אישור דחוי מהצבא למשפחתון, הייתכן?

• פותח הנושא l222
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום,
אני מסדרת כרגע את הרישום של בתי למשפחתון,
בעלי אברך כולל,ב"ה והתקשרתי למשרד התמ"ת ושאלתי איזה מסמכים אני צריכה להגיש ע"מ לקבל דרגה 3, ואמרו לי שאם בעלי לומד, שאגש ללשכת הגיוס ואבקש אישור דחייה מהצבא תקף וכך אוכל לקבל,, היא הסבירה שרק שנה הבאה אצטרך להביא תלוש על 10 ש"ש.
התקשרתי לשרות לקוחות של לשכת הגיוס, והם אכן הבהירו לי שבעלי(בן 22.) נחשב כרגע בן תורה אך אין אפשרות להוציא אישורים בענין, זו ההוראה.

מה עושים למי אפשר לפנות,
והאם משהיא כן השיגה כזה אישור.
תודה

• הוסף לסימניות
לאף אחד אין מידע בנושא...
איפה כל אלו ששולחות למשפחתונים ומעונות
חסד תעזרו!!!

• הוסף לסימניות
גם אני מצטרפת לשאלה!!!!
גם בעלי אברך וגם אני הגעתי לאותה הנקודה!!!!

• הוסף לסימניות
גם אני הסתבכתי עם אותה בעיה
ולהלן התשובה
דיחוי - אישור הניתן במקרים ספציפיים מאוד.(בעיות נפשיות, נכות וכד'). למי שיש דיחוי אמור להיות אישור מהצבא ע"כ - מסמך בן כמה דפים.
פטור - תואר לכל אברך כולל ממוצע.

השנה, לחושך גזירות השלטון. ילד לאברך כולל, דרגתו תעלה דרגה אחת מעל הדרגה שמגיעה לו, אא"כ מצהיר כי עובד 10 ש"ש.

• הוסף לסימניות
כך שאין דרך לאברך מן השורה לקבל דיחוי!!!
אם הוא יילך לשם ויעשה הצגה? זה יעזור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shoshi;1328003:
ולהלן התשובה
דיחוי - אישור הניתן במקרים ספציפיים מאוד.(בעיות נפשיות, נכות וכד'). למי שיש דיחוי אמור להיות אישור מהצבא ע"כ - מסמך בן כמה דפים.

השנה, לחושך גזירות השלטון. ילד לאברך כולל, דרגתו תעלה דרגה אחת מעל הדרגה שמגיעה לו, אא"כ מצהיר כי עובד 10 ש"ש.

אבל לא נכון , כרגע בעלי נחשב בן תורה ולכן הוא יכול לקבל דחוי, הוא לא קבל פטור,
א"א לא לתת פטור, ולא דחוי, אנחנו לא יכולים ליפול בין הכסאות....

• הוסף לסימניות
זה נכון! או שיביאו פטור, או דיחוי!!!!

• הוסף לסימניות
אולי הוא צריך ללכת ללשכת הגיוס???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shoshi;1328003:
ולהלן התשובה

אני חושבת שהחלפת בין המושגים -
פטור - זה סופי, לבעלי בעיות נפשיות וכו', פטורים משירות צבאי
דיחוי - זמני, וזה המעמד של בני הישיבות שצריכים להתייצב מעת לעת לאשר שהם עדיין בני ישיבה ומקבלים דיחוי לתקופה נוספת (עד לגיל בו הם מקבלים פטור)

• הוסף לסימניות
לא ברור אם זה אכן מהשנה,
לבעלי כבר יש פטור
וקיבלתי דרגה 3.

• הוסף לסימניות
אלונית גם אני חשבתי כמותך, מבירור חוזר ונשנה מול לשכת הגיוס זאת התשובה שקיבלתי.

• הוסף לסימניות
היי יעל באמת?? זה דרגה סופית???

• הוסף לסימניות
כך כתוב ב"ברור דרגה" באתר
חשבתי לנסות לצרף את בעלי לעסק וכו',
אבל אמרתי לעצמי קודם כל נגיש, תמיד אפשר לעדכן ולשנות מסמכים.
האמת הופתעתי גם

• הוסף לסימניות
הופה!
אילנית!
יש לדייק:
לא רק בעלי בעיות... פטורים מהצבא.
למשל אברך שיש לו 5 ילדים ג"כ מקבל פטור!
(כי הצבא לא רוצה להעמיס על עצמו 5 יתומים למקרה שחלילה חייל כזה נהרג. זה יקר מידי)
או מישהו 'סתם' מבוגר

• הוסף לסימניות
כמעט כל אברך נשוי עם ילדים מקבל פטור בגיל 28 בערך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תדמית;1328029:
אולי הוא צריך ללכת ללשכת הגיוס???

זהו זה מה שרציתי לוודא בשרות לקוחות, אבל הם הבהירו שאין אישור כזה והם לא יוציאו לנו אישור כזה.
אז מה עושים?

לעניות דעתי צריך לערב משהו, ח"כ או מה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1328043:
לא ברור אם זה אכן מהשנה,
לבעלי כבר יש פטור
וקיבלתי דרגה 3.

והוא אברך?
הגשתם תלוש על שמו של 10 ש"ש?

• הוסף לסימניות
אברך
ולא הגשנו תלושים - כי אין.

• הוסף לסימניות
מה שכן יתכן והם נותנים דרגה 3 אך מבקשים סכום של דרגה 4. זה אני לא יודעת.
בסכום כמה אני צריכה לשלם וכמה המדינה משתתפת, כתוב "לא זמין"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה