איפה כדאי להשקיע 500K?

• הוסף לסימניות
אני אמנם לא מקצוענית, אבל אם הכסף היה שלי כן הייתי משקיעה בדירה, ולא בפריפריה
למה?
כי השקעות ומניות הן לא בשפה שלי,
אמנם גם בנדלן אני לא מומחית אבל יכולה להבין על מה מדברים...
ובינתים מחירי הדירות עולים, מי שקונה דירה על הניר במודיעין עילית או בית שמש לדוגמה,
לאחר 3 שנים ערך הדירה עולה ב200-400 אלף
אפשר פשוט לקנות ולמכור עוד כמה שנים

• הוסף לסימניות
כך היה בשנים האחרונות
מי אמר מה יהיה בשנים הבאות?
יש כאן שני פרמטרים -
1. הפרש המחיר בין דירה על הניר לדירה בנויה -
זה תמיד יהיה, הקבלן רוצה מימון ואם יש לך איך לשלם את מרויחה את הפער
2. עלית מחירי הדיור - ב20 שנה האחרונות המחירים רק עולים, לא שמעתי על צפי לירידה בינתים

(יש לי שכנות שקנו דירה ב500K לפני 10 שנים
היום ערך הדירה מליון וחצי)

• הוסף לסימניות
2. עלית מחירי הדיור - ב20 שנה האחרונות המחירים רק עולים, לא שמעתי על צפי לירידה בינתים
יש פה אשכולות שעוסקים בנושא ולכן אני לא ארחיב.
אבל זה לא מדויק.
העליות במחירי הדירות התחילו בשנת 2008 [סה"כ 12 שנה] ולפני זה היה עשור של ירידות מחירים.
ולגבי השוק היום והתחזיות של המומחים לעתיד, אפשר לראות באשכולות פה בפורום שעוסקים בנושא.
1. הפרש המחיר בין דירה על הניר לדירה בנויה -
זה תמיד יהיה, הקבלן רוצה מימון ואם יש לך איך לשלם את מרויחה את הפער
בהשקעה בדירות לטווח הקצר בהחלט יש סיכון שהמחירים ירדו!!
זה שזה לא קרה ב12 שנה האחרונות, לא אומר כלום על ה10 שנים הקרובות.

• הוסף לסימניות
העליות במחירי הדירות התחילו בשנת 2008 [סה"כ 12 שנה] ולפני זה היה עשור של ירידות מחירים.
אאל"ט יש פה טעות מובנית.
הירידה במחירי הדירות מחושבת לעומת האינפלציה וכמות משכורות לדירה, ואילו ברווחי המניות לא מנכים את האינפלציה .

• הוסף לסימניות
שאלה- אם נניח אני קונה דירה בביתר עילית (יש בעיר אופציות מטורפות להגדלה)
עלות סופית בערך 2000000 לדירת 4 חדרים+ 2 יחידות גדולות של 2.5 חדרים.
סכום ההשכרה בערך 9000 ש"ח לחודש--- מה שמכסה כמעט לגמרי את המשכנתא למשך 25 שנה.
ואז בעצם--- אני מקבלת דירה בלי לשלם עליה כלום--- כמעט.
איפה החור פה??? נשמע מדהים-- לא?!?!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אין לי את הנתונים כרגע, אם זה באמת העלות האמתית כולל מס רכישה עו"ד מתווך וכו'.
אבל נניח שזה נכון.
א. זה דירה מחולקת = לא חוקי = סיכון יותר גבוה, ואף גם לא יכול לדעת מה תהיה מדיניות האכיפה בנושא בעתיד.
ב. מי אמר שיש חור? אבל אולי בהשקעה אחרת אפשר להרוויח יותר?
לדוגמה בהשקעה נכונה במניות התשואה המינימלית לתקופה הזאת זה 7% בממוצע לשנה כולל ריבית דריבית, וכשמשקיעים את הסכום הזה במניות ללא שום מינוף אז אחרי 25 שנה יהיה לה מינימום של 2,713,716 ש"ח.
וזה בהשקעה מאד פשוטה ללא כאבי ראש של בניה, שיפוצים, שוכרים, תיקונים, מתווכים, חודשים ריקים, וכו'.
[כמובן שאם עושים השקעה עם מינוף אפשר להגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים]

• הוסף לסימניות
וכשמשקיעים את הסכום הזה במניות ללא שום מינוף אז אחרי 25 שנה יהיה לה מינימום של 2,713,716.32 ש"ח.
וזה בהשקעה מאד פשוטה ללא כאבי ראש של בניה, שיפוצים, שוכרים, תיקונים, מתווכים, חודשים ריקים, וכו'.
את מדברת על להשקיע את ה500K? או מה שכתבו כאן- 2M?

• הוסף לסימניות
אין לי את הנתונים כרגע, אם זה באמת העלות האמתית כולל מס רכישה עו"ד מתווך וכו'.
אבל נניח שזה נכון.

א. זה דירה מחולקת = לא חוקי = סיכון יותר גבוה, ואף גם לא יכול לדעת מה תהיה מדיניות האכיפה בנושא בעתיד.
ב. מי אמר שיש חור? אבל אולי בהשקעה אחרת אפשר להרוויח יותר?
לדוגמה בהשקעה נכונה במניות התשואה המינימלית לתקופה הזאת זה 7% בממוצע לשנה כולל ריבית דריבית, וכשמשקיעים את הסכום הזה במניות ללא שום מינוף אז אחרי 25 שנה יהיה לה מינימום של 2,713,716.32 ש"ח.
רגע--- אבל בדוגמא שלך מאיפה אני אשלם את המשכנתא על ההלוואה על הסכום הראשוני שהשקעתי???
בדוגמא שהבאתי זה משולם מהשכירות.

• הוסף לסימניות
את מדברת על להשקיע את ה500K? או מה שכתבו כאן- 2M?
רגע--- אבל בדוגמא שלך מאיפה אני אשלם את המשכנתא על ההלוואה על הסכום הראשוני שהשקעתי???
בדוגמא שהבאתי זה משולם מהשכירות.
אני דיברתי על מה שדובר כאן השקעה של 500,000 ש"ח.
ללא שום משכנתא.

• הוסף לסימניות
אני דיברתי על מה שדובר כאן השקעה של 500,000 ש"ח.
ללא שום משכנתא.
הבנתי.
אבל במקרה של דירה שמכסה (או כמעט) את המשכנתא שנלקחת עליה--- זה שווה יותר מכל השקעה אחת-- לא?

• הוסף לסימניות
הבנתי.
אבל במקרה של דירה שמכסה (או כמעט) את המשכנתא שנלקחת עליה--- זה שווה יותר מכל השקעה אחת-- לא?
זה בדיוק העניין, שלא!
ומי שרוצה להשקיע עם מינוף [כמו משכנתא] אז הפער יגדל לטובת שוק ההון, והשקעות אחרות.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק העניין, שלא!
ומי שרוצה להשקיע עם מינוף [כמו משכנתא] אז הפער יגדל לטובת שוק ההון, והשקעות אחרות.
אבל זה במקרה שיש סכום ראשוני להשקעה או שיש יכולת החזר חודשי גבוהה.
מי שלא גומר את החודש ולא יכול להפריש מכספו להשקעה יכול להשקיע כפי שנתתי דוגמא לעייל.
ובעצם להרוויח דירה בלי להוציא כמעט כלום מהכיס!!!

• הוסף לסימניות
שאלה- אם נניח אני קונה דירה בביתר עילית (יש בעיר אופציות מטורפות להגדלה)
סכום ההשכרה בערך 9000 ש"ח לחודש--- מה שמכסה כמעט לגמרי את המשכנתא למשך 25 שנה.
ואז בעצם--- אני מקבלת דירה בלי לשלם עליה כלום--- כמעט.
א. לא חוקי.
ב. את צריכה לשלם מס הכנסה על שכירות מעל 7000
ג. בשכ"ד מקובל לחשב רק 11 חודשים בשנה, במקרה של 3 דירות זה הזוי.. יש הרבה יותר זמנים בהם אין שכירות ויש תחלופה ותיקונים
ד. כשתקחי משכנתא עם מעט מימון , הריביות יקפצו וזה לא יהיה בכלל 10 אלף ל2 מליון, הרבה יותר
ה. מינימום הון עצמי - 30% , מה עם הריביות?
ו. צריך לחשב תשואה אלטרנטיבית.

• הוסף לסימניות
ובתוספת הפיחות של הדולר ב20 שנה האחרונות (בערך 20%) זה מוריד את התשואה לאזור ה2%
אני חוששת שאת לא מחשבת נכון.
אפשר להסתכל פה
תשואה חציונית ל15 - שנה
ול20 היא סביב 11-12 אחוז .
לפני אינפלציה ומס .

ואין פיחות בדולר, לאורך זמן הדולר שקל שומרים על איזון , וגם אם לא - זה לא משפיע על ההשקעה שלך, אבל זה נושא ארוך מאד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה