איפה לומדים עריכה לשונית/ עריכה ספרותית?

• פותח הנושא bbr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
רציתי לפתוח את האשכול בפורום ספרות אבל אין לי גישה לשם:rolleyes: אז אשאל פה.

אני מבררת בשביל מישהי לגבי לימודים של עריכה לשונית /ספרותית, האם יש בכלל מקומות שלומדים את זה בצורה מקצועית או כאלה ששנים עוסקות בכתיבה באיזשהו שלב מתעסקות בזה?
מי שיכולה לתת לי פרטים על התחום אודה לה מאוד:)

• הוסף לסימניות
נדמה לי שבהשתלמויות בחדש היה משהו כזה, מקצועי בהחלט.

• הוסף לסימניות
האם יש מקומות שלומדים את זה מהבסיס ולא בהשתלמויות??
זה מיועד בעקרון לבחורה, שעוד לא הוציאה תעודה אז לא רלוונטי בהשתלמויות...

• הוסף לסימניות
אחרי חקירה א-ר-ו-כ-ה בנושא....
אין כמעט מקומות שבהם אפשר ללמוד את זה, בוודאי לא מקומות שמתאימים לבחורה חרדית.
יש את אוניברסיטת חיפה, נדמה לי, מכללת אחווה, בית ברל, וזהו, פחות או יותר.

הדבר היחיד שיכול להתאים זו מכללת אפרתה, שם יש קורס של יום בשבוע במשך שנתיים, לנשים. תנאי הקבלה הם תעודת בגרות או תעודת הוראה.

אם יש מישהו שיודע יותר פרטים מזה, גם אני אשמח מ-א-ד לכל בדל מידע, בתור מי שעוסקת כבר שנים בעריכה לשונית, אבל רק באופן חובבני, כי "אין לי תעודה"...

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה המפורטת לא היה לי מושג מאיפה להתחיל לברר לה.

השאלה אם זה לענין ללמוד מסלול ספרות והבעה בסמינר, ואם היא תרצה אחרי כן להתמקצע בתחום מסוים לעשות זאת בהשתלמויות או במכללה או משהו כזה??

• הוסף לסימניות
בזה אני לא ממש מבינה, עברתי מזמן את הסמינר ואצלנו בכל לא היה מושג של מסלול ספרות...
מה שכן, יש את המורה בלה טשרנוק, המורה הכי מפורסמת בתחום הלשון, ואולי אפשר להתייעץ איתה. אם תרצי, אשלח לך את המספר שלה באישי.

• הוסף לסימניות
כדאי לבדוק באוניברסיטה הפתוחה.

• הוסף לסימניות
לימודי השתלמויות לא מחיבים תעודה.

לא בחורה אחת ולא שתיים מאכלסות שם את ספסל הלימודים.

• הוסף לסימניות
לדעתי לפני לימוד עריכה ספרותית, עליה להתמקצע בכתיבה עצמה. על עורכת מקצועית לדעת לכתוב היטב בעצמה חומר מעולה. ולכן כן הייתי ממליצה לה ללמוד בהתמחות לספרות או לחילופין בקורסים פרטיים של כתיבה יוצרת מקצועית, כמו אצל א. הראל ואחרות, ואחר כך ללכת לעריכה של חומר שכתבו אחרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה