עזרה איפה לומדים איך להיות אמהות טובות?

• הוסף לסימניות
ללכת לקורסים, ולגוון בסגנון הקורסים.
הילדים והמשפחה זה הקריירה שנו!
כמו שבעבודה שלנו אנחנו לומדים, קוראים ומתקדמים
בוודאי ובוודאי בתחום החינוך וטיפוח המשפחה.

את אומרת שנמאס לך מקורס מסוים, וזה נראה לך עיוות וקיצוניות.
אני איתך!!
לא חייבים ללכת עם שיטות עד הסוף, יש שיטות שהפילו חללים,
פעם אחת הייתי בקורס הנקה, והיא אמרה משפט נכון:
אל תנסו ליישם את כל מה שאני אומרת, זה לא הגיוני. תיישמו 3-4 דברים שמתאימים לכם וזה מספיק!
ומאד נהניתי מהמשפט הזה ואני לוקחת את זה גם לקורסים אחרים, לא צריך להפוך את הבית והחינוך ולריב וללכת כאסח עם שיטות שונות ומשונות. מספיק לקחת כמה הצעות שמתאימות לך ולבית שלך, ולעשות שינויים קטנים, צעד צעד.

• הוסף לסימניות
אני קוראת ושומעת כל הזמן חומרים בנושאי הורות ממגוון של אנשי מקצוע, כי אין מישהו אחד שמומחה בהכל (ואם כן הוא כנראה לא מומחה..)
עוד לא מצאתי שיטה שמתאימה לכל הילדים ולא מקצינה בנושאים מסוימים אבל אני ממש אוהבת ללמוד כל מיני שיטות כדי לפתוח את הראש

• הוסף לסימניות
ליבי כץ היא מהממת אבל היא לא לצורך שאת מחפשת היא הנחיית הורים פחות ייעוץ בנושאי הנקה שינה וכד'
גם גרנצווד היא מנחת הורים ולא מה שאת מחפשת.

ערבבו פה באשכול שני דברים, אם הבנתי נכון את מה שפותחת האשכול מחפשת.

אולי הפתרון הוא לקרוא הרבה חומר להבין את העקרון ולהגיע לקו האמצע, בהנחה שהבנתי את בקשתך.

בנוסף אם יש לך אפשרות להכנס לחכמת נשים תוכלי לשאוב משם הרבה ידע בנושאים אלה, לי זה מאד תרם.

• הוסף לסימניות
אני מזדהה עם מה שאת מרגישה
לא יודעת באיזה מצב את בחיים, נשואה טרייה, כמה ילדים
ב"ה אני נשואה 12 שנה עם 4 מתוקים
וגם אני בתחילת דרכי הרגשתי ככה ולוותה אותי המחשבה
"האם אני אמא מספיק טובה?" וכו'..
ובאמת לא הייתי מתחברת לכל אחת
הייתי הולכת לקורס קצר שנפתח להנחיית הורים עם מנחה שהמליצו עליה
המון מתייעצת עם חברות שיש להן ותק ונסיון ב"ה, מטפלות רגשיות
הייתי בולעת כל מה שאני יכולה
ומתאימה את זה לבית שלי,לאופי שלי,של הילדים ויחד עם בעלי
צעד אחרי צעד
ועד היום תמיד מתייעצת ושואלת
והכי חשוב
מתפללת

• הוסף לסימניות
ממליצה לשמוע פודקאסטים, ולקרא חומרים , כתבות, ספרים..
יש לאהובה רענן סדרה מאד יפה במשפחה.
אני קוראת הכל מהכל ויוצקת לתוך זה את עצמי ואת האימא שבי - מקווה שיוצא משהו טוב :)

אבל כן טיפ אחד שיש לי מכל הדברים ששמעתי , קראתי, וחוויתי על בשרי - נוכחות הורית זה בעייני המפתח להכל, היכולת פשוט להיות עם הילדים וללא הסחות דעת זה הדבר הכי משמעותי עבורם.
אני לא מתכוונת להיות פיזית דווקא במשחק, או יצירה אני מתכוונת לקשיבות, להתעניינות
ובגדול שהילד ירגיש שאת חשובה לו - כל אימא יודעת מה יעשה את זה לילד שלה.
וזו אכן עבודת חיים, האימהות הולכת ונהיית בד"כ טובה יותר עם הזמן ועם העבודה..

• הוסף לסימניות
תרשמי לרשימת תפוצה ותראי אם את מתחברת :

בעניין הנקה, שינה וגמילה
יש את סופר מאמי
1748288786778.png

בעניין שינה, עיסוי ועוד
יש את רונית רוט מקורס טימברלי
1748288881612.png

לגדל בלי להקטין - דאברושי הנדל
העצמה וקשר בריא ומגדל עם ילדים
1748288960443.png

• הוסף לסימניות
וואוו איזו שאלה עמוקה.

קודם כל יישר כח על ההתבוננות הפנימית וזיהוי הצורך שלך ללמוד.

גילוי נאות לפני הכל - אני מדריכת הורים וזוגות בגישה ההיקשרותית (שהיא בעיני פשוט הגישה הטבעית לבית יהודי) וגם מדריכת הנקה. אכתוב מנקודת המבט שלי.

לפני כמה שנים הרגשתי ממש כמוך. היו לי הרבה סימני שאלה, הרגשתי שאני לא מצליחה למצוא את התשובות שמדוייקות ומתחברות לקולות הפנימיים בי. הכל היה "מסביב" ולא נגע בשורש. לא חיפשתי ספרי הדרכה, לא חיפשתי כללי "עשה ואל תעשה", ולא כללים שיהפכו את הילדים שלי לרובוטים...

דרך זה הגעתי ללמוד הדרכת הנקה הכי לעומק שאפשר, נברתי בכל מקור אפשרי בעולם התורה שעוסק בהנקה (אפילו הצלחתי לחדש לבעלי מקורות שלא הכיר כלל), והמשכתי ללמוד הדרכת הורים וייעוץ זוגי בגישה ההיקשרותית. מתוך הבירור הפנימי שלי לעצמי - רציתי להעביר את זה הלאה.

אני חושבת שהורות ואמהות אמורה להיות דבר טבעי שנובע מתוכינו מעצם היותנו. נבראנו "מתוכנתות" להיות אמהות. אם זה בהקשר של הלידה, ההנקה וכל שגרת גידול הילדים. היכולת של האישה להכיל היא גבוהה יותר משל האיש, וזה בדיוק מה שילדים צריכים.

ספר ההדרכה הטוב ביותר לאיך להיות אמא טובה - פשוט נמצא אצלנו, בלב.

אבל,

וזה אבל גדול מאוד,

היום יש הרבה קולות פנימיים שרוצים לצאת מתוכינו, ואילו רעשי רקע חיצוניים מטשטשים אותם ומונעים מאיתנו להיות קשובות לעצמנו, לבטן שלנו, לאינסטינקטים.

החברה שבה אנחנו חיים ומקיפה אותנו היא כבר לא "שבט" משפחתי ועוטף, שמפנה את כל המשאבים לגידול ילדים. יש הסחות דעת, טרדות, דברים שבעבר היו פחות מצויים. אנחנו יותר מוכווני מטרה, יותר מחפשים תוצאות מידייות ופחות סבלניים לתהליכי אורך. שוכחים לפעמים שהקב"ה ברא את האדם יצור מורכב עם עומק אינסופי... כזה יצור לא מגיב לכפתורים :)

אנחנו פחות מדברים רגשות, פחות מודעים בכלל לקשת הרגשות הרחבה שמניעה אותנו כבני אדם. ואם איננו מודעים אפילו לרגשות של עצמנו - כיצד נוכל לזהות את הרגשות של ילדינו? לתת מענה לתסכול שלהם? לבושה? לאשמה? לעצב? רגשות שמכוונים הרבה מהפעולות שלהם, שבסוף גורמות לנו לחוש מאותגרות ביום יום איתם.

ובאמת, זה מוביל לכך שאנחנו צריכים מצפן כלשהו. מצפן שיכוון אותנו להקשיב בחזרה לעצמנו, לזהות את הפצעים שלנו שמפריעים לנו באתגרי היום יום בבית, להתבונן על הילדים שלנו ועל הקשר הזוגי במשקפיים אחרות ולגשת אליהם בהמון חמלה ורגש, מתוך הבנה - שיש כאן רגש שמוביל גם אותם.

אני ממליצה מאוד על הגישה ההיקשרותית, אני חושבת שהיא תחבר לך את הנקודות שאת רוצה לחבר.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התגובות שמחממות את הלב!
ותודה רבה על ההמלצות הספציפיות, הוספתי לי היום כמה מקורות מידע ומקווה להנות ולהחכים מהם.

לא בטוח שיש פתרון מלא לכל דבר:)
שאלת תם: יש כזה דבר פתרון מלא לאתגרים עם ילדים?
ובכן, כנראה שביחס למה שציפיתי זה היה רווח לא מספיק מספק. לצאת מוקדם מהעבודה, למצוא סידור לילדים, להגיע שני בני הזוג - זה היה בשבילי מאמץ גדול

ללכת לקורסים, ולגוון בסגנון הקורסים.
הילדים והמשפחה זה הקריירה שנו!
כמו שבעבודה שלנו אנחנו לומדים, קוראים ומתקדמים
בוודאי ובוודאי בתחום החינוך וטיפוח המשפחה.
מסכימה עם המשפט הזה כל כך!
בנוסף אם יש לך אפשרות להכנס לחכמת נשים תוכלי לשאוב משם הרבה ידע בנושאים אלה, לי זה מאד תרם
תודה שהבנת את הכוונה המקורית שלי באשכול, ולגבי חכמת נשים אני בנטפרי...
יש לאהובה רענן סדרה מאד יפה במשפחה.
בעיתון?
תרשמי לרשימת תפוצה ותראי אם את מתחברת
או, בדיוק מה שחיפשתי. תודה לך!
אני ממליצה מאוד על הגישה ההיקשרותית, אני חושבת שהיא תחבר לך את הנקודות שאת רוצה לחבר.
אני אנסה ללמוד עליה באופן עצמאי כי אלו ששמעתי מהן על זה לקחו את הרעיונות טיפה רחוק מידי לטעמי...

• הוסף לסימניות
חנוך לנער על פי דרכו"
לא על פי שיטה מסוימת.
זו צריכה להיות הגישה בכל הנחיית הורים.
אנחנו לא יכולים ליצור מיטת/ שיטת סדום חינוכית. והכניס את כל הילדים לתבניות.
(אגב זה מה שמאד יפה בגישה של הרב ברייער, עוזר להורים לגלות בתוכם את התשובות והכוחות)
ממליצה בחום!

• הוסף לסימניות
חשבתי שוב על הכותרת של השירשור הזה.
וחשוב להניח נקודת הנחה אחרת.
כל אמא היא אמא טובה! נקודה.

וכשנצא מנקודת ההנחה הזו ונקבל את עצמנו כאמהות,

אמהות הכי טובות שאנחנו יכולות בנתונים האלה.
אמהות הכי טובות - כפי שהקב"ה שם אותנו לילדים האלה,
אמא הכי טובה, ככה, כי היא משתדלת ומתאמצת כל כך.

עכשיו הדרך פתוחה להתקדם.

אז אולי לשנות כותרת ל: איפה אפשר ללמוד על חינוך והורות? איך אפשר להתקדם באמהות שלי?

אבל הכי חשוב להכיר בזה שאת אמא טובה! בעצם היותך!
להביט על עצמך בחמלה , ברכות. באהבה.
והשאלה שלך כבר מראה שאת כזו!

• הוסף לסימניות
חשבתי שוב על הכותרת של השירשור הזה.

עכשיו הדרך פתוחה להתקדם.

אז אולי לשנות כותרת ל: איפה אפשר ללמוד על חינוך והורות? איך אפשר להתקדם באמהות שלי?

אבל הכי חשוב להכיר בזה שאת אמא טובה! בעצם היותך!
להביט על עצמך בחמלה , ברכות. באהבה.
והשאלה שלך כבר מראה שאת כזו!
בלת"ק,
או לשנות את הכותרת ל -

איפה לומדים איך להכיר בזה שאנו אמהות טובות?
🙂

• הוסף לסימניות
לצערי הרב,
ממש לא כל אמא היא אמא טובה.
ובטח ובטח לא הכי טובה.
ככה ה' ברא את העולם.

כל אמא שמחפשת להיות אמא טובה.
היא אמא טובה. גם אם יש לה טעויות.

כל אמא שמודעת למגבלות האנוש שלה,
מודעת לתפקיד האלוקי שלה.
מודעת לאחריות ולגודל התפקיד.
ועושה צעדים אופרטיביים כדי להצליח בו.
היא אמא טובה.

גם אם היא עכשיו לא הכי מצליחה וגם אם העתיד היא תהיה הרבה יותר טובה.
כבר עכשיו היא טובה.

אבל לא כל אמא טובה.
ב"ה רוב האמהות טובות. לצערי ממש לא כולן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה