו כנגדם סכום כנל צדדים ובסוף, תשאי עיניך לבורא עולם, ובעזה"ת יהיה שפע בבריאות ופרנסה

אני השקעתי גם בנכסים וגם במניות, ובשניהם גם הרווחתי וגם הפסדתי, נסיון מר ומתוק.
מי כבר מדבר על עידן קרונה שלא היה צפוי, ואיינשטיין עדיין לא פענח מה סופו ולא אמר את דברו.

• הוסף לסימניות
מדדים קיימים רק מלפני 50 שנה, ונתונים עליהם כנ"ל
למרות שזה ברור שהסטורית הכלכלה תמיד התאוששה, קשה לדעת כמה זמן זה לקח.
זה לא נכון.
מדד ה S&P 500 קיים אם אני לא טועה 150 שנה.
לי יש נתונים של המדד של ה92 שנה האחרונות.
אמנם רק כ63 שנה הוא קיים בצורה הנוכחית. [לפני זה היו בו רק כ90 חברות]

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד, יש לך אולי איזו סקיצה כללית איך מחלקים סכום כזה?
הנכסים בפריפריה כעת, בכיון מטה, ולא ניתן לשער האם צוק או לצורך עליה, מי שהתחיל את הקרונה עם נכס ריק, ממתין לו כבר חצי שנה, הנזק לאחד שלומד בכולל, ולקח משכנתא, בלתי יתואר, שוכרים לא עוברים נכס ומסוגלים גם למרר, ומורידים מחירים, כי השוק מאוד ישנוני, נכסים שעמדו להשכרה לנופשים ריקים, ויש המון המון, בתי מלון ששכרו נכסים בשביל עובדים, ריקים, וזה היה כסף מתוק בדרום, שלמו הרבה, וכהיום העובדים עזבו, והנכסים ריקים, וכך הלאה, יש גם מרוויחנים, אבל את מה שאני ציינתי, אני מנסיון, ולא תשמעו מהמאכרים

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה