איפוס קוד כניסה -

• פותח הנושא selo
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני גם מסכים עם כל מילה למרות שאני לא טכנאי.

אבל אני יכול להגיד על חשמלאי שמגיע להחליף פלורוסנט לגרפיקאי שלא יודע להחליף ולוקח על זה 125 ש''ח (ביקור בית...), ולמחרת הגרפיקאי לוקח מהמטפל הרגשי שמטפל בבן הארבע של החשמלאי שמקבל 150 ש''ח לשעה (עבור זה שיושב ומשחק\מצייר איתו), 400 ש''ח עבור עיצוב פרסומת....... (ואין לדבר סוף)
שהם שודדים???
לא!!!

כך מנהג העולם,
כל אחד מקבל כסף על עבודתו ועל מקצועיותו ועל ידענותו...
שזה לפעמים כולל הרבה שנות לימוד\השתלמות\ניסיונות שלא צלחו....

ואכן, אם יש מישהו שיודע את כל המקצועות הוא יחסוך המוווון כסף.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש משהו מאוד מעצבן אצל לקוחות

ברגע שמגיע איש מקצוע לטפל בבעיה מיד הם פותחים סטופר כמה זמן זה לקח ואחרי זה אומרים על חצי שעה לקחת 150/200 ש"ח?

התעסקתי בשבוע שעבר במפעל עם הרבה בעיות חשמל
הגיע חשמלאי ואמר תביא לי 1000 ש"ח אני פותר את הבעיה
המנהל לא רצה בסוף שילם ל-4 אנשים דמי ביקור 150 ש"ח
ולחשמלאי הזול לא שילם ביקור אלא טיפול כולל (650 ש"ח)

והוא עוד חסך כסף.....

כאשר אנו פונים לאיש מקצוע
ולא משנה מה העבודה שלו
אנו משלמים לו 70% על הידע שלו ו-30% על הטיפול בבעיה שלנו

וכאילו שהטכנאים לא משלמים מס הכנסה וכו'

• הוסף לסימניות
טוב, ה'עליהום' הזה לא מתאים לי :)

אז אסביר: אני גם סובר בדיוק כמוכם שלאיש מקצוע מגיע תשלום הוגן ולו בגלל שהוא איש מקצוע. ברור. אין ספק. אבל אם איש מקצוע רואה שישנה בעיה בתקע של המכונת כביסה, מה שהוא צריך לעשות זה לומר לגברת שיש בעיה בתקע וזהו [לא נכנס לאגרת ביקור]. אבל אם הוא בעצמו יחליף את התקע, ו'הופ... הנה המכונה עובדת, בבקשה שלמי לי 400 שקל', זה גנב! ולמה? כי על כזו פעולה לא לוקחים מחיר כה יקר, וגם אם הינך טכנאי..

ולנושא המקורי: לא אמרתי שהטכנאי צריך לעשות זאת בהתנדבות, וגם לא אמרתי שישלמו לו 20 שקל או 50 שקל. אבל לקחת 150-200, זה יקר! יקר מאוד! על דבר כזה [פתיחת חשבון במערכות מתחת ל-7] 80-100 ש"ח זה סכום בהחלט מעולה אם הלקוח הגיע אליך הביתה.

אבל כמובן, זכותו של כל אדם לקחת גם 7000 שקל.
רק @selo קח בחשבון שכדאי לך ללכת לטכנאי הגון ולא לטכנאי נצלן.
בטוחני ש @פרסומון לא ינצל אותך, לך אליו.

• הוסף לסימניות
היו אצלי פעם זו"צ, שהגיעו עם המחשב שלהם עם תקלה מסוימת.
ראיתי מה התקלה. אמרתי להם שעל התקלה הזו אני גובה 50 ש"ח לתקן אותה (לדעתי, לפעמים לא שווה לטכנאי להתחיל לגעת במחשב שלך בפחות מ-50 ש"ח!!!), ואני יכול לעשות את זה מיידית.
הם אישרו את התיקון.
אחרי חמש דקות יצאתי אליהם עם המחשב כשהוא תקין ועובד לשביעות רצונם.
האשה שואלת אותי בשיא הרצינות: 'רגע, אתה עבדת חמש דקות ועל זה אתה גובה 50 שקלים טבין ותקילין???'.
אני הייתי המום, ולא בדיוק ידעתי מאיפה להתחיל לענות לה.

לא ממש משנה מה עניתי לה בסוף, והם כמובן שילמו את הנדרש עם הבנה.

בקיצור @דודכהן שאלת אם אני מסכים איתך, -כל מילה.
בפינת הסיפור היומי, פעם פעם הייתי טכנאי.
התקשר מישהו, שהמחשב, שלא שלו, עם מסך כחול ואמרו לו לפרמט והוא רוצה שאעשה לו את זה.
לא היו לו דרישות, מלבד דרישה אחת: שאעשה כל מה שאפשר כדי שבעל המחשב לא יצטרך להתרגל להכל מחדש, כלומר, לחפור בכל ההגדרות ולהחזיר הכל לקדמותו. אמרתי לו שדבר כזה הוא בלתי אפשרי, ועל ההשתדלות אגבה ממנו 500 שקל. הוא הסכים.

הגעתי אליו. מתברר, שפשוט נפל החשמל תוך כדי עבודה והיו לו שגיאות לוגיות בדיסק. ב-XP היה קטע שלפעמים הוא היה מביא מסך כחול מכיוון שהוא לא היה מצליח לעשות סריקת דיסק כי יש שגיאה. והיה עוד קטע, שהסריקה של תוכנית ההתקנה לפעמים היתה עובדת כשסריקה חיצונית היתה נופלת (בלי שאלות, זה היה לפני שנים רבות...).

10 דקות שחררתי לו את המחשב, כשהכל חזר לקדמותו כמובן ובעל המחשב לא יחווה עצבנות בגלל דברים שהיו לו פה ושם ופתאום נעלמו.

האיש הוציא 500 שקל... הוא עוד היה מאושר שסידרתי לו הכל על הצד היותר טוב. לקחתי 200 והרגשתי קצת חצוף :). אבל סלחתי לעצמי כי הקדמתי לו תור כי הוא היה לחוץ...

תכלס, היה הולך למישהו אחר, גם היה דופק אותו, גם היה מייבש אותו וגם היה גובה יותר.

• הוסף לסימניות
נראה שהבלאגן פה קצת התחיל בגללי.

על הטכנאים המוסמכים שהביעו דעה אני ודאי לא חולק - ואף לא על אלו שלא עוסקים בתחום והביעו דעה אישית.
כל זמן שלא קם מחירון ברור מקיף ומפורט (ולא נראה לי שאי פעם יהיה אפשר להכין אחד כזה) לכלל עבודות ה'טכנאי אישי' בכל התחומים (חשמל אינסטלציה מחשוב אלקטרוניקה וכו'), אני לא חושב שמישהו מהצד יכול לתמחר עבודה כזו.

אני, בחור ישיבה צעיר ב''ה, לא טכנאי ולא עוסק בתיקונים למיניהם בתשלום.
את הידע שיש לי (מחשבים, אלקטרוניקה, חשמל, אינסטלציה למינה... ומעט שיפוצים) אגרתי ולמדתי בעשר אצבעות בעמל וביגיעה - וכל זה בתור תחביב. ולמרות זאת אני יודע להתעסק בדברים מסובכים שגם גוגל לא תמיד עוזר בהם.
ועדיין - אני במפורש אומר שאין תחליף לאנשי מקצוע מוסמכים או בבעלי הנסיון.
אין תחליף לאדם שלוקח אחריות על מעשיו, ואין תחליף לאדם שיודע להתמודד עם השלכות שיכולות להיווצר בשטח בשעת מעשה.
נכון, לא תמיד הסכמתי לתמחורים מסויימים מבעלי מקצוע - אבל תמיד זכרתי שהם השקיעו כדי לדעת את מה שאני לא יודע, ורק זו סיבה שבגינה מגיע להם תשלום.
כמה? - כל אחד לעצמו במסגרת ההלכה היושר וההגינות (ואינם חלוקים זה מזה).

השאלה שפתחה את הדיון הזה הגיעה מאותו המקום.
אם טכנאי היה אומר על מחיר כזה "מופקע", הייתי מכבד דעתו. הוא יודע במה הוא עוסק לפי סביבת עבודתו.
כאשר מישהו אחר שאינו טכנאי אומר זאת - אני עדיין מכבד, אבל מנסה להבין מאיפה המבט הזה מגיע. כי להחליף מתג-דוד-שמש כל אחד יכול בהדרכת גוגל, ואפילו להחליף חמם בדוד (בדידי המעשה). אבל לנסיון ואחריות אין תמחור. עדיין לא.

אני חושב שהכל פה נכתב ברוח טובה ומתוך רצון לעזור איש לרעהו בכל דרך, וודאי שלא הייתה לי כוונה לפגוע במישהו או לגרום לכך.
אני מבקש סליחה אם מישהו יצא מפה נפגע.
בעז''ה נזכה להמשיך ולהרבות אהבת חינם בעם ישראל :)
@חליל @דודכהן @פרסומון @הסכת ושמע

• הוסף לסימניות
@אין דופי כמוני כמוך
למדתי זאת בעשר אצבעות ושתי עיניים

וברור שבעל מקצוע הוא זה שבסוף קובע את המחיר
אבל יש מחיר הגיוני שמתחת לזה לא שווה לבעל מקצוע לגעת במוצר

הייתי לפני חודש במעבדה לתיקוני טלפונים
וחברי הכניס סלולרי לתיקון
המוכר אומר לו אני לא נוגע בזה פחות מ100 ש"ח
יכול להיות שזה בעיה קטנה ויכול להיות חלק בטלפון
במידה וזה רק פתיחה ניקוי סגירה זה 100 ש"ח
במידה וזה פתיחה החלפה וסגירה 150 ש"ח
והוסיף אתה יכול לקחת את החלק הזה ב25 ש"ח להחלטתך

ברור שמי שיש לו זוג ידיים ימניות יעשה את זה לבד ומי שלא ישלם ע"ז עוד 125 ש"ח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה