ח"ונכתב ע"י אוהב0ישראל;406820:בצלאל....
נכתב ע"י אוהב0ישראל;406820:בצלאל....
נכתב ע"י חויוית;406923:יש משהו יותר משלנו?
לא מסכים...נכתב ע"י אליהו פריד;406825:בתחום הזה נותנים לבצלאל יותר מידי קרדיט.
הייתי מאוד שמח לשמוע יותר על הבעיות של בצלאל בלימודי הטיפוגרפיה או העיצוב בכלל. נשמע שאתם מבינים בנושא.נכתב ע"י Shia;407014:מי שרוצה לקחת את הנושא ברצינות, לא הולך ל"קורס" אלא פונה ללימודי תואר.
רוב המוסדות הנחשבים בתחום, נמצאים בחו"ל. (בעיקר באירופה) לדוגמה, בית הספר ההולנדי Kabk.
בישראל סביר להניח שבצלאל נחשב למוסד שמלמד את התחום ברמה הטובה ביותר. אם כי, ידידנו המלומד, ר' אליהו, כאמור חולק על הקביעה הזו והצדק עימו במידה מסויימת.
נכתב ע"י ברק09;407021:הייתי מאוד שמח לשמוע יותר על הבעיות של בצלאל בלימודי הטיפוגרפיה או העיצוב בכלל. נשמע שאתם מבינים בנושא.
הסיבה ששאלתי היא שראיתי את הביטחון בו קבעתם דברים ורציתי להבין מהיכן אתם שואבים את המידע. אז קודם כל אל תכעס, אבל מה שכתבת הוא לגמרי לא נכון. לבצלאל יש מסלול (בין הטובים והמתקדמים בעולם יש לציין) בתוך לימודי "תקשורת חזותית" לטיפוגרפיה. במסגרת המסלול יכול הסטודנט המשועמם להתנסות ב"טיפוגרפיה נסיונית", עיצוב פונטים, חשיבה טיפוגרפית וכו' וכו'. מי שבאמת "בקטע" מקבל שם את כל הכלים לכך והרבה מעבר.נכתב ע"י Shia;407040:אני לא מבין בנושא במיוחד. הבעיה היא שפשוט אין בבצלאל (או באף מקום אחר בארץ לצורך העניין) לימודי טיפוגרפיה לשמם.
יש לימודי טיפוגרפיה במסגרת של לימודי עיצוב גרפי (המכונה בבתי הספר הגבוהים "תקשורת חזותית). אבל מי שמעוניין להתמחות בתחום הזה (שהוא תחום בפני עצמו) לא בהכרח יקבל שם מענה מלא שיכשיר אותו לדרגת אמן פונטים אמיתי.
מלימודים בבצלאל אתה בהחלט יוצא מעצב. אבל לא בהכרח שתצא טיפוגרף.
כמובן שאם התלמיד מספיק רוצה ללמוד, הוא יכול להשלים הרבה פערים ולהשקיע מעצמו מעבר... אבל זה כבר לא קשור לבצלאל.
חס וחסה!נכתב ע"י ברק09;407050:אז קודם כל אל תכעס
שוב, המחלקה "תקשורת חזותית" בבצלאל מחולקת למספר מסלולים (בורדקאסט, פרסום, פרינט וכו') ואחד המסלולים הוא "טיפוגרפיה", מסלול בו ניתן לקחת קורסים בטיפוגרפיה נסיונית, עיצוב מאגזין וכו'. זהו מסלול מקצועי, מתיש ומפורט ברמה הכי גבוהה שיש. אם היית כותב את הדברים הנ"ל על מסלול האנימציה שבתוך "תקשורת חזותית" הייתי מסכים באופן חלקי (הרי קיימת מחלקה נקודתית לנושא בתוך האקדמיה) אבל בנוגע לנושא הנ"ל אני מציע שתברר שוב.נכתב ע"י Shia;407064:"טיפוגרפיה ניסויית" הוא קורס זכות בתוך מסגרת לימודי תקשורת חזותית.
אני מאמין שהוא קורס מצויין. אבל זה עדיין קורס ולא "מסלול".
כאמור, ככל הידוע לי, אין בארץ מסלול לימודי טיפוגרפיה המקביל ללימודי טיפוגרפיה בבתי ספר בחו"ל.
כשם שמי שמעוניין להיות אנימטור, לא מסתפק בקורס האנימציה במסגרת לימודי תלת מימד, כך גם מי שמעוניין להיות טיפוגרף, אינו מסתפק בקורס וכו'...
אבל כמו שאמרת, מי ש"בקטע", זה לא אמור להפריע לו, יעידו על כך כמה מיוצרי הפונטים הדגולים שקמו לאות העברית שקנו את כישוריהם במסגרת לימודים ב"בצלאל" והרבה בעזרת שנים של לימוד ומחקר עצמיים.
נ.ב.
חס וחסה!
אז כאמור אני לא מסכים.נכתב ע"י אליהו פריד;407072:תחום הטיפוגרפיה הוא תחום חלש גם במרובע הקדוש.
אמנם יש שם מסלול טיפוגרפיה, אבל בסיסי, לא משהו רציני.
אני מדבר מתוך היכרות עם המרצים בתחום וכן עם היכרות עם בוגרים.
הסיבה שהמצב כך היא בגלל שהמוסדות לא מוכנים להשקיע תקציב מיוחד לתחום הזה.
אז ברק, אתה יכול להסכים או לא להסכים, אבל זהו לצערינו המצב.
כל הטיפוגרפים שבגרו בצלאל, המשיכו לימודים בתחום הטיפוגרפיה בחו"ל (באמסטרדם או באנגליה), כל השאר הם אוטודידקטיים.
נכתב ע"י Shia;407040:מלימודים בבצלאל אתה בהחלט יוצא מעצב. אבל לא בהכרח שתצא טיפוגרף.
כמובן שאם התלמיד מספיק רוצה ללמוד, הוא יכול להשלים הרבה פערים ולהשקיע מעצמו מעבר... אבל זה כבר לא קשור לבצלאל.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים