דרוש מידע אישור לזופרן

• הוסף לסימניות
אני בתקופה שלפני לידה ומשתמשת בזופרן, לצערי כל ה 9 חודשים.
במאוחדת אישרו לי את הכדורים פעם אחת בלבד - 30 כדורים וזהו.
מעכשיו אני צריכה לקנות במחיר מלא (משהו כמו 180 ש"ח ל 10 כדורים)

מעניין אותי איך זה בקופות חולים אחרות - אשמח למידע מבעלות נסיון!

• הוסף לסימניות
נראה לי שתלכי למרפאה שקרובה אליך.
ופשוט תדברי עם המנהלת סניף.
וזהו...

זה לוקח קצת זמן לפעמים
ולא תמיד עוזר
אבל לא מפסידים אם מנסים.

• הוסף לסימניות
איזה אזור את בארץ?
יש אנשים איך הם נקראים לא זוכרת
משהו קישרי קהילה שיעזרו לך.

• הוסף לסימניות
באשדוד יש את חנוך דנציגר לדוגמא.
בכל אזור יש משהו אחר נראה לי.
במאוחדת כמובן.

• הוסף לסימניות
איך? מה הפרוצדורה?
אפילו את הבקשות הנוכחיות לא אני ביקשתי אלא הרופאה
אבל היא אומרת שאין לה מושג מה עושים הלאה
בכל קופת חולים יש ועדת חריגים.
את צריכה לבקש מהמזכירה טופס למילוי לועדת חריגים או משהו כזה.
תצטרכי כמובן מבכתב מרופא שמנמק למה את חייבת את הזופרן ושכל הטיפולים האחרים לא עושים את העבודה [פראמין למשל ניסית?].
אם לא ניסית פראמין, לדוגמא אז לא יאשרו לך לפני שתנסי. פראמין אפשר לקבל בקלות ללא אישורים מיוחדים.
אם כבר ניסית הכל ורק זופרן עוזר אז תפעלי כנ"ל מול ועדת חריגים. קחי בחשבון שועדת חריגים לא יושבת כל יום וזו פרוצודורה שלוקחת זמן אז אולי תצטרכי לרכוש לחודש אחד בתשלום מלא [ואם יאושר לך, תוכלי לקבל החזר, אם אני לא טועה]. או שתקחי מגמ"ח. אבל בשביל להחזיר בכל מקרה תצטרכי לרכוש במחיר מלא מכיון שלא תקבלי אישור ליותר מקופסא לחודש. ולא ימכרו לך רטרו.

• הוסף לסימניות
בסל התרופות של משרד הבריאות כתוב שהזופרן נמצא בסל לחולים אונקולוגים בלבד :(
http://call.gov.il/infocenter/index?page=content&id=EL1836&actp=LIST

אבל למעשה - פגשתי הרבה נשים היפראמזיסיות, ולא שמעתי מאף אחת מהן על בעיות בהשגת זופרן. אולי שווה לך להתייעץ עם קבוצת התמיכה של 'חבלים' - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> , שמכירים את ההליכים מול קופות החולים.

• הוסף לסימניות
זופרן כרוך באישור חריג מקופת החולים, כיוון שהוא לא מותווה להיפראמזיס (כרגע בטיפול מול גורמים באיגוד הגניקולוגי, מקווה שישתנה בקרוב).
לצערי, ואני נאלצת לכתוב זאת כאן, קופת החולים שיוצרת אינסוף בעיות ופורצדורות בנושא, זה בעיקר מאוחדת.
אם ישנן נשים נוספות שנתקלו בבעיה, נשמח שתשלחנה מידע למייל של חבלים שהופיע בהודעה של רותי.

• הוסף לסימניות
זופרן כרוך באישור חריג מקופת החולים, כיוון שהוא לא מותווה להיפראמזיס (כרגע בטיפול מול גורמים באיגוד הגניקולוגי, מקווה שישתנה בקרוב).
לצערי, ואני נאלצת לכתוב זאת כאן, קופת החולים שיוצרת אינסוף בעיות ופורצדורות בנושא, זה בעיקר מאוחדת.
אם ישנן נשים נוספות שנתקלו בבעיה, נשמח שתשלחנה מידע למייל של חבלים שהופיע בהודעה של רותי.
אני במאוחדת.
קבלתי זופרן ללא בעיה.
לא כטיפול בחולה אונקולוגי.

• הוסף לסימניות
לבחילות של לפני לידה, או למשהו אחר?
משהו אחר.
רק רציתי לומר שלא תמיד לא מאשרים במאוחדת. ואם מאשרים זה לא תמיד לחולים אונקולוגיים.
אני מכירה מישהי ממאוחדת שאושר לה טיפול בזופרן להיפראמזיס לאחר שהוכח שפראמין ושות' לא הועילו ולולא זה היא היתה צריכה אשפוז. אבל זה בהחלט חריג.

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים, במאוחדת, ביקשתי מהרופאה זופרן. ענתה לי שהם לא מאשרים, כי במחקרים של משרד הבריאות גילו שזה יכול לפגוע בעובר.

• הוסף לסימניות
אני הייתי בלאומית וגם אמרו לי שהם לא נותנים את המרשם.ואז....
התקשר מישהו ממכבי והתחיל לשכנע לעבור קופה.אמרנו להם את הבעיה ואם הם יכולים לעזור
והתשובה היתה כמובן ש''כן'' והבטיח לעזור באמצע תקופת המתנה.
תכלס הם לא יכלו להביא מרשם עם הנחה של הקופה אלא רק מרשם של הרופא שאפשר רק לקנות בבית מרקחת פרטי בסכום מלא
וחודש לפני שעברתי למכבי קרה הנס ירדתי במקרה לרופאת נשים של לאומית (לא רופאה מומחית)
סיפרתי לה על ההקאות והחולשה ושאני רוצה מרשם לזופרן מיד קבלתי את זה (היא לא אמרה לי שזה לא טוב לעובר וכו')
בסוף כמובן עברתי קופה חוץ מבטוח גבוה ושיניים לא מקבלת כלום (עם הבטחות של הרים וגבעות)
מחכה לחזור אחרי טיפול בשיניים

• הוסף לסימניות
לי אישרו במאוחדת זופרן פעמיים להיפרמזיס
ממש לא סיפור מורכב
מילוי טופס 19ג אם אני לא טועה על ידי הרופאה
וקיבלתי אפילו החזר על אלו שרכשתי כשעדיין זה לא אושר לי

• הוסף לסימניות
ממש לא סיפור מורכב
טופס 19ג זה בדיוק הטופס לוועדת חריגים.

• תודה
Reactions: srp
  • הוסף לסימניות
ממש לא סיפור מורכב

מה זה פעמיים? למשך כמה זמן כל פעם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה