איש את רעהו יעזורו או איש את רעהו חיים בלעו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לאחרונה אנו עדים לכך, שפורום איש את רעהו הפך להיות חדשים לבקרים זירת התגוששות אידאולוגית בווריאציות שונות.

חברים יקרים!
האם לדעתכם, זוהי הפלטפורמה הנכונה? האם לא הגיע הזמן להכריז שעם כל הכבוד לנושאים הרוחניים החשובים באשר הם, אין מקומם בפורום פרוג?
הרי לכולנו מובן, שעיקר מטרת מערכת הפורומים הנפלאה היא מקצועית, אלא שמקום הניחו במערכת לנושאי עזרה אישיים (כשיחת המזנון במשרד), אבל כל נושא אחר צריך פלטפורמה אחרת! אם נדבר במושגים פיזיים, יאמר המעסיק למזכירתו, לא אכפת לי שתשאלי את חברתך בהפסקה איפה קנית את הסוודר, אבל בבקשה, ויכוחים על חסידים ומתנגדים - עשינה בבקשה בשיחה טלפונית בערב...

אנא הצביעו על הסקר המצורף, והשתדלו במידת האפשר לא לפתוח כאן תיבת פנדורה...

• הוסף לסימניות
התוצאות יקבעו את גישת ההנהלה.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה בדיוק הבעיה נו ואז ? למי ולמה זה אמור להפריע ?

• הוסף לסימניות
הצבעתי לפני שקראתי את סוף האשכול המדובר. עכשיו קראתי ואני כבר לא יודעת מה להחליט.
השאלה היא אם יש למנוע מראש דיונים שמתחילים רגועים רק כי אחריתם עלולה להגיע להעלבות אישיות, או שכשזה מגיע לזה, אז כדאי למחוק.
יש דיונים שחיזקו אותי, וגיליתי שאני יכולה לדרוש מעצמי יותר, וכשהרגשתי שזה כבר לא בשבילי, חדלתי להיכנס לאשכול.
השאלה היא מהו גבול הטעם הטוב, והבעיה היא שכל אחד הגבול שלו מסתיים בנקודה שונה. מצד אחד זה עלול לפגוע בניק שמוחקים אשכול או תגובה שלו, אך מצד שני ניק יכול להפגע מתגובה זו או אחרת.
שמחה שאני לא חלק מחברי ההנהלה כרגע..:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1196118:
התוצאות יקבעו את גישת ההנהלה.

מה פירוש גישת ההנהלה? מה יקרה? נניח ויצביעו שהמצב גרוע מאד - האם פורום איש את רעהו יסגר?

• הוסף לסימניות
לא רואה סקר מצורף.
בכל אופן, מה הבעיה שגולשים מידי פעם לנושאים אחרים ולויכוחים?
אז נסחפים מידי פעם לויכוחים, ומתווכחים ונהנים ונגמר.
מה הסיפור?

• הוסף לסימניות
לא הצבעתי כי אין לי דעה בזה.
רק סתם הערה, אם פותח את האשכול מחווה את דעתו נגד זה, פשוט שגורר אחריו כמה מצביעים.
גם יש ליקח בחשבון ש-3 אופציות הראשונות הם בעד, והאחרונה נגד, זה אומר שיש לחשוב האחוזים של 3 הראשונות ביחד, נגד 4

• הוסף לסימניות
למה למחוק את "איש את רעהו", המריבות האלו לא רק בפורום הזה.........

לענ"ד, הגיע הזמן שהחבר'ה כאן יבינו שאין טעם להתווכח בפורום שכולל את כללללללל הסגנונות של הציבור שלנו (ולא רק), ואין טעם שכל אחד ישכנע את חברו שדעתו היא הצודקת כי זה לא יעזור, שהרי כל אחד גם ככה מתייעץ עם רבותיו...

אז זה באמת חסר טעם וגורם לחילול ה' עצום בעיני אנשים שלא מהציבור שלנו שנקלעים לאשכול המריבה.

• הוסף לסימניות
איש לרעהו

פירושו עוזרים לזולת
יש כאן פורום מקצועי לכל דבר,
גרפיקה, צילום, וכדומה.

איש את רעהו זה פורום לזולת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1196161:
למה למחוק את "איש את רעהו", המריבות האלו לא רק בפורום הזה.........

לענ"ד, הגיע הזמן שהחבר'ה כאן יבינו שאין טעם להתווכח בפורום שכולל את כללללללל הסגנונות של הציבור שלנו (ולא רק), ואין טעם שכל אחד ישכנע את חברו שדעתו היא הצודקת כי זה לא יעזור, שהרי כל אחד גם ככה מתייעץ עם רבותיו...

אז זה באמת חסר טעם וגורם לחילול ה' עצום בעיני אנשים שלא מהציבור שלנו שנקלעים לאשכול המריבה.

גם אם זה נכון זה ממש לא בעיה אפשר לחסום את הכניסה למי שלא מחובר לאתר

• הוסף לסימניות
אף אופציה בסקר לא סיפקה אותי.

בכל אופן, לדעתי רבה תועלת הפורום הזה על הנזק שבו.
על אף, שבאמת לפעמים העניינים יוצאים מכלל שליטה באשכולות מסויימים.
אני אישית, אם אני רואה שאשכול מדרדר למצב טעון, אני פשוט לא נכנסת אליו יותר ואף לא טורחת לקרוא (זה כ"כ מייגע לטעמי, הויכוחים האלו!).

תחליט ההנהלה מה שתחליט, ונכבד את החלטתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י morwin;1196185:
גם אם זה נכון זה ממש לא בעיה אפשר לחסום את הכניסה למי שלא מחובר לאתר

חבל לסגור את הכניסה לפרוג לאורחים מבחוץ.
האתר פתוח ע"מ לאפשר פרסום לתיקי העבודות של החברים בו. לא?

(על אף שקבצים מצורפים רואים רק חברים מחוברים).

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהכוונה והמיקוד הוא לא על הויכוחים, הדיונים, ההתיעצויות והעזרה לזולת.
אלא
על הטון, הגישה, הנימה והקטילה.
אין כאן טיפת כבוד לדיעה אחרת או התנהגות שונה.
לפעמים אני יושבת מול אשכולות ארוכים, כבדים וטעונים ותוהה בליבי האם לא טעיתי ונכנסתי בטעות לאתר אחר (כאילו שיש לי גישה)

בהחלט, זה פשוט נמאס לראות את ההתנצחויות הבלתי פוסקות, פתיחת אשכולות בנושאים לא ראויים,
וחוסר תרבות דיון שיש פה לצעירים/ות מתלהמים.
וגם חוסר וקושי גדול בהבנת הנקרא פשוטה. אנשים קוראים כותרת ומגיבים מהבטן מבלי לקרוא את גוף ההודעה ואת בקשת ההתיחסות הספציפית של פותח האשכול.

ועוד משהו - אתר פרוג הוא אמנם אתר חרדי ומסונן אך נראה לי שאחוז מסוים מהניקים ממש לא משתייך להגדרה הנ"ל. וזה לפעמים גורר ומסית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KR;1196190:
חבל לסגור.
האתר פתוח ע"מ לאפשר פרסום לתיקי העבודות של החברים בו. לא?

(על אף שקבצים מצורפים רואים רק חברים מחוברים).

לא, התכוונתי רק לאשכול איש את רעהו
לדעתי האישית לא רואה בזה בעיה רצינית בכל הסיפור, אבל גם אם אני טועה ורוצים לסגור את איש את רעהו בגלל חילול ה' אז אפשר כבר לחסום לאלה שמבחוץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י morwin;1196193:
לא, התכוונתי רק לאשכול איש את רעהו
לדעתי האישית לא רואה בזה בעיה רצינית בכל הסיפור, אבל גם אם אני טועה ורוצים לסגור את איש את רעהו בגלל חילול ה' אז אפשר כבר לחסום לאלה שמבחוץ

גם אני לא התכוונתי בכלל לאיש את רעהו.
חשבתי שהצעת לסגור את פרוג לאורחים מבחוץ שלא יהיה חילול השם כשיקראו אשכולות בעלי טונים גבוהים.
ולדעתי חבל לעשות זאת.

בכל אופן, ערכתי את הודעתי, כדי שהעניין יובן.

• הוסף לסימניות
הדברים נכונים מאוד! על הנהלת הפורום להשקיע כל מאמץ כדי לשנות את זה. זה פשוט נמאס!
מסכימה עם הרישא והסיפא של המשפט הזה אך יש לי השגות על אמצעיתו
ואסביר: "על הנהלת הפורום לעשות כל מאמץ כדי לשנות את זה". באמת, ישב אדם יקר ופיתח פלטפורמה בה יוכלו אנשים חרדים לדבר ה' ולתורתו לקבל ולתת עזרה, ייעוץ ותמיכה בנושאים מקצועיים מבלי לפגום בנשמתם בדרך...
ישבו עוד כמה אנשים יקרים והתנדבו לנהל כל פורום ופורום לתועלת הכלל.
ישבו עוד כמה אנשים יקרים ושכחו שהמשתתפים בפורום הם אלו שאמורים לעשות "כל מאמץ" כדי לשנות את זה !!!
נתנו לנו אכסניה, בואו נתנהג יפה! נכבד את עצמנו! בעצמנו! לעצמנו! ונזכור שיש "תבוסות" המכובדות יותר מן ה"ניצחון. וד"ל.
במחילה מכבודכם (ויש כבוד!) מה, המנהל צריך להתאמץ ולקום כל רגע מהמקום כדי לבדוק ולזרוק כל ממחטה שהמזכיר/ה שלו השתמש/ה בכדי לקנח את אפה???:D:confused:
נראה לי שאם כל אחד ואחת פה יקבל על עצמו לעשות "כל מאמץ" רק כך יתאפשר השינוי!
זה בהחלט מאמץ. כן! יש פיתוי, לענות, להגיב, להתערב, להוכיח שהדעה "שלי" צודקת! וזה דורש איפוק, שליטה עצמית, בגרות ועוד אי אלו משאבי נפש חיוניים!
מי אמר שלהיות "חרדי" זה קל?!
והיות שאת/ה ב"ה נמנים על הציבור היקר הזה אז - קדימה! יש לנו פה כר נרחב לעבודה על המידות, בואו יחד נתאמץ למען עולם יפה יותר!!! זה בידיים (תרתי משמע!) של כל אחד ואחת מאיתנו.
וזה - כבר העסק שלנו ולא של בעלי העסק:rolleyes:!
ובכלל, החיים כולם הם פורום אחד גדול ולא כל כך וירטואלי והערכים שנסגל לעצמנו פה ילוו אותנו ויצמיחו אותנו להפוך ל"איש אשכולות" (הביטוי מתייחס לשני הגופים כאחד:)!

וכמה טיפים שעזרו לי (חולקת אותם איתכם, שנא' "איש את רעהו"...וגו' לא כך קוראים לפורום?!:):
1. עגלון טוב - מראש לא נכנס לבוץ! אם את/ה שמ/ה לב שיש סוג של ניקים שלא עושה לך טוב לקרוא את הגיגיהם מלכתחילה אל תכנס/י לאשכול/הודעה שהם כותבים אלא אם כן יש בך משהו מזוכיסטי;)
2. ה"אשכול" העסיסי מתגלה כ"חמוץ"? לא חייבים להמשיך לאכול אותו! שימו לב שכל תגובה שלכם מקפיצה את האשכול (ואת העצבים:cool:) שוב ושוב. הניחו לו לשקוע בתהום הנשיה וירווח לכם!
3. אם את/ה באמת רוצה את המילה האחרונה בכל ויכוח נסה/י לומר (לכתוב:)) "אני חושב/ת שאת/ה צודק/ת..."
4. אם ספק לך: הלעשות דבר או להימנע מלעשותו, חשוב כיצד היית עושה ביום הכיפורים בעת נעילה. (הגרי"ס)
5. ובכלל, אם את/ה לא אוהב/ת את הדעות שלי - תמיד את/ה יכול/ה להשתפר........:D

...ולאחיו יאמר חזק ואמץ!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 1ֹ_RACHEL;1196155:
מה הבעיה שגולשים מידי פעם לנושאים אחרים ולויכוחים?
אז נסחפים מידי פעם לויכוחים, ומתווכחים ונהנים ונגמר.
מה הסיפור?

דיונים זה תמיד דבר נחמד, רק שלפעמים זה יורד לפסים אישיים ולחוסר רמה מובהק. וחבל.

• הוסף לסימניות
לא דובר על סגירת פורום איש את רעהו, אלא על הידוק חגורות חזק יותר.

• הוסף לסימניות
אגב- שמתם לב שבדיונים הנ"ל בד"כ זה אותם ניקים שאוהבים להתפלסף ולהתווכח ולהתמקח.

לפחות היה יוצא מזה משהו... ולא בזבוז הכוח והאנרגיה לריק..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1196304:
לא דובר על סגירת פורום איש את רעהו

ובבקשה, שלא ידובר! כי באמת (אני בכולופן, ובטוחה שעוד הרבה) כל כך הרבה עזרה וסיוע ופתרונות ועיצות ורעיונות ומה לא:eek:?! אני מקבלת מהפורום הזה (וכמובן שמכל שאר הפורומים המקצועיים הרלוונטיים לי!!!), שממש ממש יהיה לי חבל שהפורום יסגר!
בואו ניתן אמון בעצמנו שבכוחנו לשנות את המצב ברמת הפרט. ועזרה של ההנהלה ברמת הכללית בהחלט תהיה במקומה בשביל היצר הרע שעוד מעז לקנן בתוכי:rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה