איפה כל עורכות הוידיאו הגדולות?

• הוסף לסימניות
השבוע הייתי בהופעה מאוד גדולה (גם לכיס) עם פרסום ענק,
אבל,
ממש התאכזבתי מהמצגת שהוקרנה שם,
היא הייתה המממ... באו נאמר ברמה של מתחילה,
בלי לפגוע באף אחת ובשום רמה אבל אני מאמינה שמי שעושה הפקת ענק
אמורה לכבד את עצמה ואת הקהל ולהקרין מצגת על רמה,
רציתי לשאול היכן נמצאות כל עורכות הוידיאו הגדולות
אם לא בהפקות ענק אלה?
:confused:

• הוסף לסימניות
הגיע אלי מישהי לעריכה. היא עושה מופע גדול מאד, ונתנה למישהי מתחילה ממש לערוך לה את המופע, ולכן, הסרט יצא בהתאם, היא רוצה שאעשה לה פתיחה מקצועית כדי להרשים ולתקן את הרושם. אבל, אין לה כסף לשיפוץ הסרט. היא השקיעה כבר באולם, שחקניות, הגברה, פרסום וכו'... אבל, לסרט אין לה תקציב.
השאלה שלך צודקת מאד, ומופנית בעיקר למפיקות. האם אתן לא מבינות שסרט מקצועי חשוב יותר אפילו מפרסום???

• הוסף לסימניות
גאונה, נגעת בנקודה כואבת.
בהיותי תלמידה, תמהתי עד מאוד, למה כל המורות שלי למולטימדיה, נאלצות למצוא פרנסה בעוד אפיקים, (גם אם האפיקים האלו כללו לימוד מולטימדיה.)
התשובה היא:
אנשים/מוסדות/מפיקים, לא מספיק מבינים את הצורך בעורכת מקצועית, או לא מספיק מבינים את ההבדל בין עריכה מקצועית, לשאינה מקצועית.
חבל ועצוב, בהחלט.
ואם כבר מישהו כן החליט, ששוה לו להשקיע, פעמים רבות הוא ילך למישהו במגזר הכללי.

כמובן, שהתשובה הזו מאוד מכלילה ולא יורדת לפרטים, כי עינייך רואות שהעורכות המיקצועיות באמת - ידהן בדרך כלל מלאות עבודה.

אבל עדיין, צריך משהו/מישהו, שירים את קרן העורכות המיקצועיות,
בהחלט.

• הוסף לסימניות
בלון- לגבי המורות שלך שמתי לב לנקודה מענינת: הרבה מאלה שהן עורכות מצוינות- שולטות פרפקט וסוגרות מעולה אין להם את השיק הדרוש לעריכה, ומבחינתי אני מעדיפה מתחילה עם שיק ממקצועית בלי. אז מה שקורה הוא שאלה אין להן המון ביקוש למרות מקצועיותן והטוב ביותר הוא שהן תלמדנה את המקצוע לאחרות.
המקצועיות מאוד שיש להן גם שיק בעבודה- מפוצצות ואני אומרת את זה מהיכרות אישית. הקטנטנות שלוקחות עבודות בזול גם בד"כ עסוקות, נשארות לפעמים האמצעיות האלה, שהמחיר שלהן כבר דיי גבוה אבל העבודה לא מעלפת.
ושוב, הכל בידי שמיים...
לגבי חוסר השקעה במצגת- אני חושבת שצריך הבנה מסוג אחר כדי להבין במולטימדיה, בשונה מדרמה או תלבושות. זו מדיה אחרת ויש שלא מבינים בה בכלל ולא רואים את הפערים בין הרמות.

• הוסף לסימניות
בהודעה הקודמת היתה תובנה לגבי מורות (כמובן בלי להכליל) תרשי לי לחלוק מעט,
כמורה למולטימדיה, את פרמייר הכרתי מגרסה 5 כמורה לתוכנה.
מורות שיש להן שליטה בתוכנה אינן בהכרח לא מבינות בעיצוב. הן פשוט סוג של בחירה בין עבודה לתחומים אחרים (כמו בית, עבודה נוספת וכו')
השוק הזה של המצגות הוא עונתי, בן פורים לפסח או בסוף אב עד אחרי החגים (להוציא את חריגי אלול) כמעט אין עבודה.
מי שאין לה עבודה אחרת ויש לה לפרנס משפחה- אינה יכולה להתמודד בלי לחפש אפיק נוסף שתוצאתו היא בד"כ הקטנת תחום העריכה על חשבון העבודה הקבועה האחרת.
עורכות גדולות הן בד"כ כאלה שמצבן האישי או המשפחתי מאפשר להן לצמד ל'טרוף' של סוג העבודה הזו.
זו דילמה לא פשוטה ובהודעה הקודמת הסתייגו בכך שציינו את העובדה שהטובות מפוצצות בעבודה וזה נכון.

• הוסף לסימניות
לא רציתי להאריך בהודעה הקודמת שהיא מספיק ארוכה
אבל לטעמי עורכת טובה צריכה את הנתונים הבאים (תססדרו אותם איך שנראה לכם נכון יותר אבל זה בגדול):
0. (כי נזכרתי בסוף... אבל זה בהתחלה) יחסי אנוש מעולים
עורכת טובה לא תחזיק מעמד אם אין לה יחסי אנוש טובים, אם היא לא נחמדה ואם מה שמעניין אותה לאורך ציר העבודה זה מספר האפסים בצ'ק ותאריך הפקדה...

1. שליטה בתוכנה
שליטה מלאה על הפונקציות והבנה מעבר ל'כלי עבודה'- מה עושים איתם

2. הבנה בעיצוב
זה לא משנה אם זה באנר, מושן גרפיקס, מצגת או אפילו סרט עלילה. עריכה טובה מחייבת הבנה בעיצוב. מי שלא מבין את זה לא עושה את זה. ועורכות טובות הן בד"כ כאלה שהן גם מעצבות טובות.

3. שליטה בתחומי ידע נוספים כמו בימוי, הפקה, סאונד וכו'
עורכת לא חייבת להבן הכי בעולם בכל התחומים הנ"ל אבל צריכים להיות לה מושגים גבוהים של הבנה כדי שתדע איך להפיק ולכוון את הקליינטית שלה למוצר טוב

4. שליטה בחלקים טכנים של סביבת העבודה
מה זה שווה שעורכת מכינה מצגת מקסימה, עם ביצועים וירטואוזים אם ביום פקודה משו נתקע לה והיא לא יודעת מה לעשות עם זה. עורכת טובה תגדיל ראש ותנסה מליון פתרונות הזויים העיקר להגיש מוצר מוגמר בידייים.
היו לי לקוחות שפנו לכל מני מתחילות בגלל המחיר היקר שלי אבל אחרי שנתיים או שלש חזרו כדי לעבוד בלב שקט ורגוע.

אשמח לתגובתכם.
אלו תחושותי ולא משו מדעי...

• הוסף לסימניות
צודקת לגבי השיעבוד לעבודה. בלי זה מאוד קשה להתקדם חזק בתחום ולהתפרנס טוב.

• הוסף לסימניות
ואקום - כל מילה.
עורכות טובה צריכה גם גמישות בזמנים,
והמון המון אחריות כלפי הלקוח.

• הוסף לסימניות
מזדהה עם כל מילה. את יכולה לראות מצגות מושקעות והפקות ענק, ולקריינות הם מצאו מישהי שעשתה להם עסקת חבילה בשלוש מאות שח עם מיקס...

אני ח"ו לא מזלזלת, רק שאני זו שמקבלת בסוף שנייה לפני המופע מפיקות הסטריות שצריכות שאקליט להן מחדש, ולבסוף במקום לשלם פעם אחת בשביל מוצר איכותי, הן משלמות פעמיים.

מצד שני, יש היום תעשייה פורחת של נותנות שירותים לא ברמה הכי גבוהה, אבל יש הרבה שזה כן מתאים להם. הבעיה מתחילה, כשלא יודעים להתאים את המוצר למשלב של שאר ההפקה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי בלר;1142152:
מזדהה עם כל מילה. את יכולה לראות מצגות מושקעות והפקות ענק, ולקריינות הם מצאו מישהי שעשתה להם עסקת חבילה בשלוש מאות שח עם מיקס...

אני ח"ו לא מזלזלת, רק שאני זו שמקבלת בסוף שנייה לפני המופע מפיקות הסטריות שצריכות שאקליט להן מחדש, ולבסוף במקום לשלם פעם אחת בשביל מוצר איכותי, הן משלמות פעמיים.

מצד שני, יש היום תעשייה פורחת של נותנות שירותים לא ברמה הכי גבוהה, אבל יש הרבה שזה כן מתאים להם. הבעיה מתחילה, כשלא יודעים להתאים את המוצר למשלב של שאר ההפקה
...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
היא גרה בחו"ל ועובדת בשיטת 'שלח קבל' כולם מכירים אותה...

(אתמול גם היא התפלאה עלינו...)

• הוסף לסימניות
:)
שלום לכולם... שבוע טוב...
במחשבה שניה, אני רואה שיש כאן כאלו שלא מכירים אותי ומשום מראית עין באמת כן כדאי שאשים לב מה השעה בארץ כשאני רושמת את ההודעות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי בלר;1142519:
:)
שלום לכולם... שבוע טוב...
במחשבה שניה, אני רואה שיש כאן כאלו שלא מכירים אותי ומשום מראית עין באמת כן כדאי שאשים לב מה השעה בארץ כשאני רושמת את ההודעות...
אנ מניח שהבעיה היא איכשהו של פרוג שמשאירים את האתר פתוח.
(באמת שאלה מעניינת לגבי "שורך וחמורך")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;1142523:
אנ מניח שהבעיה היא איכשהו של פרוג שמשאירים את האתר פתוח.
(באמת שאלה מעניינת לגבי "שורך וחמורך")

האתר סגור מכניסת השבת ועד צאתה, וככל הנראה זה משתנה בכל מקום לפי הזמנים שם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה