- הוסף לסימניות
- #3,801
איך משפרי דיור נרשמים?
אז מה הבעיה? קונים דירה וגם נרשמים כמשפרי דיור...
ההגרלות הגדולות אינם למשפרים, רק הגרלות ההמשך ממה שנשאר מההגרלות הגדולות...איך משפרי דיור נרשמים?
זה מה שכותב וחוזר ומדגיש עו"ד נתן רוזנבלט, שהרבה פעמים לא כדאי לקנות דירה בפריפריה.זה סתם מציג את העיוות החולני בתכנית הזאת
יכול זוג שהתחתן לקנות דירה עלובה בפריפריה המחיר מופקע כי בזמנו לא היו הגרלות
אחרי שנתיים נפתחים ההגרלות וזוג אחר באותו מחיר של הדירה המסכנה קונה דירה ברמת שלמה ירושלים או אפילו בית שמשה ופשוט זוכה בפייס.
חוסר שוויון מטורף.
החוסר יחס למשפרי דיור כאן הוא לא הגיוני.
משפרי הדיור זה לא אלו שקנו דירות לפני 20 שנה שאז שילמו גרושים. זה אלו שקנו לפני שנה ושנתיים ושלוש ובכל זמן שלא היו הגרלות. וכן עדיין משלמים משכנאות הזויות על דירות עוד יותר הזויות.
מענין שעדיין זה לא עלה לאיזה בג"ץ.
ר' נתן בסוגריים נגעתה בסוגיא גדולה מאוד ורגישה אבל אני רק ארמוז לה מפחד סגירת האשכול.ברגע שיש הגרלה זה כבר לא שוויון!
אין כל הסבר לכך שאברכצ'יקים צעירים זוכים במיליונים ברמת שלמה (ערכתי חוזה לאברך חסידי טרי, לדעתי אין לו עשרים, שזכה בדירת קומותיים 240 מטר ברמת שלמה עם מאתיים אלף שח הון עצמי, יש לו רכוש יותר ממה שיש לי אחרי עשרות שנות עבודה), ואילו בעלי משפחות שכבר משתתפים בהגרלות לא זכו בכלום.
הגרלה זה הגרלה. זה כואב גם לי, אבל לפחות אין שטיקים ואין טריקים, הכל מלמעלה (ניסיתי רק לדמיין אם שר משלנו היה אחראי על ההגרלות אבל מיד התחרטתי והפסקתי לדמיין כדי לא לפגום באמונת צדיקים) וזה גם סוג של שוויון.
לדירה ברמת שלמה של 240 מטר במחיר למשתכן, נדרש הון עצמי של מעל מליון ש"חברגע שיש הגרלה זה כבר לא שוויון!
אין כל הסבר לכך שאברכצ'יקים צעירים זוכים במיליונים ברמת שלמה (ערכתי חוזה לאברך חסידי טרי, לדעתי אין לו עשרים, שזכה בדירת קומותיים 240 מטר ברמת שלמה עם מאתיים אלף שח הון עצמי, יש לו רכוש יותר ממה שיש לי אחרי עשרות שנות עבודה), ואילו בעלי משפחות שכבר משתתפים בהגרלות לא זכו בכלום.
הגרלה זה הגרלה. זה כואב גם לי, אבל לפחות אין שטיקים ואין טריקים, הכל מלמעלה (ניסיתי רק לדמיין אם שר משלנו היה אחראי על ההגרלות אבל מיד התחרטתי והפסקתי לדמיין כדי לא לפגום באמונת צדיקים) וזה גם סוג של שוויון.
המטרה של ההגרלות האלו אינה באמת לפתור את בעיית הדיור.ברגע שיש הגרלה זה כבר לא שוויון!
שלוש שנים בלבדבעבר, מי שהיה לו דירה לא יכול להשתתף עד 10 שנים, ממכירת הדירה.
לא בדקתי היום מה החוק.
אמר פעם אדם חכם (מי?): הדמוקרטיה היא צורת השלטון הגרועה ביותר, שלא נמצאה טובה הימנה...המטרה של ההגרלות האלו אינה באמת לפתור את בעיית הדיור.
המדינה היתה משתמשת בכסף בצורה הרבה יותר חכמה ומושכלת.
המטרה היא לצנן את מחירי הדירות, בצורה מיידית.
כך שכל מחוסרי הדיור אינם מחפשים דירה לקניה, אלא ממתין שמא הם יזכו בהגרלה.
אם היו פועלים יותר בצורה רצינית, היו משתמשים בכסף בצורה הרבה יותר נכונה.
כל ההגרלות האלו הם יוצרות נזק כלכלי אדיר.
א. הם משתמשות בכסף כמו 'לוטו' בלי שכל ומטרה ושיווין.
ב. הם גורמים לאנשים לקנות דירה מעל היכולת הכלכלית שלהם, כדי 'שלא להפסיד את הזכאות'. כך גם אדם שאין לו כסף וזכה בהגרלה בדירה ששווה שתי מליון, הוא יקנה את הדירה בלי שיש לו את האפשרות.
ג. הם בעצם יוצרת 'עודף ביקוש', שגם מי שלא רצה לקנות עכשיו, מנסה לזכות בהגרלה.
ד. הם יוצרות מצב מטופש שלפעמים אדם זוכה באיזור שהוא לא רצה בכלל לגור. וגם אם הוא מוכר את הדירה אז זה סתם 'כאב ראש' ובלגן.
ה. מעוות את ה'שוק החופשי' וגורם לאנשים לקבל דירה עם מפרט שהם כלל לא רצו בקומה שהם לא רצו אם שכנים שהם לא רצו.
מי שיש לו עוד נימוקים מוזמן.
אם כולם היו יכולים להרשם לכל ההגרלות, אז כולם היו נרשמים להכל, וזה רק היה מפחית את הסיכויים של כולם בכל ההגרלותגם לא הבנתי למה מגבילים ל3 אזורים?
כאמור מי שיש לו שכל נרשם מלכתחילה בפריפריהב. הם גורמים לאנשים לקנות דירה מעל היכולת הכלכלית שלהם, כדי 'שלא להפסיד את הזכאות'. כך גם אדם שאין לו כסף וזכה בהגרלה בדירה ששווה שתי מליון, הוא יקנה את הדירה בלי שיש לו את האפשרות.
נכון אבל כפי שכתבתי אין ברירה יותר טובהג. הם בעצם יוצרת 'עודף ביקוש', שגם מי שלא רצה לקנות עכשיו, מנסה לזכות בהגרלה.
ד. הם יוצרות מצב מטופש שלפעמים אדם זוכה באיזור שהוא לא רצה בכלל לגור. וגם אם הוא מוכר את הדירה אז זה סתם 'כאב ראש' ובלגן.
ה. מעוות את ה'שוק החופשי' וגורם לאנשים לקבל דירה עם מפרט שהם כלל לא רצו בקומה שהם לא רצו אם שכנים שהם לא רצו.
במחיר למשתכן היה גם דירות למשפרי דיורזה סתם מציג את העיוות החולני בתכנית הזאת
יכול זוג שהתחתן לקנות דירה עלובה בפריפריה המחיר מופקע כי בזמנו לא היו הגרלות
אחרי שנתיים נפתחים ההגרלות וזוג אחר באותו מחיר של הדירה המסכנה קונה דירה ברמת שלמה ירושלים או אפילו בית שמשה ופשוט זוכה בפייס.
חוסר שוויון מטורף.
החוסר יחס למשפרי דיור כאן הוא לא הגיוני.
משפרי הדיור זה לא אלו שקנו דירות לפני 20 שנה שאז שילמו גרושים. זה אלו שקנו לפני שנה ושנתיים ושלוש ובכל זמן שלא היו הגרלות. וכן עדיין משלמים משכנאות הזויות על דירות עוד יותר הזויות.
מענין שעדיין זה לא עלה לאיזה בג"ץ.
יכולים אבל בד"כ רק בהגרלת המשךבמחיר למשתכן היה גם דירות למשפרי דיור
כמובן שמחוסרי דיור קיבלו עדיפות
נכון להיום בתוכנית החדשה עד כמה שידוע לי משפרי דיור לא יכולים להשתתף
נשמע קצת מוזר שאנשים יקנו דירה בשביל אנשים אחרים בלי לשאול אותם מה הם רוצים (במיוחד שזה מזיק להם ומוריד להם את הזכאות למחיר למשתכן).קודם כל, מומלץ מאד שההורים הם אלו שיתעסקו עם נושא הדירה.
לא כדאי לתת לזוג הצעיר, שבקושי מבין דבר או שתיים בכלכלת בית
הפוסט ההוא כולו נכתב בלי התייחסות לתוכנית מחיר למשתכןבמיוחד שזה מזיק להם ומוריד להם את הזכאות למחיר למשתכן).
אם ההורים קונים דירה לילדים בפועל עם המון הון עצמי וכו'נשמע קצת מוזר שאנשים יקנו דירה בשביל אנשים אחרים בלי לשאול אותם מה הם רוצים (במיוחד שזה מזיק להם ומוריד להם את הזכאות למחיר למשתכן).
אבל למה לא לשאול את הזו"צ מה הם רוצים (איפה לקנות וכו')?!אם ההורים קונים דירה לילדים בפועל עם המון הון עצמי וכו'
ובפרט אם זה דירה למגורים לזוג, ראויה לשמה וכו'
לא בטוח שזה לא עדיף מ'זכאות למחיר למשתכן'.
אוי ואבוי אם היו עושים לי דבר כזה בלי לשאול...אבל למה לא לשאול את הזו"צ מה הם רוצים?!
לי רבי דוד אמר לחכות למחיר למשתכןאמונה זה לא ראש בקיר, אני חסיד של רבי דוד ונסעתי אליו לא פעם לנהריה להתייעצות וברכה, בין אם עבור עצמי או עבור לקוחות. הוא שואל כמה שאלות רלוונטיות מדהימות לפני שהוא עונה, והתשובה שלו (בענייני נדל"ן בכל אופן - זה מה אני דברתי איתו) תמיד מצליחה ותמיד גם מובנת רציונלית.
כשמתיעצים איתו אפשר לדבר רגוע? לדוגמ אם אנחנו מתלבטים אם לעבור מעיר אחת ל 2 מקומות שונות הוא יעזור לנו להחליט?לי רבי דוד אמר לחכות למחיר למשתכן
ואכן זכינו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים